Въпрос относно регулируемо окачване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Въпрос относно регулируемо окачване

Мнение от shengi » 26 Юни 2011, 14:59

Здравейте колеги.Оказа се че на работа има останали неща за регулируемо окачване/bmw e36/ predni
Става дума за амортрисьорите с винтовете и горните дългите пружини.Обаче тия късичките малките пружини ги няма.Окачването е Кони и е от Germany.Обаче изникват 2 въпроса.От къде мога да си взема само тия малките пружинки долните и какви талерки да използвам за пружините от горе към тампона?Предполагам някъде се продават но къде как?И какво вършат тя малките пружинки като цяло може ли да се избегне без да ги слагам.Понеже мойта е с мтех окачване и дългата бялетка - както и тия конита и те са с дългата биялетка.А единия от моите амортрисьори е омекнал осезаемо и леко омаслен.По принцип може ли да се кара без тя малките пружинки долните?също така ме интересува някои ако има за продаване тампони за амортрисьора с изместен център трябва ми 1 брой че единия ми е заминал.Снимки на окачването понеделник ще пусна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Re: Въпрос относно регулируемо окачване

Мнение от Skip_209 » 27 Юни 2011, 20:32

малките пружини обират някакви вибрации,ако модела си е без такива няма смисъл да търсиш,щот няма и да намериш в България,трябва да се поръчват от майната си (не са скъпи 10-20 евро)ако ти е всекидневка мятай ги така и си карай
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Въпрос относно регулируемо окачване

Мнение от shengi » 27 Юни 2011, 22:01

Мен повече ме интересуваше точно какво всъшност им е идеята на тия малките.Днес не остана време да ги нащракам но определено са от окачванията с 2 пружини една малка и една дълга.
Изображение

Назад към E36