Охладителна система на 325 тдс Запитване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Охладителна система на 325 тдс Запитване
Колеги смених цялата охладителна система и сега когато налея антифрис и покрия рабчето на расширителния сад като я карам на рачка ми исхварля течнос от тва маркуче дето виси е така от расширителния сад даже и от капачката по малко сиг е заминала а колата не загрева вс е ок нормалноли е и трябва сиг по малко течнос да слагам ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Охладителна система на 325 тдс Запитване
За кое ръбче иде реч? На гърлото или това, което се вижда вътре?
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и аз се присъединявам към въпроса ,когато долея за да покрия ръбчето/това вътре ,което се вижда от отвора на капачката/ и с газ без газ после гледа текло от маркучето,което виси надолу,нормално ли е ? иначе маркучите ми са меки ,не надува,водна помпа и термостат сменени , антифриз Г12 лонг лайф 

6>4
Вътрешното ръбче е правилния отговор. А иначе клапанчето за свръхналягане на капачката като отвори и хвърля антифриз през мъркучлето. Ако много си налял е достатъчна причина все пак има и разширение и буферна зона за повечко течност да иде някъде ( това в работен режим ) .
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Така е ,но за проба смени капачката ,че маи е дала фира
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- shankylov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
- Мечтае да кара: e-32 750il
смени капачката колега!но виж твоята преди това има цифри на нея да не вземеш различна за тдс има значение 

Ще я сменя да пробвам заштото исхварля и прави мазало по казанчето иначе като остане течнос на по малко средата на рабчето не исхварля явно има каде да се варти и да попитам как се разбира дали е пукната главата няма ли да грее да тече да влезе в маслото течнос ! И с тея маркучи бетон ли трябва да са защтото те са си тварди пипат се но немога да кажа че са супер меки иначе я имам от 1 год стрелката си е все на средата за моя радос мн казват че пукали и бели мн зле на мен ми харесва за дизел е супер но искам да попитам трябва да е прегреяла за да пукне главата или ?
А губи ли ти течност или само тва дет го изхвърля от капачката. Сутрин провери имаш ли налягане в системата , като пробваш да отвъртиш капачката лекинко и се чува едно съскане ( значи има налягане )ако не се чува не държи. Ако от капачката така ти хвърля няма и да усещаш дали ти надува и дали имаш някакъв проблем с главата , а за твърдостта на мъркучите е малко относително това със стискането ама все пак при доста загряла кола ( по-дълго карана ) като го стиснеш мъркуча с една ръка малко повече от половината по диаметъра трябва да го събереш. И само за дезонтирентация
със спукана глава на няколко места не ми загряваше грам и то на натоварване по стръмно , не губеше вода ( поне не много че да го хвана за кратко време ) обаче кат спра и почваше от капачката да фърля . Не мисли сега за глава ами сменяй капачката и не оставяй без охл.течност в никакъв случай и без води и т.н. само антифризец и слухти за виското . Успех.

Ми Колега да ти кажа днес я карах около 300 км с по малко течнос нали не до горе до ватрешното раб и дигнах капака и беше вс на ред нямаше и капка да е исхварлило по казанчето капачката утре я сменявам за проба саскането го има и студена и топла като отвия капачката иначе стрелката си даржи в средата постоянно не губи течнос да изчезва не и си варви мн добре за маркучите като я запаля и по загрее малко са си меки а като е повече карана са малко по тварди но мисля че е нормално аз сам от кюстендил и вс ден патувам до сф и мисля, ако имаше някакав пр щеше да покаже да кажа още че я карам 1 год без дебитомер и евала на едни момчета от пловдив които казва че не могло без него жестоко се барка варви мн и гори 7-8 ( 100 испитано и така ще сменя капачката и няма да я палня мн и ще я наглеждам
10 мнения
• Страница 1 от 1