Едно въпросче относно смяна на салона

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 М42 Coupe
Мечтае да кара: Колело

Едно въпросче относно смяна на салона

Мнение от Kishop » 16 Авг 2011, 10:52

Искам да попитам ако някой го е преживял - Интериора на колата ми 318ис купе е сивия и от доста време ми се иска да го обърна на черно и така като се загледах на скоро установих че то ще се сменя и мокет и разни малки пласмасарийки,тва онова,ала бала ........Та конкретно въпроса ми е някои ако е извършва тази манипулация да каже дали има някакви ключови моменти и не6то по сложно и примерно каква цена ще легне,дори и ако знае някой на сносни цени да предлага тая услуга.Предварително благодаря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Едно въпросче относно смяна на салона

Мнение от kdl » 16 Авг 2011, 16:02

Цената може да варира м/у 150-200лв и над 1000 в зависимост от това какъв салон искаш и колко ще трябва да се ремонтира от тапицерията му.

Платнен или кожен мислиш?

Потребител
Аватар
Кара: Е36 М42 Coupe
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Kishop » 16 Авг 2011, 16:20

Като за начало искам да сменя таблото,корите най вече мокета,малките пласмасички около вратите и като за начало някой нормален платнен салон (има доста добри платнени че и RECARO даже),по нататък ще му мислим.
Целта ми е да си направя точен списък с това което ще ми трябва.
Изображение

Аватар
Кара: e36 M3

Мнение от motorsport99 » 16 Авг 2011, 18:19

какво е това като за начало, ако искаш да го правиш добре направи го както трябва има хубави кожени салони по форума може да си намериш и то не скъп корите са ти 100 лв. 4 рите хубави тавана може да го тапицираш с черен плат ще ти излезе 20 - 30 лв. мокета също не е повече от 30 лв.
Жена без цици е като китара без жици !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 17 Авг 2011, 9:46

тавана ще излезе по скъпо , плат 30-40-50 , лепило 10-15 , и ако си го правиш сам и за пръв път има добър шанс да не стане добре.
мокет за 30 лв :roll: може би , то в тая криза ... не знам дали ще излезе без да свалиш прасето на парното , свалят се и лайстните отстрани на вратите - много лесно се чупят ушетата им за щипките. За да се свали мокета трябва да се свали и черната тръба - тя от към пръта е с болтове с кръгли глави , аз със секач ги лекувам , но си е гадна работа. (остава варианта да се среже мокета и да не се пипа тръбата и прасето на парното)
Таблото лесно се сменя - по моя преценка елементарно направо. Това за скърцащото сменено табло е мит. Ако всичко се затегне колкото си му е реда няма скръц , мръц.
Изображение

Назад към E36