Дигитален климатроник - не духа изобщо топло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
Re: Дигитален климатроник - не духа изобщо топло
golfhi написа:Днес я взех от сервиза. Нищо не е оправено. Майсторите викат, че това не е механична повреда а нещо по токоветеМаркучите дето отивали към парното били студени. Някой сблъсвал ли се е с подобен проблем.????
Ходих при един електричар - той вика, че за да я закачи на компютър и да покажело проблема в климатроника трябвало колата да е модел след 2000год.- нещо ме съмнява , че ме мята тоя.
ако клапаните не отварят, т.е. са запекли, няма как маркучите към радиаторчето на парното да са топли
при мен беше същия проблем, когато накараш клапаните да отворят и да пуснат топло към радиаторчето, всичко ще се оправи
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
--
dr-who написа:golfhi написа:.
ако клапаните не отварят, т.е. са запекли, няма как маркучите към радиаторчето на парното да са топли
при мен беше същия проблем, когато накараш клапаните да отворят и да пуснат топло към радиаторчето, всичко ще се оправи
Е кажи как да ги накарам да отворят - дай по-подробно, моля те , че в това студено време се нацепвам от студ докато карам

Ало колегата, какво стана нали щеше да казваш какво е станало с твоята кола, че моя филм продължава
- утре съм на електричар, та да видим той какво ще каже за тия клапани дето не отварят и не пускат топла вода към радиаторчето на парното???
Някой ако има идеи да свирка.

Някой ако има идеи да свирка.
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
чукни със нещо отгоре по клапана,аз моят така го оправих да духа топло.
nasko_arsov написа:чукни със нещо отгоре по клапана,аз моят така го оправих да духа топло.
Колега, къде се намира този клапан точно, че малко съм скаран с разположението на двигателя?
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
golfhi написа:nasko_arsov написа:чукни със нещо отгоре по клапана,аз моят така го оправих да духа топло.
Колега, къде се намира този клапан точно, че малко съм скаран с разположението на двигателя?
точно до питата на сервото, в лявата част на коша пред шофиора, точно м/у всмукателния колектор и питата на сервото
--
--
--
- todor kerin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С 45-ти номер
Виж колко охладителна течност имаш,да не би да ти е малко,или да не е обезвъздушена добре,ако си я сменял скоро,че и от това може да не духа топло,а колата да си загрява и работи нормално.За клапаните на парното,пипни маркучите ,които влизат от мотора в клапаните.Ако са топли ,а тези след клапаните са студени,то тогава проблема най-вероятно е в тях.Свали ги пробвай с други,махат се и без да се маха колектора,просто малко повече нерви и занимавка иска.А да си свалиш,централната конзола е елементарно,нищо няма да счупиш и нищо няма да ти скърца после.Ако това ти е проблема, има едни спрейчета по 6-7лв за смазване на уплътнения.Напръскай контактните части на конзолата с другите пластмаси и няма да чуеш "скръц" повече от там.Отвори малко капака поразтърси се отдолу,от писане проблема няма да се реши.Тук просто ,колегите те насочват към евентуално решение,но никой не може да ти каже 100%
Успех.

Успех.
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
Ако си от София и не можеш да се ориентираш къде да гледаш и какво да чукнеш,ми драсни едно лично да се срещнем и да ти кажа. 

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега и аз и мах подобен проблем и се оказа от температурният датчик на панела за управление беше много затлачен с боклуци и не позволяваше на вентилаторчето да го обдухва от ,което самият климатроник се лъжеше ,че е висока температурата и не ми отваряше клапаните ,след което го почистих и всичко е перфектно преди всичко пробвай това и после прваи друго 

Стана работата, но се разделих с 60лв.
Извадили клапана - бил със скъсано уплатнение. Сменили гумичките и вече имам парно духащо горещо на 32градуса като се настрои. Радвам се най-вече, че не се наложи да се разглабя таблото.
Вече се кара с кеф на топло.
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха в темата. Пожелавам на всички, безаварийни километри.

Извадили клапана - бил със скъсано уплатнение. Сменили гумичките и вече имам парно духащо горещо на 32градуса като се настрои. Радвам се най-вече, че не се наложи да се разглабя таблото.

Благодаря на всички колеги, които се отзоваха в темата. Пожелавам на всички, безаварийни километри.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
[quote="golfhi"]Стана работата, но се разделих с 60лв.
А къде се намират тия клапани колега ? От къде си ги купи и кой ти ги тнаправи в софия ли ?

А къде се намират тия клапани колега ? От къде си ги купи и кой ти ги тнаправи в софия ли ?
kinazo2000 написа:golfhi написа:
Точно дето влизат маркучите от двигателния отсег в купето към радиаторчето на парното.
Иначе работа ми свършиха един сервиз ел.услуги - алармаджии накратко в Свищов.
Потърси в София би трябвало да е пълно с такива сервизи.
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
За да не отварям нова тема, ще си напиша проблема тук.
С дигитален климатроник съм и когато задам да духа топло срещу мен (двете решетки пред шофьора и двете на жабката) си духа студено. Но когато задам да духа в краката и/или нагоре си диха топло. От къде може да е проблема? Да кажа че стрелката на температурата ми е на средата, централната духалка не е завъртяно на синьото, обезвъздуших системата преди 2-3 дни. Също проверих и маркучите които излизат от двигателя, под входящия колектор и трита са топли, и не мога да си задържа ръката върху тях за повече от няколко секунди. Разглабянето и сглобяването не са ми проблем, стига да знам къде е проблем.
С дигитален климатроник съм и когато задам да духа топло срещу мен (двете решетки пред шофьора и двете на жабката) си духа студено. Но когато задам да духа в краката и/или нагоре си диха топло. От къде може да е проблема? Да кажа че стрелката на температурата ми е на средата, централната духалка не е завъртяно на синьото, обезвъздуших системата преди 2-3 дни. Също проверих и маркучите които излизат от двигателя, под входящия колектор и трита са топли, и не мога да си задържа ръката върху тях за повече от няколко секунди. Разглабянето и сглобяването не са ми проблем, стига да знам къде е проблем.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
belial написа:За да не отварям нова тема, ще си напиша проблема тук.
Това което съм ти маркирал е вариант, откачено (скъсано) жило, някои от колите там са с ел. задвижване. Накратко клапата е възможно да не се движи.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2