Заден ляв стоп

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Re: Заден ляв стоп

Мнение от E36-Power » 12 Авг 2011, 21:14

Днес с колата на мой приятел се сблъскахме със следния проблем. Лява стоп светлина не свети. Проверихме крушката (беше здрава) , проверихме крачетата на буксата, но тя си прави контакт. Премерих напрежението на пластинките и въобще не идва ток, после го премерих направо на буксата и там въобще не идва ток и то само на левия, а десния си е ОК, което означава, че не е стоп машинка (десния стоп и третия на кората светят), както и не са бушони. Къде ли може да е проблема?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 13 Авг 2011, 13:56

E36-Power написа:Днес с колата на мой приятел се сблъскахме със следния проблем. Лява стоп светлина не свети. Проверихме крушката (беше здрава) , проверихме крачетата на буксата, но тя си прави контакт. Премерих напрежението на пластинките и въобще не идва ток, после го премерих направо на буксата и там въобще не идва ток и то само на левия, а десния си е ОК, което означава, че не е стоп машинка (десния стоп и третия на кората светят), както и не са бушони. Къде ли може да е проблема?

ми колега отговора се съдържа във въпроса ти - проблема е между предпазителя и буксата, тоест някъде по кабелите :idea:
Не си написал за каква кола точно иде реч, но проверете дали тоците не ходят първо до десния стоп а оттам до левия - проблема ще е в кабелите между двата стопа. Ако не, търсете къде е разклонението за ляв и десен стоп - най добре първо по ел. схемите на колата :!:
Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36-Power » 13 Авг 2011, 19:14

Прекалено ясно ми е, че е по кабелите някъде, но да тръгна да разглобявам и да търся нещо прекъснато няма как да се случи.
Мисълта ми беше дали някой се е сблъсквал с този проблем просто да ме улесни, иначе най лесно ми е да дръпна една жица от десния стоп и "Спасен"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36-Power » 15 Авг 2011, 20:17

Проблема е отремонтиран елементарно. Снопа с кабели отиват първо в десния стоп и после в левия. На новия стоп липсваше на буксата точно този пин, които отива за левия стоп. Сложих един и всичко е Светлина.
Изображение

Предишна

Назад към E36