Перката на климата върти постоянно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Перката на климата върти постоянно
Колата е е36 318 тдс на един приятел. Значи като е студена няма проблеми , а когато температура мине синята зона перката се пуска на макс. степен и няма спиране докато се охлади. Гледахме на радиатора няма датчик за температурата , сменихме тоя на главата с нов и същата работа. От какво може да е , колеги моля споделете ?!?
П.С Малко предистория - перката не работеше въобще , резистора беше изгорял , сменихме го и оттогава работи по гореописания начин , няма значение дали е пуснат климатика или не. Колата е 96 г. с дигиталния климатроник , ако има значение.
П.С Малко предистория - перката не работеше въобще , резистора беше изгорял , сменихме го и оттогава работи по гореописания начин , няма значение дали е пуснат климатика или не. Колата е 96 г. с дигиталния климатроник , ако има значение.
Re: Перката на климата върти постоянно
Аз съм имал подобен проблем с виското ама при мен въобще не спираше да върти. Свалихме предната броня и се оказа, че някви кабели се бяха доближили и се докосваха, подаваха маса един на друг и я въртяха постоянно. При вас едва ли е същото, ма хвърлете по някое око все пак по кабелите.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
а климатика работи ли,пробвай да откачиш буксата на датчика на пресостата смятам че ще спре 

- e36Bulgaria
-
-
- Кара: ше 318tds
- Мечтае да кара: перфектно БМВ
и при мен е така откачаш буксата на перката за 1 ден и се оправя поне при мен се оправи имах същия проблем като твоя 

- Sesko
- ентусиаст
-
Сега съм на море колеги , само да се върна и действаме , с откачане на буксата надали ще стане , но тоя датчик на пресостата ме съмнява особено 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
провери дали не е "залепнало" релето за перката , при мен беше то проблема и перката си въртеше и без ключа да е в патрона 

6>4
- Sesko
- ентусиаст
-
Къде се намира това реле колега ? Между другото откачих буксата на датчика на пресостата и същата работа 

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Sesko написа:Къде се намира това реле колега ? Между другото откачих буксата на датчика на пресостата и същата работа
Значи проблема не е от него.Та и аз имах същия проблем.Постоянно въртеше та мислех че е от датчика но се оказа че е от кабелите се опират един в друг и кат позагрее дава контакт на перката.Върви при някой жичкаджия да ти види инсталацията и да прозвъни кабелите при мен там беше проблема.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
провери го за всеки случаи.

провери номер 13 и номер 15 ако не се лъжа

провери номер 13 и номер 15 ако не се лъжа
6>4
9 мнения
• Страница 1 от 1