Странен проблем с централното-Разрешен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Странен проблем с централното...
camburko написа:колега а случаино алармата ти да е афтърмаркет- ако да момците които са ти я монтирали са си спестили едно реле което да запази отключването и заключването от шофьорската врата. в доста случаи вземат сигнала от шофьорската врата и затова неможеш да командваш останалите ключалки с нея. аз съм със същия проблем но не ми се занимава да разглабям наново за да го монтирам. от там ти идва проблема. дано да съм ти бил полезен.
Тоя филм с монтажа на допълнителни релета , когато управлението на централното става през машинката на шофьорската врата е такава глупост , че нема на къде ..... В темата за монтаж на аларма съм го описал подробно как точно става тоя вариант и схема съм сложил , даже за вариант при който се преправя алармата , така че да не се налага релетата да са постоянно под напрежение и да смучат непрекъснато ток ... Но пак казвам това е голяма щуротия .... , има си начин как да се направи това интелигентно , без малоумни изпълнения с допълнителни релета , релета за време и не знам си още кви глупости на хора дето се водят алармаджии , ама хабер си немат какво точно правят ....

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Аз нямам аларма,имала е някога,но сега я няма,мисля че е била оригинална,но не съм сигурен,и пак да кажа работи ми цялото централно,но като отключвам/заключвам само от пасажерската врата,от шофьорската се отключва и заключва само тя,никоя друга.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
dicho0o написа:Аз нямам аларма,имала е някога,но сега я няма,мисля че е била оригинална,но не съм сигурен,и пак да кажа работи ми цялото централно,но като отключвам/заключвам само от пасажерската врата,от шофьорската се отключва и заключва само тя,никоя друга.
И на мен е така,днес като викнах един приятел алармаджия да ми изключи алармата и защитата на запалването,установихме ,че като отключиш от шофъорската врата се включва това за паленето и ненможеш да запалиш,също така заключването на централното става само от пасажерската врата,от шофъорската се заключва само тя.Много малоумно направено :Х
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
lpfc1990 написа:dicho0o написа:Аз нямам аларма,имала е някога,но сега я няма,мисля че е била оригинална,но не съм сигурен,и пак да кажа работи ми цялото централно,но като отключвам/заключвам само от пасажерската врата,от шофьорската се отключва и заключва само тя,никоя друга.
И на мен е така,днес като викнах един приятел алармаджия да ми изключи алармата и защитата на запалването,установихме ,че като отключиш от шофъорската врата се включва това за паленето и ненможеш да запалиш,също така заключването на централното става само от пасажерската врата,от шофъорската се заключва само тя.Много малоумно направено :Х
Да,да,да точно такъв ми е проблема,ако отключа от шофьорската само нея и аз не пала...Моляте ако намериш решение на проблема ми пиши как да си го оправя.Аз пробвах един съвет на metodi80 да разменя предните врати но нямаше ефект

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , щом като отключваш/заключваш шофьорската врата , но централното не се управлява (в смисъл другите врати не реагират) , провери дали не са ти прекъснати кабелите от машинката до управлението ... Нали казваш , че си гледал схемите ... , в тях можеш да видиш и цветовете на кабелите и да ги проследиш ... Кажи от къде си ... Ако си в северозападна БГ може да измислиме нещо ...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колегата да си провери предпазителите. Захранванията за централното са поне три. Едната верига е за модула, който приема управляващия сигнал от ключалките на двете предни врати и багажника. Независимо от коя се заключи или отключи, централното съответно заключва или отключва всички останали. Тази верига няма нищо общо с веригата, която взема управляващ сигнал от алармата на колата или DWA модула.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:Колега , щом като отключваш/заключваш шофьорската врата , но централното не се управлява (в смисъл другите врати не реагират) , провери дали не са ти прекъснати кабелите от машинката до управлението ... Нали казваш , че си гледал схемите ... , в тях можеш да видиш и цветовете на кабелите и да ги проследиш ... Кажи от къде си ... Ако си в северозападна БГ може да измислиме нещо ...
Точно така,но попринцип си се заключва и тази врата,ако заключа от дясно,може би е кабела който подава сигнал за отключване/заключване.Смъквал съм кората няколко пъти и съм гледал,машинката сме отваряли,остава само хубаво да проследя този кабел,може би там където е от вратата към купето.Аз съм от Велико Търново.А схемите ги гледах както преди ми беше обяснил,но схемата съвпадна с тази на кола от 94г,а моята е 93 на края(10м мисля беше).Разменихме предните две врати,общо 4 кабела и нямаше ефект,пак работеше цялото централно само от дясната врата.Понякога,но много рядко не се заключва/отключва шофьорската,но като отключа и заключа от дясната врата пак се оправя

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:Колегата да си провери предпазителите. Захранванията за централното са поне три. Едната верига е за модула, който приема управляващия сигнал от ключалките на двете предни врати и багажника. Независимо от коя се заключи или отключи, централното съответно заключва или отключва всички останали. Тази верига няма нищо общо с веригата, която взема управляващ сигнал от алармата на колата или DWA модула.
Ще ги проверя колега,и това ще опитам,иначе аларма нямам,имала е някога

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Значи ... , ако някога колата е имала аларма , може алармаджиите да са вързали управлението на централното на машинката на шофьорската врата , след това по някаква причина ако алармата е демонтирана , ако веригата на кабелите към машинката не са възстановени - ще се случва точно това , което се случва при теб ... Колата ще се заключва от пасажерската , но не и от шофьорската врата .. Просто прозвъни кабелите на машинката дали стигат до модула .. и ще видиш дали това е проблема ...
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
metodi80 написа:Значи ... , ако някога колата е имала аларма , може алармаджиите да са вързали управлението на централното на машинката на шофьорската врата , след това по някаква причина ако алармата е демонтирана , ако веригата на кабелите към машинката не са възстановени - ще се случва точно това , което се случва при теб ... Колата ще се заключва от пасажерската , но не и от шофьорската врата .. Просто прозвъни кабелите на машинката дали стигат до модула .. и ще видиш дали това е проблема ...

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
camburko написа:metodi80 написа:Значи ... , ако някога колата е имала аларма , може алармаджиите да са вързали управлението на централното на машинката на шофьорската врата , след това по някаква причина ако алармата е демонтирана , ако веригата на кабелите към машинката не са възстановени - ще се случва точно това , което се случва при теб ... Колата ще се заключва от пасажерската , но не и от шофьорската врата .. Просто прозвъни кабелите на машинката дали стигат до модула .. и ще видиш дали това е проблема ...
Ще го направя и възможно най-скоро и ще пиша,кои кабели трябва да прозвъня,тези по-тънките ли?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
dicho0o написа:Ще го направя и възможно най-скоро и ще пиша,кои кабели трябва да прозвъня,тези по-тънките ли?
Кабелите излизат от машинката и са бял с тънка зелена ивица (подава сигнал отключване) и бял с тънка черна ивица (подава сигнал заключване).... Цитираните кабели са за колите с комфорт модул , но мисля , че това е стандарт и би трябвало и при колите без комфорт модул да са същите ... Мързиме сега да ровя в схемите , за да гледам , ако случайно не намериш такъв цвят кабели да излизат от твоята машинка , ровни с хемите и там ще видиш кои са цветовете на кабелите ...
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Колеги проблема с централното е оправен.Оказа се че алармата не е оригинална и кабелите бяха прекъснати и двата(за отключване и заключване).Прилагам една снимка зад жабката,търсих да видя модул за централното но мисля че няма или незнам кой от всичките е?Виждам комфорът модул и другите неща незнам какви са... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2