Мнения и препоръки Е36 325тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Мнения и препоръки Е36 325тдс

Мнение от Zubcho » 13 Юли 2011, 21:48

Coulthard написа:Зъбчо целта на цялата тема е най-вече да се видят и малко позитивни мнения за тдс-ите, щото някой хора се оляха, то не остана един компонент който да не е дефектен, а в тоя подфорум има едни диваци които когато видят тема за тдс и са с директен отговор - махай го тоя боклук или поне в тоя смисъл. Относо ис-а си абсолютно прав ама друго си е да караш най-гъзарското купе....

Иначе под махане ... смятам да се вкарам във един филм и още съм на кантар дали да го правя- филмчето е е36 м57д30

Не те съветвам. Ще вкараш много пари и нерви. По-добре надуй турбото до към 1.4 бара и смени интеркулера + спортен филтър панелен на мястото на оригиналния в кутията. След това иди да ревизират чипа, за да отговори на новото налягане.

По-скъпата интервенция е основен ремонт на мотора, по-голямо турбо, съединител от 530д, че оригиналния не издържа на върт. момент, ново буталце на помпата на 12мм. Голям интеркулер монтиран челно. Нов по-голям воден и маслен радиатор. Само дето тези ъпгрейди излизат страшна цифра и едвам ще стигнеш 200-220к.с.

Ето да погледаш малко е28 2.4 тд какво му се е случило. Същото може и с тдс да се направи.

http://www.mye28.com/viewtopic.php?t=56449

Разгледай темата хубаво. Доста неща можеш да научиш от нея.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Юли 2011, 21:53

Ето тук един словенец едно комби мъчи :)

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f82 ... ng-t63091/

Препоръчително е да се регистрираш, защото след 2 страници спира да показва и казва, че си надвишил лимита. Регистрацията във форума е безплатна.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 14 Юли 2011, 0:57

филтъра сложен
чипната
в момента блъска пикове на 1.5
това с кулера малко ми е кантар - няма да ме радва лага, в момента е доста отзивчива на натискането на газта.. но пък от друга страна по охладен въздух....
Принципно съм се замислил за куулер с някъде около 10% по-голям обем но с около 15% по-голяма челна площ харесал съм един лошото е че е чисто нов а искам да сложа по голям куулер и да видя как се променят нещата и дали ми харесва резултата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 14 Юли 2011, 15:19

Ами карай си колата и ъпгрейдвай окачване и спирачките. По натам мисли за големи турбини и кулери.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 16 Юли 2011, 13:06

аз мога да кажа само едно с тд съм и съм много доволен една глава съм сменил за 4год.и сега трябва да направа гнп-то че почна да капе,а иначе за тия с ис съм готов по всяко време да се състезавам с тях с 10м пред мен ги пускам

Предишна

Назад към E36