въпрос към колегите които са по наясно с двигателите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: въпрос към колегите които са по наясно с двигателите

Мнение от lowrider » 18 Авг 2011, 19:34

Здрасти, колега, това кабрио за 2000лв ли се продава..., какво е това трагично състояние? Не се излагай, а дай малко повече пари и си вземи читаво кабрио, защото докато го боядисаш, минеш от механичен на ел. таван, климатизираш, направиш engine swap или турбинираш (това с двигателя и тавана няма да го направиш 100 процента), та за тези пари ще можеш да си купиш е46 кабрио фейслифт и ще е доста по-кола от този франкенщайн, за който няма да имаш и хардтоп предполагам. Относно разхода, до преди 2 дни карах м52б20 кабрио с 235/40/18 и извън града при супер спокойно каране с 2ма човека даваше 8, градско 11-12 при леко каране, м43-то е хубав градски мотор и е приятен за каране до към 3000рпм, после няма никой вкъщи, за изпреварвания извън града ще е доста неприятно предполагам. Пак казвам, ако купето ти е читаво, по-добре не се набутвай, виж ако е в състояние близко до това на кабриото, прави бартера :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

Мнение от batkoki » 19 Авг 2011, 9:14

колега преди да ти прочета мнението и вече те бях послушал колата е умопомръчителна икато видях че една групичка роми слезнаха от нея не ми се искаше да оглеждам дори но все пак нямаше какда пропусна единия калник койтобеше черен мат другия беше нещо подобно на металик но по скоро портокаложа кора и въпреки това толко исках кабрио яе пак шях да говзема хубаво че малкия ром се заяде за това че ми е заварен диф. и гумите приплъзват при маневриране че ме отърва от този гробник.нищо де аз все пак продадох моето зверче и сиго начуках с друг кош и парите които взех горница сега ще ги налеяпак втази кола но все пак годинките са ми малко и трябжа първо да си испатя хубаво че да ми дойдеакъла в главата благодаря на всички колеги които исказаха мнение.
пп само да попитам относно ножата ми продобивка пак е с 2 ка мотор тош пут без ванос въпроса ми е този път ако си слоьа на колата диф с предажателно число като този на 2.8 мотор какво ще стане със скоростите по къси или по дълги ще ми станат и каквоще окаже на ускорение максималната скорост не ме интересува.и е за тжа жеяе ако можете да споделите нещо няма да имате равни :yes:
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 19 Авг 2011, 11:54

Ех, колега, нищо де всички го минаваме този път, важно е да си взимаш забележки и да си правиш изводи :bchug:
Относно дифа, сега най-вероятно си с 3.45 на 20ката, на 328 дифовете са по-дълги, тоест ще имаш по-лошо ускорение, за сметка на по-нисък разход и по-висока максимална скорост :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Авг 2011, 13:42

lowrider написа: ... м43-то е хубав градски мотор и е приятен за каране до към 3000рпм, после няма никой вкъщи, за изпреварвания извън града ще е доста неприятно предполагам ...

много легенди за това М43 :ok: моето е си набира докъм 170 без грижи, изпреварванията навън се случват в диапазона 70-150 км/ч обикновено и никога не е било проблем :mrgreen: а е на 240 000 км :winky:
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 19 Авг 2011, 14:17

_galio_ написа:
lowrider написа: ... м43-то е хубав градски мотор и е приятен за каране до към 3000рпм, после няма никой вкъщи, за изпреварвания извън града ще е доста неприятно предполагам ...

много легенди за това М43 :ok: моето е си набира докъм 170 без грижи, изпреварванията навън се случват в диапазона 70-150 км/ч обикновено и никога не е било проблем :mrgreen: а е на 240 000 км :winky:

Просто си му свикнал, а и не вярвам да го караш на кабрио 8)
Покарай е36 като твоето с м52б20 или м42б18(м44б19) и ще останеш приятно изненадан :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

Мнение от batkoki » 19 Авг 2011, 17:45

ааа да ви кажа честно като го пробвах тожа кабрио нямаше нищо общо с 2ка мотор нито с предивната ми нито със сегавната пък и да жи кажа честно незнам аз ли ги карам прекалено икономично тези коли ама на мен м50б20 мотора ми дава 6 и 5 7 изжънградско разход и 11 12 градско.мисля че е доста добре.днес и махнах катализатора и взе да дранчи на ламарина като лада дали с тръба ще се махне това звучене или ще си трябва резонаторче?и да ви кажа колеги ако един ден правите разни бартери или сделки искайте снимка не само на колата ами и на човека пък и гледайте снимките да са актуални че като ми се пояжиха 6 рома от 4 местна кола и направо ми идеше да зарежа парите които дадох за бензин от хасково до пазарджик и целия ден защото ги чаках от 2 и половина те дойдоха 7 и половина задържах и нотариуса който попринцип е с работно време до 5 часа абе общо взето на тръгжане от пазарджик само си запалих една цигарка пих една студена вода и гледах да не мисля за този ден :D :D :D :yes: ама нищо вече ще знам да не се самонавивам толкова много колкото и да ми се иска кабрио бмв :yes:
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2011, 21:48

Офф, я се научи да пишеш и тогава пробвай със следващата си тема.
Изображение

Предишна

Назад към E36