няколко въпроса за м43 на газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 318i M43
Мечтае да кара: M4

Re: няколко въпроса за м43 на газ

Мнение от BMW318 i-KOKO » 22 Авг 2011, 14:07

Карай си на газ, не ги слушай че гърми че трешти нищо подобно, и аз на мойта М43Б18 също съм с
обикновенна газова слага ми е газаджия и вече 5000км не е станало нищо и съм много доволен.
Запалването става на бензин при мен и на 2000 обр. превключва на газ так е направил.
След въздушния филтър също и като на колегата D_I_V_A_K_A имам такъв
фланец с метално капаче,ако нещо се опита да гърми да си изпусне от там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 22 Авг 2011, 20:04

~Мишо~ написа:По въздушния филтър нещо пипа ли?

Махнал съм кутията от оригиналното й място и съм я преместил с около 7-8см напред за да се събере всичко нормално и без да се криви гуфрирания маркуч.Също така кутията съм я отрязъл леко отдолу,където й е стойката за тампона и там има малка дупчица на дъното,но мисля че това не е проблем,то е под филтъра
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 22 Авг 2011, 20:09

BMW318 i-KOKO написа:Карай си на газ, не ги слушай че гърми че трешти нищо подобно, и аз на мойта М43Б18 също съм с
обикновенна газова слага ми е газаджия и вече 5000км не е станало нищо и съм много доволен.
Запалването става на бензин при мен и на 2000 обр. превключва на газ так е направил.
След въздушния филтър също и като на колегата D_I_V_A_K_A имам такъв
фланец с метално капаче,ако нещо се опита да гърми да си изпусне от там.

Колега аз не се притеснявам че съм с обикновена газова,дори сам си я сложих,мога да я паля и на бензин и сама да обръща и мога да си я паля по избор на бензин или газ(зависи в какво положение е копчето).Проблема ми е че я карах около 40км и нямах никакви проблеми обаче за един ден ми гръмна 4 пъти в движение,това ми е проблема,слизам намествам маркучите и пак паля,но е много гадно,случи ми се и докато изпреварвам.Обиновено колите гърмят като се палят директно на газ,аз така проблем нямам.Моля някой ако има съвет какво да направя да каже.Пак казвам не гърми като я паля на газ,ами като я карам на газ,по време на движение,не бях чувал такова нещо до сега :dunno:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i м43б18
Мечтае да кара: e90
Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.

Мнение от pawe75 » 22 Авг 2011, 21:12

Смени си свещите и кабелите , и всичко ще е ОК . Щом гърми в движение значи тоците не са наред
BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 23 Авг 2011, 0:02

pawe75 написа:Смени си свещите и кабелите , и всичко ще е ОК . Щом гърми в движение значи тоците не са наред

Колега мерси за съвета и аз съм решил да сменям свещи,а кабелите за м43 не вървят ли с бобините?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pawe75 » 23 Авг 2011, 7:37

Само свещи и кабели сменяш
BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 23 Авг 2011, 21:09

Проверих свещите бяха много износени и имаха голямо разстояние,намалих го докато сложа новите,иначе бяха работили добре всичките.Кабелите сега на тъмното не ги видях да присветват,но ако имам възможност ще сменя и тях ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pawe75 » 24 Авг 2011, 0:03

dicho0o написа:Проверих свещите бяха много износени и имаха голямо разстояние,намалих го докато сложа новите,иначе бяха работили добре всичките.Кабелите сега на тъмното не ги видях да присветват,но ако имам възможност ще сменя и тях ;)

Сменяй не побългарявай
BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 24 Авг 2011, 1:25

Колега ще ги сменя,просто неможе да стане на момента понеже нямам магазин на близо. :mhihi:

Пропуснах да спомена че DISA клапата е желязна,проверил съм я,по-горе бях споменал че мисля да я махам,но от гърмежи няма какво да й стане ;)
Изображение

Предишна

Назад към E36