Въпрос за съединител

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: Въпрос за съединител

Мнение от pgv64 » 30 Юни 2011, 22:01

Значи колеги , мисля , че конструкторите създали и изчислили всички възли в тази кола , са по -умни от нас! И не може някой от колегите , колкото и спец да е , да ми каже че разбира повече от тези които са създали колата...!?!Така че е безпредметно някои от вас да се изказват иронично , да не кажа безпочвено по въпроси решени от хора за които това е професия! Вярно е че всеки може да си прави каквито иска експерименти по колата си , но това не значи че е по удачно от това което са ни предложили немците! Вярно има тунинг изпълнения на различните възли , но те нямат нищо общо с някои селски нашенски изпълнения!Така ,че да ме извинявате но ....!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Юни 2011, 22:04

bmw28 написа:Притискателите на тези с демпферен и бездемпферен маховик еднакви ли са?
И какво ще стане ако сложа и феродов диск без демпфери? Много ли ще тресе? Че предполагам повече ще носи на бой :roll:

Притискателите са различни и не може да бъдат заменяни... ( в смисъл не може да сложиш притискател от демпферен маховик на бездемпферен и обратно )... Притискалтея , който е за обикновен маховик е малко по -дебел/висок като го погледнеш в профил от другия , който е за демпферен маховик ... (понеже обикновения маховик е по -тъничък от демпферния , съответно цялата система се повдига леко от притискателя и обратно при демпферния маховик притискателя е по -тънък , за да може системата маховик-феродов диск - притискател да запази общата "дебелина"/височина , която е предвидена ... ). Надявам се ме разбра ...
Ако сложиш феродов диск без демпфери ще тресе много ! За "носене на бой" е относително ... по скоро ще си е същото ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Юни 2011, 22:08

Значи колеги , мисля , че конструкторите създали и изчислили всички възли в тази кола , са по -умни от нас! И не може някой от колегите , колкото и спец да е , да ми каже че разбира повече от тези които са създали колата...!?!Така че е безпредметно някои от вас да се изказват иронично , да не кажа безпочвено по въпроси решени от хора за които това е професия! Вярно е че всеки може да си прави каквито иска експерименти по колата си , но това не значи че е по удачно от това което са ни предложили немците! Вярно има тунинг изпълнения на различните възли , но те нямат нищо общо с някои селски нашенски изпълнения!Така ,че да ме извинявате но ....!

Братле,
1-во нали се сещаш че както ти казваш са оразмерили или "сметнали" колата конструкторите, но за съответния клас, и тъй като 3-та си е най-мизерния клас, нормално да са направили компромиси, сещаш се!
2-ро нали се сещаш че нашите баби са ги конструирали през 90-та година, оттогава знаеш ли колко вода е изтекла какви неща са се появили!
3-то като сте такива фенове на стока, защо като ви се прецака нещо не ходите в Дару или друг по евтин сервиз да ви я оправят а пишете тук!
П.С:Яко я оспамисхме теката, създадохме работа на хората да ни трият глупостите, май ще го отписвам тоя подраздел!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 30 Юни 2011, 22:18

Nukem написа:

Братле,
1-во нали се сещаш че както ти казваш са оразмерили или "сметнали" колата конструкторите, но за съответния клас, и тъй като 3-та си е най-мизерния клас, нормално да са направили компромиси, сещаш се!
2-ро нали се сещаш че нашите баби са ги конструирали през 90-та година, оттогава знаеш ли колко вода е изтекла какви неща са се появили!
3-то като сте такива фенове на стока, защо като ви се прецака нещо не ходите в Дару или друг по евтин сервиз да ви я оправят а пишете тук!
П.С:Яко я оспамисхме теката, създадохме работа на хората да ни трият глупостите, май ще го отписвам тоя подраздел!

