Пружини туринг

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Пружини туринг

Мнение от vanci88 » 14 Апр 2011, 10:48

Появи се едно неприятно скърцане като слизам и се качвам в колата,като я разклатя отзад също. Преди няколко дена сменях зимни с летни гуми и така и така беше дигната-поразгледах какво е положението. Опитах да разклатя всяко колело/не че е много добър метод/ и тъкмо се зарадвах,че буквално е бетон....и видях,че пружините са счупени. --Звъннах на колега от форума/пазарувам от него/ и разбрах,че има 7-8 вида. Пружините са черни с 3 червени точки,колата е с фабричен М пакет и е сравнително по-ниска от др Е36-с къса биалета е. Въпросът ми е-как да разбера какви пружини да взема?Имали такъв модел /черни с 3 червени точки/? Вече има оферта за нови,но не искам да стане много висока.

ПС Има 4-5 теми за пружини,но не можах да открия отговор на въпросите ми.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Пружини туринг

Мнение от vanci88 » 14 Апр 2011, 14:05

Туко що ми казаха и цена в Дару кар- 498лв-2бр...явно няма да е от там ахахаха
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 14 Апр 2011, 19:43

Аз си взех 2 от евро 07 за 80 лв. с отстъпка.Имаха 2 вида -нормални и усилени.Разликата е в твърдостта.Дължината еднаква.Задницата стои нормално.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 14 Апр 2011, 20:37

50лв тия чисто черните пружини с червените точици.Мога да ти пратя снимки с стойката на мойта кола.Оригинално е с M technik suspension
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 15 Апр 2011, 0:47

Защо просто не погледнеш на твойте с каква шарка са , те са 20 вида,но едните са черни с червено другите със синьо и тн, и тн.А пък стойката ти е ниска,защото пружините са ти счупени.... :mhihi: И на мен едната ми беше също счупена, и решението ми беше да резна и другата,но преди да имам възможността в един завой чух изпукване и тя сама си се нагоди.Но това мойто изобщо не е решение,най-добре вземи някакви усилени FK МК там някви си,важното е да са нови,защото като гледам всяко 2ро комби е със поне една счупена задна пружина.Лично за мен 2рата ръка не е много изгодно решение,защото колкото и да е задницата тежи,а пък усилието е доста голямо,а пружини на 10г и над, които до вчера са кретали друга кола, колкото и да е са се отслабили ем като мат'рял ем като качество.Жив здрав
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 15 Апр 2011, 9:02

То е ясно,че ще са нови.С окачването шега не бива. Имам оферта от колега от форума ще видя и какво има по магазините и ще преценя. А шарката е ясна и я казах-просто на такива стари пружини трудно се виждат шарки. А за ниска говорих,че отпред е ниска-там всичко е сменено без пружините,защото просто бяха здрави.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 30 Юли 2011, 17:47

Да приключа темата...пружините бяха закупени още на 23ти април.Въпреки леката задача по смяната все не намирах време.Сесия,държавни изпити и 40 часова работна седмица отложиха начинанието до днес. Да кажа няколко неща.

1. Поне при мен нещата не минаха лесно.Така че отделете си повечко време за всеки случай.
2.Препоръчвам ползването на скоби. Да знам навсякъде пише,че не е нужно -но е много по-лесно.При ваденето не е необходимо,но слагането е от полза.Подгответе си ВД40,чук,ключ 18-нито на комплекта на гедорето,нито в коплекта с ключовего имах :mhihi: . Нещо за лягане или да си опрете коленете.Лост или кози крак-да има голяма основа и дълго рамо.трупче,стойка или друг крик-за да подпрете носача за да се извади болта на аморт. по-лесно.Втори човек задължително.
3.Без да се натисне носачът няма вадене :mhihi: .Даже доста трябва да натиснете.При мен болтът на амортесьора не излезе без чук -сега не си представяйте,че съм удрял някъде по колата :mhihi: .При мен старите пружини са били по-къси и слагането на новите включваше слагане на скоби.след това връзване с тел и махане на скобите.Дясната влезе по лесно от лявата-явно си зависи от тампоните и състоянието им.

4. Сменете и гумените подложки-не са скъпи.Аз не ги бях набавил и ме е малко яд.

ПС минах 20тина км-засега всичко е ОК-изчезна и гадното скърцане.
Надявам се да не съм бил досаден за знаещите и да съм полезен за колегите на които им предстои смяна .
36436
Изображение

Назад към E36