m52b25 -> m52b28 струва ли си?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
Re: m52b25 -> m52b28 струва ли си?
bum_bum написа:Да, с 413 съм. Предимството преди беше, че може да го мапва всеки или може да си купуваш готови чипове. Имам си чип правен за такъв мотор с валове от Марк Д (некъв големец по чиповете в Канада), както и мапван тук от бмв драйвъра. Втория се пак си е по колата и мисля, че щеше да е по-добре с него ама не стана както трябва, че колата имаше ядове с грешно навързани кабеляци тогава по електрониката. Сега уж вече много хора правят ремап и на 28-цовият Сименс. Понастоящем има вече и друго предимство http://www.millerperformancecars.com/war-chip.html
Хамериканската М-ка би трябвало да е доста по-слаба от мен в момента, щото тя няма и колектори и всмукателя и е обикновен М52 също, което заедно с чипа дава една доста сериозна разлика. Фактически аз съм с 200 или 400 кубика по-малко, но със същите валове и всмукател, изпускател, генерация, маховик, по-лек мотор, и капак..което са доста плюсове сравнено с м-ката.
Чип и ремап е все едно и също. Сток чип си е тоя, дето ти е на колата, "правен чип" ти е ремапа.
Този war chip за Siemens-a ли е или за Bosch-a, че нещо не разбрах. Гледам, че е за коли до 95 г. (Eдит: Явно Bosch-a)
Чип и ремап са 2 еднакви неща. Но просто колегата горе ги изреди, като 2 различни, подред.
2.8 с м50-ка, schrick 252/244, гледам, че прави 236 к.с. вероятно на колелата. Строукнат до 3.0 същия е 248 к.с. С компресор на 0.55, нещата отиват на 348 к.с. Пиша го като инфо, което показва, че вероятно си прав...
Инфо от тук:
Compact 3.0 Kopressor
П.П. Едно такова капаче за компактчето, ще ми върше чудна работа вероятно...

DriveCalc.com/bg
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Boyadjiev написа:Чип се има в предвид от тия стандартните -> гледа се номера на компа, по него се определя софта за твоята кола. Под ремап се има в предвид истинския (нормалния) чип тунинг, като се следят показанията на мотора в реално време и се използва широколентова ламбда, като смеси и тн. се нагласят за точно твоя мотор, а не се ползва унифициран софт за всички 20-ски примерно завършващи с номер на компа 413![]()
Поне аз това разбирам под чип и ХУБАВ чип. Съответно и 2те идват на различни цени
Колега Чип Тунинг ,накратко ЧИП и ремап на екуто са едно и също нещо!
Просто второто е по модерно като название в момента

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
fenixsz написа:2.8 с м50-ка, schrick 252/244, гледам, че прави 236 к.с. вероятно на колелата. Строукнат до 3.0 същия е 248 к.с. С компресор на 0.55, нещата отиват на 348 к.с. Пиша го като инфо, което показва, че вероятно си прав...
:
E аз за да ги разхвърлям тия цифри съм гледал всички дино листове, които има налични за 2,8 с такива модове. Слагам най-ниското, което съм видял-260-на вала, но съм виждал и 280. С направената глава вероятно клоня към второто ама така или иначе не стигнах до диното поради разни причини.
И компресор имам, тука ми седи в коридора. Добре, че не тръгнах да го слагам с оня "майстор", че тогава щеше сигурно да се взриви колата направо, като имам в предвид какво и причини в атмосферен вариант

