318is m42 проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw_525_tds
- Потребител
-
- Кара: е46-320д
318is m42 проблем
Имам проблем с колата,когато си карам и спра някъде ме лъхва миризма на масло идва от ауспуха,колата съм я оглеждал много пъти масло няма никъде няма течове,не пуше,конденз си прави докато загрей,свещите са чисти,не пуши и през щеката,върви си нормално 200-220 маслото е рейнол 10-40 нз дали то е проблема,но е много гадно с таз миризма,ако е сигменти фложки според мен трябша до изпушва а тя не пуши и грам,
Купих я преди няколко седмици и с старото масло несъм карал само 40км и то с ръчка,след като сложих това масло и сменях дреболии по окачването започна да мирише.Немога да разбера дали го гори от щеката понеже имам около 600-700км с това масло.Някой да се е срещал с такъв проблем?
Купих я преди няколко седмици и с старото масло несъм карал само 40км и то с ръчка,след като сложих това масло и сменях дреболии по окачването започна да мирише.Немога да разбера дали го гори от щеката понеже имам около 600-700км с това масло.Някой да се е срещал с такъв проблем?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: 318is m42 проблем
поогледаи добре мотора..
ако е гарнитурата на капака на главата от наклоненеата страна на мотора капе точно над колектора и от там мирише на умряло... може и да са превъртели болтовете и .
ако е гарнитурата на капака на главата от наклоненеата страна на мотора капе точно над колектора и от там мирише на умряло... може и да са превъртели болтовете и .
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Щом скоро си я купил, вероятно са мили двигателя с нафта или друга подобна субстанция. Като я покараш, двигателя се загрява, загрява се о всичко около него. Въпросното в-во започва да се изпарява и ти усещаш миризмата му.
Има и друго, ако е имало маслени наслоявания и сега като я пкараш и загрее да започва да ги изпарява.
Има и друго, ако е имало маслени наслоявания и сега като я пкараш и загрее да започва да ги изпарява.
- bmw_525_tds
- Потребител
-
миризмата не е от към мотора,дали може да е от тва масло чудя се дали да него сменя може нещо да не го понася,или пък мотора на колата е издухан,но не трчбва ли да пуши
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
bmw_525_tds написа:миризмата не е от към мотора,дали може да е от тва масло чудя се дали да него сменя може нещо да не го понася,или пък мотора на колата е издухан,но не трчбва ли да пуши
Ако я стъпваш ще мирише отзад на масло,това означа гадно масло(не държи на високите обороти,тоест на висока температура)моя двигател е същия и така мирише отзад на изгоряло масло,но само като я стъпвам на 5-7000 оборота,иначе нормално каране нямах проблеми,ни миришеше ни го буташе,но това е само ако преди не го е правело,а сега го прави с това масло
при мен се орпави с масло 10W50 масло
Най - ТочниЯ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ProblemZ написа:bmw_525_tds написа:миризмата не е от към мотора,дали може да е от тва масло чудя се дали да него сменя може нещо да не го понася,или пък мотора на колата е издухан,но не трчбва ли да пуши
Ако я стъпваш ще мирише отзад на масло,това означа гадно масло(не държи на високите обороти,тоест на висока температура)моя двигател е същия и така мирише отзад на изгоряло масло,но само като я стъпвам на 5-7000 оборота,иначе нормално каране нямах проблеми,ни миришеше ни го буташе,но това е само ако преди не го е правело,а сега го прави с това масло
при мен се орпави с масло 10W50 масло
Това на м42 ли си му сипал 10в50..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ProblemZ
-
-
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Гъстичко е май това масълце 10w50
Иначе не знам при някакъв минимален теч на трансмисионно масло от скоростите върху генерацията дали не може да се получи този мирис на изгоряло масло.

Никой не мое ма връне на селу!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
saleen написа:Гъстичко е май това масълце 10w50Иначе не знам при някакъв минимален теч на трансмисионно масло от скоростите върху генерацията дали не може да се получи този мирис на изгоряло масло.
И аз това си го помислих,че и при мен понамирисва на гадове отзаде,но не губи масло и нямам катализатор,та може и от това да е щот поткапва,но ги дебна та да сложа гертраг 260...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ares2
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Гъстичко е май това масълце 10w50Иначе не знам при някакъв минимален теч на трансмисионно масло от скоростите върху генерацията дали не може да се получи този мирис на изгоряло масло.
да ви кажа и на мен ми хрумна.. някои семеринг ако пуска и от въздушната струя да се разнася някъде по генерацията..
но пък .. това трябва да е голям теч и скоро няма да имаш масло в скоростите..
- bmw_525_tds
- Потребител
-
няма теч от никаде,гледал съм сиг 10 пъти днес смених и маслото сложих фукс същата работа,ще покарам така 1000-2000км и ще гледам маслото и ако изчезва работата ясна мотор ще се прай
- ProblemZ
-
-
bmw_525_tds написа:няма теч от никаде,гледал съм сиг 10 пъти днес смених и маслото сложих фукс същата работа,ще покарам така 1000-2000км и ще гледам маслото и ако изчезва работата ясна мотор ще се прай
Най-добре направи мотора

Най - ТочниЯ
- ares2
- старши ентусиаст
-
то няма много места от където може да ти изчезва маслото колега..
или гумичките на клапаните са за смяна.. което си е 1 ден работа..
или са сегменти.. но ако са те и ти изчезва маслото .. опредлено ще са МНОГО износени.. може да замериш компресиите..
не се филмираи с тия ремонти големи .. позачакаи сега да видиш дали е ок..
отопит ти казавам че отварянето на М42 за освежаващ ремонт н ее приятна процедура..
или са сегменти.. но ако са те и ти изчезва маслото .. опредлено ще са МНОГО износени.. може да замериш компресиите..
отопит ти казавам че отварянето на М42 за освежаващ ремонт н ее приятна процедура..
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
ares2 написа:то няма много места от където може да ти изчезва маслото колега..
аз вече подозирам че мотора ми гори масълце подкадва синичко от ауспуха , обаче компресията ми е 14 на всякаде .. е ли е възможно маслосъбирателните да са отишли и да си имам компресия , или да се надявам че след като имам компресия само гумичките са станали камъчета

пак за м42 , никога не отварян ...

- ares2
- старши ентусиаст
-
mitrax написа:ares2 написа:то няма много места от където може да ти изчезва маслото колега..
аз вече подозирам че мотора ми гори масълце подкадва синичко от ауспуха , обаче компресията ми е 14 на всякаде .. е ли е възможно маслосъбирателните да са отишли и да си имам компресия , или да се надявам че след като имам компресия само гумичките са станали камъчета
пак за м42 , никога не отварян ...
аз като смених моите гумички извадих отигиналните.. точно както казваш бяха на камъчта ..
сега не ми пипа маслото изобщо..
15 мнения
• Страница 1 от 1