:D Значи , колегаи извинявам се за спама и разводняването на темата! :oops:
Към колегата по- горе : Като е мизерна и не ти харесва що я караш???
На мен ми харесва и се кефа на изпълнението и затова не мисля че съм по -умен от този който я е направил , за да си правя експерименти за пари на вятъра!Безмислено е да спориме по въпроса ! Ако някой иска да прави дракстер или нещо друго от колата си то това си е негов проблем! Тук става въпрос за това кое е най- добро за масовата кола! Още веднъж извинения към всички колеги за безмисленият спор , според мен!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Юни 2011, 22:21

Момчета спрете се !
Обърнахте ли внимание колко спам има в темата ! :OT:
Спори се и всеки защитава някаква теза , но те са в страни от темата ! И това не е само в тази тема .... Раздела ни се превръща в офтопик чат !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2011, 8:23

metodi80 написа:
bmw28 написа:Притискателите на тези с демпферен и бездемпферен маховик еднакви ли са?
И какво ще стане ако сложа и феродов диск без демпфери? Много ли ще тресе? Че предполагам повече ще носи на бой :roll:

Притискателите са различни и не може да бъдат заменяни... ( в смисъл не може да сложиш притискател от демпферен маховик на бездемпферен и обратно )... Притискалтея , който е за обикновен маховик е малко по -дебел/висок като го погледнеш в профил от другия , който е за демпферен маховик ... (понеже обикновения маховик е по -тъничък от демпферния , съответно цялата система се повдига леко от притискателя и обратно при демпферния маховик притискателя е по -тънък , за да може системата маховик-феродов диск - притискател да запази общата "дебелина"/височина , която е предвидена ... ). Надявам се ме разбра ...
Ако сложиш феродов диск без демпфери ще тресе много ! За "носене на бой" е относително ... по скоро ще си е същото ...

За да се запази дебелината мисля се слагаше маховик от М20, притискател М20 и М50 феродов. Карал съм така направена и не тресе, но притискателя не е толкова силен. Педала си е почти толкова мек, колкото и на стоковия съединител. На закс спорта е безобразно твърд и предполагам ще носи бая повече.

ogata написа:Пък и има една теория на нарцистичното отрицание, която общо взето гласи, че ако ти смяташ дадена теза за грешна/вярна , а други 10 човека (случайно подбрани) я смятат за вярна/грешна... трябва да се позамислиш малко :mhihi:

Дали съм само аз или и половината свят, които смятат че М-ковото окачване е по-добро от китайското? Нали знаеш, не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща. Утрепи утре себе си и семейството си и още няколко невинни човека като обърнеш колата някъде с тоя жмел па после ела пак ми говори за нарцисизъм. Както казах единствената причина да го плюя е че го поръчах и го видях на живо и имам морал дотолкова, че да не си позволя да го продавам и да печеля от него. Ако толкова ми харесваше чак щях да го внасям още преди има-няма 4 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Юли 2011, 9:31

bum_bum написа:
metodi80 написа: Притискателите са различни и не може да бъдат заменяни... ( в смисъл не може да сложиш притискател от демпферен маховик на бездемпферен и обратно )... Притискалтея , който е за обикновен маховик е малко по -дебел/висок като го погледнеш в профил от другия , който е за демпферен маховик ... (понеже обикновения маховик е по -тъничък от демпферния , съответно цялата система се повдига леко от притискателя и обратно при демпферния маховик притискателя е по -тънък , за да може системата маховик-феродов диск - притискател да запази общата "дебелина"/височина , която е предвидена ... ). Надявам се ме разбра ...

За да се запази дебелината мисля се слагаше маховик от М20, притискател М20 и М50 феродов. Карал съм така направена и не тресе, но притискателя не е толкова силен. Педала си е почти толкова мек, колкото и на стоковия съединител. На закс спорта е безобразно твърд и предполагам ще носи бая повече.

Абсолютно няма никаква разлика в твърдостта на педала и отделя на същото място :yes: Общо взето на пръв поглед и като усещане при натискането на педала,не можеш да разбереш ,че нещо е сменяно ...
Изображение

Предишна

Назад към E36