Реглаж на фарове Bosch?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Реглаж на фарове Bosch?
Колеги понеже снижих колата и фаровете (bosch без лупи) биеха в земята реших да ги настроя. Значи само ми трябваше да ги вдигна и като отворих капака, понеже незнаех кой от 2та винта отгоре регулира нагоре/надолу пробвах да видя.

Та значи разбрах, че номер 2 регулира фаровете нагоре/надолу, обаче като въртях номер 1 на пасажерския фар нищо не стана и нищо не се промени в положението на фара (поне не успях да забележа). Та винта за шестограм на картинката но.1 за ляво/дясно положение ли трябва да отговаря и някой настройвал ли го е да види дали се променя нещо на фара без лупа?
Та значи разбрах, че номер 2 регулира фаровете нагоре/надолу, обаче като въртях номер 1 на пасажерския фар нищо не стана и нищо не се промени в положението на фара (поне не успях да забележа). Та винта за шестограм на картинката но.1 за ляво/дясно положение ли трябва да отговаря и някой настройвал ли го е да види дали се променя нещо на фара без лупа?
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: Реглаж на фарове Bosch?
Аз ако не се лъжа 1 е за нагоре/надолу,а 2 е за ляво/дясно.Но ти все пак пробвай и гледай с коя врътка рефлектора на къде мърда.Най добре върви в някой ГТП пункт да ти ги регулират както трябва.

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
zBoost написа:Колеги понеже снижих колата и фаровете (bosch без лупи) биеха в земята реших да ги настроя. Значи само ми трябваше да ги вдигна и като отворих капака, понеже незнаех кой от 2та винта отгоре регулира нагоре/надолу пробвах да видя.
Да за ляво дясно е,но ако е изядено леглото на шестограма или зъбците на зъбните колела нестава.Затова отзад на фара би трябвало да имаш за ключе 10 да можеш да го настройш.Може и пластмасовата гайка да се е счупила и затова да не става.

- b00st
- User
-
абе въртя зъбците се въртят ма нищо нестава. ако е счупено вътре нещо възможно ли е да не работи от там? както и да е на тоя етап няма да ми трябва ма ако сложа ксенон може и да потрябва знам ли...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ами свали фара и ще провериш. Вариант едно е оста, която въртиш, да се е извадила от стойката на рефлекторите. Във вътрешния си край тя е на ябълка. Вариант две е държачът на тази ябълка да се е счупил. Той представлява едно малко черно кръгче, което се заключва за стойката на рефлекторите.

- b00st
- User
-
err0r написа:Ами свали фара и ще провериш. Вариант едно е оста, която въртиш, да се е извадила от стойката на рефлекторите. Във вътрешния си край тя е на ябълка. Вариант две е държачът на тази ябълка да се е счупил. Той представлява едно малко черно кръгче, което се заключва за стойката на рефлекторите.
ми мисля, че се е извадило щото като въртя не се усеща никакво съпротивление като другите ми свободно си се върти налево надесно. всеки случай тва е за късмет, щото неискам да прецакам позиционирането наляво надясно ми исках само нагоре да ги вдигна.
като слагам ксенона ще ги погледна тия врътки

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ако се е извадило при преминаване в дупки светлината ще подскача нагоре-надолу, т.е. стойката и рефлекторите ще се мандахерцат, освен ако не са се заклещили по някакъв начин вътре.

- b00st
- User
-
май не трепти, честно да ти кажа утре вечер ще пробвам на пуснати фарове да натисна отгоре да видим на стената играе ли ама мисля, че не треперят. днес пак пробвах застанах на 7 метра пред стена и въртя го тоя винт като луд колелцето се върти ама грам не се промени нищо по пасажерския фар, а тоя шоферския е завряно тва под едни кабели там от алармата ли от кво са, вързани със свински опашки неможах да пробвам.
иначе се въздържам да сваля фара щото съм сложил едни мигачи депо черни и щипките им много ме притесняват да не заминат щото са много крехки. аз оригиналните успях да ги изпотроша за тия направо не ми се мисли.
иначе се въздържам да сваля фара щото съм сложил едни мигачи депо черни и щипките им много ме притесняват да не заминат щото са много крехки. аз оригиналните успях да ги изпотроша за тия направо не ми се мисли.
8 мнения
• Страница 1 от 1