Охлаждаща система въпроси.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Охлаждаща система въпроси.

Мнение от Badr Hari » 07 Сеп 2011, 20:49

Здравейте. Търсих в други теми, но не можах да намеря отговор на въпроса ми. Та искам да ви питам къде точно се намира пробката в двигателя от която се източва охладителната течност.За м52 б20 става въпрос. Разбрах ,че е на цилиндровия блок но точно къде не можах да я открия.И още един въпрос за антифриза. Значи за алуминиевия блок ми предлагат някакъв червен антифриз който бил за такъв блок,обаче е 14 лева литъра задължително ли е с такъв да се кара или продавачите нещо ме въртят. Поздрави!
BMW - The Ultimate Driving Machine

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Охлаждаща система въпроси.

Мнение от maxpower » 07 Сеп 2011, 23:01

Пробката се намира на блока от дясната му страна точно под задния изпускателен колектор (за 4ти,5ти и 6ти цилиндър). Няма как да я' сбъркаш. Цвета не е определящ - трябва да има антикорозионни добавки - моя е жълт на Феби, но пак става за алуминиеви блокове. После какво значение има какъв ти е блока, като на всички съвременни двигатели главата е алуминиева така или иначе. Можеш да сипеш какъвто искаш, но ако те е грижа за двигателя отдели повечко парички и сипи хубав антифриз. Кой е хубав- ще се ориентираш по опаковките и цените. Мисля, че под 10лв/л няма да намериш читав.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Мнение от Badr Hari » 08 Сеп 2011, 8:53

Благодаря за точния отговор колега. :bchug:
BMW - The Ultimate Driving Machine

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е38

Мнение от djovani78 » 08 Сеп 2011, 12:11

Колега,виждам,че колегата вече ти е отговорил затова аз само ще допълня : "червен" антифриз както го наричаме на жаргон всъщност е органичен антифриз G-12,да той се препоръчва не-само защото е антикорозионен а и защото,както знаем антифриза се сменя на две години макс.3 а "червения" на пет.
А това дето ви разправят ,че няма такъв за под 15-20лв си е честно казано търговска спекулация. :yes: Цената за наистина хубав започва от около 8.50 лв. за литър. Но трябва да е G-12 (FEBI не е такъв :nono: )

Поздрави :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 08 Сеп 2011, 18:59

Колега ще те помоля да прочетеш малко преди да даваш мение за даден производител и продукт :winky:
http://www.febi.com/fileadmin/user_uplo ... ure_GB.pdf
Иначе g12,G12+, G12++ са антифризи, които нямат срок на смяна и понеже във всички съвременни VW са само с такъв и нямат срок на смяна от производителя.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Назад към E36