Боядисване на екстериорните лайсни?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Боядисване на екстериорните лайсни?

Мнение от krisu » 04 Юли 2011, 23:57

Върти ми се в главата от няколко дни да ги боядисам. На купето съм с широките (м-кови) лайстни, ама не са оригинални с табелки M3 на тях. М3 даже не ми се ще да слагам, щото някой добър човечец просто ще реши, че на неговата може би биха стояли по-добре. Сложил съм такива от тея леко грапавите черни. Понеже напоследък се поизносиха, на места са ожулени и обелени, се заемам с това да ги реставрирам. Идеята ми е да ги направя, черни лачени (джантите са ми черен лак) та поне с тях да ги вържа а и повече ме кефи как се отразява на слънце. Като тези:

Изображение

Някой занимавал ли се е с тази процедура? Някакви мнения за препарати които е използвал? Аз си мисля за една много ситна водна шкурка, да падне понадрасканото, отгоре да ги мина с един слой пластификатор и върху него черен спрей + безцветен лак да запечата цвета и да му придаде лачения вид. Ще ми се ако Вие, сте го правили, да споделите кво сте ползвали и как, и резултата какъв е бил 8)
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Боядисване на екстериорните лайсни?

Мнение от shengi » 05 Юли 2011, 20:03

Само с спрейчета това трудно би се постигнало.лака е много важен както и основата /боята/ Аз мойте съм ги пръскал с черен спрей който си е с лак.И не лъщяха особенно.Но и не са се обелили година и половина след това.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Re: Боядисване на екстериорните лайсни?

Мнение от taran » 05 Юли 2011, 20:14

За да стане както трябва драстотините се китват (по възможност о кит за пластмаса)отгоре се шприцват/грундират,грунда се шлайфа (примерно първо с 320,400,1000 водно),отгоре база и лак,за да докараш видът от снимката-и полиране.
Спрейчетата са хубаво нещо,но рядко можеш да докараш перфектни резултати.

Назад към E36