Проблем с гюрук е36 96год , не е ел. (изцяло ръчен)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с гюрук е36 96год , не е ел. (изцяло ръчен)
Проблемът е следният. Когато дръпна ръчката , която трябва да освободи механизма за да мога да отворя капака на гюрука, нищо не се случва!!! Дали някой има някаква идея на какво може да се дължи. Не съм експерт и не разбирам , но доколкото съм виждал когато е било отворено жилото от ръчката отива в нещо като мини ел-моторче което освобождава въпросния механизъм. Самото жило не е скъсано. Има ли някой идея как може да се отстрани този проблем или къде, в какъв сервиз, могат да го оправят? Предварително Ви благодаря за помоща.
Re: Проблем с гюрук е36 96год , не е ел. (изцяло ръчен)
Еми след ккато е напълно ръчен, жилото е здраво и има само едно нещо като мини ел.моторче значие то проблема най вероятно или е дало фира или не му стига ток по някаква причина.
Ами проблема е ,че това моторче ли е какво е , се намира под капака , който не мога да го отворя. Дали има някакъв друг начин да се отвори?
stef25 написа:Ами проблема е ,че това моторче ли е какво е , се намира под капака , който не мога да го отворя. Дали има някакъв друг начин да се отвори?
При теб не съм 100% сигурен, но при другите с ел. гюруци има аварийна ръчка която освобождава моторите и се бачка на ръка. Тя се намира под задната седалка. Виж при теб дали има нещо подобно там.
Ами това е само при тези с ел. гюруци. Проверил съм отдавна няма нищо под задната седалка. Незнам, според мен би трябвало да има някакъв резервен механизъм за отваряне, без чупене разбира се
Не може никой да не е взел в предвид че дори и да е ръчен механизмите се износват и все ще се развали нещо по тях. Говорил съм и с други хора никой няма идея как да го отворя без чупене. А се чудя и на какъв майстор да отида , който би разбирал от такива неща....

Еми аз до сега съм виждал само една кола (Е36) с напълно механичен гюрук, но там самия капак като зарваряше и щракваше. После за да се отвори пак се натискаше силно надоло и той освобождаваше. Нямаше никакви моторчета и тем подобни, но не съм сигурен дали това е фабрично или човека сам си е измайсторил нещо.
Днес и моят гюрук ми направи проблем. Имам E36, 96-та година. Като тръгнах да свалям гюрука, той стигна само донякъде и не можа да се прибере. Реших да го сложа отново и пак да пробвам да го смъкна. Успях да го сложа, дори да му щракна закопчалката, само че капакът, под който стои, си остана "зяпнал" и не може да се затвори... И сега - ни така, ни така! Нито мога да сваля гюрука (стига само донякъде), а като го сложа, капакът стои отворен. Демек, механизмът бачка от една определена точка, до друга определена точка.. Обаче нито го сваля, нито го слага напълно. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ми даде съвет или да ме насочи към майстор, тъй като досега не съм имал кабрио. :S :S Благодаря ви предварително, колеги. 
Денис

Денис
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Пробвай да рестартираш гюрука,ако не знаеш как,изледай това клипче.Denis_S написа:Днес и моят гюрук ми направи проблем. Имам E36, 96-та година. Като тръгнах да свалям гюрука, той стигна само донякъде и не можа да се прибере. Реших да го сложа отново и пак да пробвам да го смъкна. Успях да го сложа, дори да му щракна закопчалката, само че капакът, под който стои, си остана "зяпнал" и не може да се затвори... И сега - ни така, ни така! Нито мога да сваля гюрука (стига само донякъде), а като го сложа, капакът стои отворен. Демек, механизмът бачка от една определена точка, до друга определена точка.. Обаче нито го сваля, нито го слага напълно. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ми даде съвет или да ме насочи към майстор, тъй като досега не съм имал кабрио. :S :S Благодаря ви предварително, колеги.
Денис

Благодаря.
Човекът добре го е обяснил и е показал, но се притеснявам, че тъй като никога не съм се занимавал с гюруци, мога да счупя нещо. Иначе виж на клипчето - от 1:50 до 1:55 - това е интервалът, в който може да се движи моя гюрук в момента.

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Denis_S написа:Благодаря.Човекът добре го е обяснил и е показал, но се притеснявам, че тъй като никога не съм се занимавал с гюруци, мога да счупя нещо. Иначе виж на клипчето - от 1:50 до 1:55 - това е интервалът, в който може да се движи моя гюрук в момента.
И аз никога не се бях занимавал но си го оправих сам.Няма кво да счупиш ако внимаваш.

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Само да ви кажа, че майстори за тези ремонти няма да намерите, само сами можете да си го поправите. Четете по американските форуми, те са ми помагали много по въпроса с кабриолетите.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
Kristopher написа:Само да ви кажа, че майстори за тези ремонти няма да намерите, само сами можете да си го поправите. Четете по американските форуми, те са ми помагали много по въпроса с кабриолетите.
Освен при дилъра ама както някои каза там са спали на течение.

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
В Дарукар и в Камор незнаеха нищо за моя проблем и не можаха да ми помогнат

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

13 мнения
• Страница 1 от 1