м42 Загрява повече от нормалното по баир

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: м42 Загрява повече от нормалното по баир

Мнение от vladi_a_i » 22 Юни 2011, 23:40

Е мойта като е само с ел.перка що не прегрява,а стой на средата...виж си термостата,може да е задържал за момент..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юни 2011, 18:44

Според мен е радиатор, както спомена колегата преди мен. Едно хубаво изчистване отвътре и отвън, за да се подобри топлоотдаването, че в тия жеги....
Последна промяна saleen на 03 Юли 2011, 7:58, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Avensis T27 D-4D

Мнение от cowboetz » 02 Юли 2011, 18:40

Днес измих радиатора и я тества, не загря. Не мога да кажа на 100%, но може и от това да е било.
Благодаря на всички за мненията :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 02 Юли 2011, 19:16

Според мене проблема ти пак ще се прояви .Смени водната помпа и няма да имаш ядове или поне я свали да погледнеш турбинката .
Изображение

Аватар
Кара: e 36 325i kupe

Мнение от cliffs » 08 Юли 2011, 18:56

водната помпа е колега и всеми тази с алуминиевите лупатки,малко по-скъпичка е но няма да сажеляваш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 10 Юли 2011, 14:12

Вчера установих, че първата степен на ел перката не се включва. Дадохме на късо да се включва направо втората и днес на жегата с климатик нямаше проблем. Та може и от това да е цялата работа била.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Юли 2011, 16:09

Не е от перката и това, че не ти включва 1-ва степен... 2-рата степен се води "аварийна" и се включва още преди стрелката да е тръгнала надясно...

Имай предвид, че перката на 2-ра степен върти на 100% и през лятото на климатик ще ти скъса нервите - развъртането до 100% води до сериозно натоварване на мотора и ако примерно си в движение и си пуснал климата (тогава перката се развърта на определени времеви периоди, заради климата) и пуснеш педала на газ-та.... ако в тоя момент се развърти и перката или върти в момента - пропадат оборотите и се получава едно много гадно "дърпане" на мотора... все едно иска да гасне... това го търпях почти година, щото все не можех да си намеря перка със здрав резистор, а не ми се правеше "афтърмаркет BG Style" ремонт...

При мен този проблем със стрелката ми го правеше, когато нивото на охладителната течност беше ниско... като отвъртиш капачката и погледнеш, почти нямаше течност в разширителният съд... на дъното беше... при това положение понякога в задръствания ми тръгваше стрелката надясно... поооочти достигаше бялата стрелка в дясно... тогава и да върти перката, голяма полза нямаш... случваше се и когато (от простотия) запуших радиатора... тогава ми се пускаше перката, ама йок... никва полза, дебита на водата беше слаб... Провери си първо тия неща, преди да сменяш водна помпа...

Но е важно да върнеш въздушният поток от перката... т.е. когато поиска 1-ва степен, тогава да развърта ако трябва на 2-ра (връзват се жиците на перката за целта)... щото така мотора топли излишно... като се замисля... като нищо затова ти загрява колата в баир... перката тръгва прекалено късно... в комбинация с недостатъчно охладителна течност.... дори 0.5л са достатъчни да липсват...

P.S. Няма такова нещо като М42 с ел. перка... освен ако не е преправяна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 10 Юли 2011, 16:56

Аз първата степен ще си я оправя. Не съм и мислил да я оставям така. Просто за проба го направих. Иначе нямам въздух и целия радиятор е топъл на всякъде като го пипнеш.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Юли 2011, 17:07

Трябва да го видя черно на бяло, че да ти повярвам... а провери ли си нивото на охладителната течност?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 10 Юли 2011, 17:11

Има си течност, това беше първото което направих. Не мисля че е пеправяна перката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 10 Юли 2011, 17:22

Това би трябвало да е :)
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_parts/

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Юли 2011, 21:55

Спечели ме... и въпреки това не бях виждал М42 с ел. перка... и все още не съм 8)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Юли 2011, 22:50

Mollov написа:Спечели ме... и въпреки това не бях виждал М42 с ел. перка... и все още не съм 8)

Е да снимам мойто тогава :ok:.В галерията ми имам една снимка на мотора и се вижда горната част на ел.перката :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Юли 2011, 23:08

Абе и аз така тръгнах да споря в една тема ,че М42 само с ел.перка няма ,ама ето ТУК ,във въпросната ,се оказа че са ми били грешни наблюденията ... :roll:

Едит: Дори сега се сетих,че пролетта едни познати си купиха компакт с м42 , по вин 12.94 и ме помолиха да им сменя водната помпа ,а аз още преди да съм видял колата им казах ,да си купят ключ 32 за виското ... И то беше прясно ,след темата за разликите ,която постнах по-горе... Та хората си взеха ключа ,отварям капака и ШАХ ... :mhihi: Е ся си имат ненужен ключ 32 ... :mhihi: Гаранция,по колата нищо не беше преправяно в Швейцария ...
Изображение

Предишна

Назад към E36