Смяна на масло (мнение за маслото)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Смяна на масло (мнение за маслото)
Здравейте колеги,днес реших да зарадвам колата с чисто ново масло тъи като беше време за смяна.
Новото масло е Castrol Edge Fully Syntetyc 10w60 спецялно от завода на бмв в Испания,маслото го водят за м3,м5 и м6
моя мотор е м52б28 както повечето знаят.
Мисълта ми е някои ако го е ползвал да кажи какво му е мнението за маслото
Цената на маслото е: 64евро 4л. по причината че не продават отделно по 1 и 2 литра се наложи да купя 2 туби по 4 литра които излизат, 128 евро но извадих късмет че бяха последни 2 туби и ми ги продадохa от 64 на 52 евро.
Горното описание за цените го споделям за хората намиращи се в испания,да имат напредстава за цените.
Та от както съм сложил този мотор в коша има 1 повдигач тропа като полудял,надявам се с новото масло да реши да млъкне...
Очаквам вашите мнения по маслото
Новото масло е Castrol Edge Fully Syntetyc 10w60 спецялно от завода на бмв в Испания,маслото го водят за м3,м5 и м6
моя мотор е м52б28 както повечето знаят.
Мисълта ми е някои ако го е ползвал да кажи какво му е мнението за маслото
Цената на маслото е: 64евро 4л. по причината че не продават отделно по 1 и 2 литра се наложи да купя 2 туби по 4 литра които излизат, 128 евро но извадих късмет че бяха последни 2 туби и ми ги продадохa от 64 на 52 евро.
Горното описание за цените го споделям за хората намиращи се в испания,да имат напредстава за цените.
Та от както съм сложил този мотор в коша има 1 повдигач тропа като полудял,надявам се с новото масло да реши да млъкне...
Очаквам вашите мнения по маслото
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Re: Смяна на масло (мнение за маслото)
Маслото е супер ще я разглезиш 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Първата разлика за момента която ми се наби на очите е че изминах с 8 литра 100км 70км извънградско с средна скорост 130-150,а с старото 8 литра 80км извънградско..
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
angelBMW написа:Първата разлика за момента която ми се наби на очите е че изминах с 8 литра 100км 70км извънградско с средна скорост 130-150,а с старото 8 литра 80км извънградско..
Такава фрапираща разлика в разхода на гориво, от смяна на масло.. ми се вижда странна..
повдигача спря ли да почуква?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Нямам представа какво е това масло , сигурно е хубаво след като е скъпо , но не бързай да го хвалиш , мини поне 4-5 к и тогава ще кажеш как е ....
И аз много хвалех мотул-а .... , до към 5 к беше невероятно , след това не бях доволен ...
И аз много хвалех мотул-а .... , до към 5 к беше невероятно , след това не бях доволен ...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Това масло, всички играчи (без ирония) тук ще ти го препоръчат за всякакъв мотор. За справка viewtopic.php?f=7&t=198941, където се разрази страшен спор относно пригодността му за нормално всекидневно шофиране.
От Мотула съм много доволен (и на двете коли) и не само до 5000 км., защото Мотул произвеждат масла сертифицирани от БМВ Long Life (LL сериите), които се сменят на 20000 км. (значи, в БГ на 10к
)
От Мотула съм много доволен (и на двете коли) и не само до 5000 км., защото Мотул произвеждат масла сертифицирани от БМВ Long Life (LL сериите), които се сменят на 20000 км. (значи, в БГ на 10к

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Не повдигача не спира да чука,прави сте рано е за хвалби но като за начало добре
7 мнения
• Страница 1 от 1