Миене на двигател М50
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Миене на двигател М50
Колеги,още като я взех мотора беше супер мръсен и така и не съм го мил,обаче наскоро хидравичната помпа ми се беше прецакала и от там супер много течеше,пък и гарнитурата на капака се беше разтекла и доста омасляваше,смених си гарнитурата и хидр.помпа и сега всичко е наред,обаче ме дразни тази мръсотия !
Та въпроса ми е как най-безопасно да си измия мотора без да се прецака нещо?
Аз мисля да сваля бубините и да запуша дупките с някакъв парцал и отгоре с найлон и тиксо и кабелите на бубините в найлоново пликче поне тях да предпазя по някакъв начин,върху бушоните пак може нещо да се измисли,друго какво може да предпазя и 10 часа дали ще са достатъчни за изсъхването му ?
Та въпроса ми е как най-безопасно да си измия мотора без да се прецака нещо?
Аз мисля да сваля бубините и да запуша дупките с някакъв парцал и отгоре с найлон и тиксо и кабелите на бубините в найлоново пликче поне тях да предпазя по някакъв начин,върху бушоните пак може нещо да се измисли,друго какво може да предпазя и 10 часа дали ще са достатъчни за изсъхването му ?
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Re: Миене на двигател М50
Еми ти сам си отговорил на въпроса си
принципно може и нищо да не вадиш, по скоро след като го измиеш да извадиш някои неща и да ги издухаш с въздух като бобините и покрай свещите, а чак до таблото с бушоните кво ше правиш? Там не вярвам толко мръсотия да има, само с парцалче може да почистиш, най вече внимавай с мястото около ЕКУ-то а после като я оставиш за няколко часа няма проблем 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Аз лично те съветвам да не миеш с пароструйка, че колкото и да завиваш и повиваш и навън да е 100 градуса пак ще береш ядове. Вземи си едно Meglio-обезмаслител, гъбичка и парцали, няколко свободни часа, няколко бири и весела компания и ще направиш чудесия 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Аз моят съм го мил точно с пароструйка, като преди това го напръсках с обезмаслител. Нищо не съм вадил и никакви проблеми не съм имал след това!
П.П. И това е правено няколко пъти!
П.П. И това е правено няколко пъти!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- delas_328
- ентусиаст
-
Защото един приятел си изми така неговия без да пипа нищо и после 2-3 изгорели бубини
Аз искам целия кош да измия защото е адски мръсен това беше като я взех
после аз си го позабърсах малко ама пак е гаден
Ама искам да си е чист особено след като си смених гарнитурата и помпата !

Аз искам целия кош да измия защото е адски мръсен това беше като я взех
после аз си го позабърсах малко ама пак е гаден
Ама искам да си е чист особено след като си смених гарнитурата и помпата !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна delas_328 на 30 Юни 2011, 17:50, променена общо 1 път
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Добре де, като го измиеш после вадиш бобините издухваш ги, издухваш и около свещите и си готов, толко като се притесняваш
един познат наскоро кара 250км на 4 цилиндъра точно по тая причина- измил го и тръгнал веднага щото бързал за няква работа, после като се върна издухахме само бобините и около свещите, без нищо друго и всичко си е ток
То да не жигула или москвич- всички букси, делко капачки кабели и т.н. да се напълнят с вода и после цял ден да подсушаваш

То да не жигула или москвич- всички букси, делко капачки кабели и т.н. да се напълнят с вода и после цял ден да подсушаваш

- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Аз моя съм го мил няколко пъти с пароструйка и принципно не би трябвало да има проблеми!
На капака който покрива бобините /на който пише BMW/ от долу има едно гумирано уплътнение , което е замислено точно с тази цел ---- да не влиза вода при бобините и от там при лулите и свещите!
Най-добре човека който ще ти мие колата да не навира много много сруйника на пароструйката там по тия фуги на тоя капак и нямаш ядове! Останалите места нямат проблем с мокренето-- дори и кутията с бушоните---ПРОВЕРЕНО МНОГОКРАТНО
На капака който покрива бобините /на който пише BMW/ от долу има едно гумирано уплътнение , което е замислено точно с тази цел ---- да не влиза вода при бобините и от там при лулите и свещите!
Най-добре човека който ще ти мие колата да не навира много много сруйника на пароструйката там по тия фуги на тоя капак и нямаш ядове! Останалите места нямат проблем с мокренето-- дори и кутията с бушоните---ПРОВЕРЕНО МНОГОКРАТНО

- delas_328
- ентусиаст
-
То аз сам ще си го мия имам водоструйка,ходих до един приятел в автомивка и ми даде препарат за миене на двигатели и събота ще го захващам.
Водовтруйката ми не е с топла вода но аз и без това ще го мия когато е студен !
Водовтруйката ми не е с топла вода но аз и без това ще го мия когато е студен !
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
аз и мой познати си пръскаме с меглио обилно и после яко с водоструиката изчакваме да окапе малко после с въздух обдухваме горе долу и газ нямало е ядове до сега 

- delas_328
- ентусиаст
-
Колеги още в събота го измих и светна като нов
,много се радвам !
Нямах проблеми със запалването после,защото си свалих бубините и натъпках парцали и отгоре залепих тиксо после и увих кабелите в пликчета, завих капаците отгоре и даже почети не беше влезнало вода там само няколко капки там от където са шпилките!
Така че ако някой се чуди като мен хич да не се замисля,а да действа.
Ще ви пусна снимки да го видите ,но в момента не мога

Нямах проблеми със запалването после,защото си свалих бубините и натъпках парцали и отгоре залепих тиксо после и увих кабелите в пликчета, завих капаците отгоре и даже почети не беше влезнало вода там само няколко капки там от където са шпилките!
Така че ако някой се чуди като мен хич да не се замисля,а да действа.
Ще ви пусна снимки да го видите ,но в момента не мога

11 мнения
• Страница 1 от 1