не гасне веднага!316и

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

не гасне веднага!316и

Мнение от red_bull316i » 19 Юни 2011, 1:18

Здравеите колеги.Става вапрос за 316и М40.От както се постопли времето автомобила не гасне веднага т.ест. вадя ключа а двигателя продалжава да работи на много ниски обороти(около 100-200) за около 7-8 секунди и после спира.Този симптом не се проявява на всяко гасене,но го прави и газ и на бензин(газовата е обикновена).Ако имате някакви идеи моля споделете :help: .Може ли проблема да е от свещите.Един приятел се самнява че в горивната камера се е натрупал нагар понеже карам колата на каси разтояния :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Re: не гасне веднага!316и

Мнение от VaLy0 » 19 Юни 2011, 10:15

На газ и на мен ми се е случвало, но то при обикновените газове е възможно, а на бензин аз за което се сещам е дюзите ако не затварят-като огасиш и докато налягането падне т.е. бензина мине през дюзите продължава да се позапалва, няма значение че няма искра, като е горещ мотора се самозапалва!!! Пробвай да покараш известно време само на бензин и поръчкай я малко както се казва да се поиздуха :mhihi: а иначе на газ как ти гори?
ИзображениеБъРзИя ///

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 19 Юни 2011, 10:53

Нещо много зачестихте хората с такива проблеми.
По старите книги се сещам само за детонационно горене, но ти като извадиш ключа оставаш без захранване на компа и няма кой да командва дюзите ако приемам ,че свещите спират да работят.
От къде тогава идва гориво, за да работи?
Как си с разхода на масло?
Колега я откачи маркуча за газта, покарай малко на бензин и изгаси ,да видим дали ще се оправи на бензин поне.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 19 Юни 2011, 10:59

maxpower написа:Нещо много зачестихте хората с такива проблеми.
По старите книги се сещам само за детонационно горене, но ти като извадиш ключа оставаш без захранване на компа и няма кой да командва дюзите ако приемам ,че свещите спират да работят.
От къде тогава идва гориво, за да работи?
Как си с разхода на масло?
Колега я откачи маркуча за газта, покарай малко на бензин и изгаси ,да видим дали ще се оправи на бензин поне.

Май не си прочел кво писах??? Горивото може да дойде от дюзите дори и да не се управляват т.е. от дългата работа на газ, дюзите се затлачват и почват да пикаят или не се затварят нацяло и пускат бензин дори и да няма управление до тях от ЕКУ-то!!!
ИзображениеБъРзИя ///

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 19 Юни 2011, 11:01

А ти от къде си сигурен ,че изпарителя не пуска газ?
Дюзите хубаво нямат управление, сега остава да ми кажеш кой им доставя горивото без захранване?
Другия вариант е да им дръпне маркучите за гориво от рейката и да пробва на газ дали гасне нормално.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар

Мнение от Joro.7 » 19 Юни 2011, 11:06

Нали нали има налягане в реиката бре тарикат.От там.

Потребител
Аватар

Мнение от red_bull316i » 19 Юни 2011, 11:57

VaLy0 написа:На газ и на мен ми се е случвало, но то при обикновените газове е възможно, а на бензин аз за което се сещам е дюзите ако не затварят-като огасиш и докато налягането падне т.е. бензина мине през дюзите продължава да се позапалва, няма значение че няма искра, като е горещ мотора се самозапалва!!! Пробвай да покараш известно време само на бензин и поръчкай я малко както се казва да се поиздуха :mhihi: а иначе на газ как ти гори?

разхода на газ ми е около 10-11 смесен цикал>

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 20 Юни 2011, 10:57

maxpower написа:А ти от къде си сигурен ,че изпарителя не пуска газ?
Дюзите хубаво нямат управление, сега остава да ми кажеш кой им доставя горивото без захранване?
Другия вариант е да им дръпне маркучите за гориво от рейката и да пробва на газ дали гасне нормално.

Както ти каза колегата след теб, в рейката ако всичко е нормално винаги има налягане!!! Сигурно никога не си вадил маркуч за бензина и да те опръска! Тогава щеше да знаеш че винаги има налягане!!! А за газта може и наистина изпарителя да пуска. Ама тогава разхода му няма да е 10-11 и двете горива ше ги меше съответно мотора няма да работи нормално ;)
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 20 Юни 2011, 11:30

Когато карах на газ, колата ми правеше същото нещо и на газ и на бензин. Гася, даже вадя ключа и тя пак работи за кратко и угасва сама. Газовата ми е с ламбда контрол.
Откакто спрях да карам на газ никога не ми се е случвало повече. Стана повече от 2 години.
Това е моят опит със същия проблем колега
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от red_bull316i » 20 Юни 2011, 19:38

Колеги днес реших да "порачкам" малко автомобила (на бензин) и сякаш има резултат.цял ден я карам без да има проблем!Благодаря ви за добрия савет надявам се да не се прояви проблема пак!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 20 Юни 2011, 22:22

Най-добре си изчисти дюзите ей тъй профилактично, а после виж да не ти изпуска газ от някъде за да ти е спокойно на душата :mhihi:
ИзображениеБъРзИя ///

Назад към E36