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз пак ще кажа, че суапа не ме влече. Затова гледам строук. Надявам се правиш разлика. Блока ми от 2.5 си остава и при 2.8, и при 3.0. Ако досега не си го знаел, сега научи нещо ново. А точно тези смукатели, генерации и ремапа отдалечават нещата от дефулта... Интересно или не споменаваш чип и ремап, като 2 различни неща.
2.8 строук може да се направи с оригиналните части на БМВ и с оригиналната електроника, от което по-истинско няма.
Моя е грешката за чипа и ремапа, знам кое какво е, просто съм го написал по инерция..
Знам, че блока ще остане същия, в началото на темата обаче си мислех че ще сменяш мотора а не да го строукваш.
Втория вариант е по-удачен поради факта че колата ще си остане напълно легална. Не знам дали само кол вал се сменя или и портовете на главата са различни, затова неискам да давам грешен акъл и да ставам за смях, но ако главата е еднаква едва ли ще е свързано с колосална сума пари.
При всички положения не очаквай фрапираща разлика само от увеличаването на обема до 2.8, ако няма други намеси.
2.8 строук може да се направи с оригиналните части на БМВ и с оригиналната електроника, от което по-истинско няма.
Моя е грешката за чипа и ремапа, знам кое какво е, просто съм го написал по инерция..
Знам, че блока ще остане същия, в началото на темата обаче си мислех че ще сменяш мотора а не да го строукваш.
Втория вариант е по-удачен поради факта че колата ще си остане напълно легална. Не знам дали само кол вал се сменя или и портовете на главата са различни, затова неискам да давам грешен акъл и да ставам за смях, но ако главата е еднаква едва ли ще е свързано с колосална сума пари.
При всички положения не очаквай фрапираща разлика само от увеличаването на обема до 2.8, ако няма други намеси.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
vankatagsi написа:Аз пак ще кажа, че суапа не ме влече. Затова гледам строук. Надявам се правиш разлика. Блока ми от 2.5 си остава и при 2.8, и при 3.0. Ако досега не си го знаел, сега научи нещо ново. А точно тези смукатели, генерации и ремапа отдалечават нещата от дефулта... Интересно или не споменаваш чип и ремап, като 2 различни неща.
Как го разбираш това че ще си остане напълно "легална"?
Това че модваш двигателя, но не го сменяш не значи че колата е "легална", все пак увеличаваш работния обем, нищо че двигателя и блока са същите, то по тая логика и като и набучиш едно турбо няма проблем, ама ако идеш да регистрираш турбинирана в КАТ друго говорят.
Всяка една промяна в конете чисто документално си променя нещата, и в данъчно и кво ли не, трябват технотествоте и т.н.
По-скоро това е по-малкото зло от суапването, но да кажеш че е напълно легално..

Друг е въпроса тия неща в БГ кой и как ги гледа, щото засега тия модификации и суапове и т.н. като цяло никой не е тръгнал да ги гони и да ги гледа, щото сме на такъв хал че това да ни беше проблема...

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
nelim написа:vankatagsi написа:Аз пак ще кажа, че суапа не ме влече. Затова гледам строук. Надявам се правиш разлика. Блока ми от 2.5 си остава и при 2.8, и при 3.0. Ако досега не си го знаел, сега научи нещо ново. А точно тези смукатели, генерации и ремапа отдалечават нещата от дефулта... Интересно или не споменаваш чип и ремап, като 2 различни неща.
Как го разбираш това че ще си остане напълно "легална"?
Това че модваш двигателя, но не го сменяш не значи че колата е "легална", все пак увеличаваш работния обем, нищо че двигателя и блока са същите, то по тая логика и като и набучиш едно турбо няма проблем, ама ако идеш да регистрираш турбинирана в КАТ друго говорят.
Всяка една промяна в конете чисто документално си променя нещата, и в данъчно и кво ли не, трябват технотествоте и т.н.
По-скоро това е по-малкото зло от суапването, но да кажеш че е напълно легално..![]()
Друг е въпроса тия неща в БГ кой и как ги гледа, щото засега тия модификации и суапове и т.н. като цяло никой не е тръгнал да ги гони и да ги гледа, щото сме на такъв хал че това да ни беше проблема...
Само ми кажи кой и как ще разбере че двигателя е 2.8 а не 2.5? Нито в КАТ някой ще го направи, нито на улицата, пък и няма да има предпоставка за това, тъй като на външен вид всичко е еднаквои най-вече номера е еднакъв. То е ясно че е измама, ама е по безобидна и неуловима.
Ако сложиш турбина, чиновника в КАТ, ако е по светнат може да направи проблем, но в повечето случай съм сигурен че няма да забележи че не всичко е сток, но това е друга тема, тук за турбо не се говори.
Нека не разводняваме темата на момчето повече.
преминаването към тази конверсия е следното:
Вал 2.8 биели от 2.8 буталата по принцип трябва да са от 2.8 защото са различни но и тези могат да се преправят или по дебела гарнитура защото от 2.5 са различни и щръкват с 1 мм по нагоре, маслените пръскалки се преправят малко защото опират в вала общо взето е това ама си сметни и нови лагери мерене на вала и така нататък...
Това като го направиш все едно си с нов мотор , а читав 2.8 е вече рядкост все пак не го е карал някой старец
не ме питайте от де знам
Вал 2.8 биели от 2.8 буталата по принцип трябва да са от 2.8 защото са различни но и тези могат да се преправят или по дебела гарнитура защото от 2.5 са различни и щръкват с 1 мм по нагоре, маслените пръскалки се преправят малко защото опират в вала общо взето е това ама си сметни и нови лагери мерене на вала и така нататък...
Това като го направиш все едно си с нов мотор , а читав 2.8 е вече рядкост все пак не го е карал някой старец

не ме питайте от де знам

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3