Проблем с климатроника РЕШЕНО
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Проблем с климатроника РЕШЕНО
Здравейте,
Колата е с двузонов климатроник. Купих я от Германия и реших да видя проблема с климатика как да го отстраня.
Значи какво прави той... при палене на колата или контакт започва да бучи при изключване т.е намаляване до край с цел изключване на парното/климатика той продължава да духа (бръмчи) Това е накратко не мога да го спра да работи напълно.
Ходих в един сервиз те ми казаха, че съм за нов "таралеж", ходих и до втори сервиз те ми заявиха, че съм за нов модул на климатика, че е36 серия климатрониците там им била дупката... самия модул, от който управлявам всичко с дисплея и тн...
С това наистина съкратено описание се надявам грубо да разберете какъв би трябвало да е проблема. Аз съм от София, приемам предложения и за сервиз, от който сте останали доволни и не ви одират гушите. Разбира се на ЛС.
Благодаря
ОКАЗА СЕ ТАРАЛЕЖА
Колата е с двузонов климатроник. Купих я от Германия и реших да видя проблема с климатика как да го отстраня.
Значи какво прави той... при палене на колата или контакт започва да бучи при изключване т.е намаляване до край с цел изключване на парното/климатика той продължава да духа (бръмчи) Това е накратко не мога да го спра да работи напълно.
Ходих в един сервиз те ми казаха, че съм за нов "таралеж", ходих и до втори сервиз те ми заявиха, че съм за нов модул на климатика, че е36 серия климатрониците там им била дупката... самия модул, от който управлявам всичко с дисплея и тн...
С това наистина съкратено описание се надявам грубо да разберете какъв би трябвало да е проблема. Аз съм от София, приемам предложения и за сервиз, от който сте останали доволни и не ви одират гушите. Разбира се на ЛС.
Благодаря
ОКАЗА СЕ ТАРАЛЕЖА
Последна промяна Slu4ainiK на 17 Юни 2011, 12:56, променена общо 1 път
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: Проблем с климатроника
Виж първо да не ти е заминал кондензатора, стотинки е! Подобна тема: viewtopic.php?t=20980
Може да уточниш с кое управление си, защото сега само предполагам, че си с дигиталното управление.
Това бръмчене от къде идва? Ако вентилатора за вентилацията в купето работи при подаване на контакт значи таралежа е заминал.
Не бързай да ходиш на "майстори".
С повече четене ще разбереш точно какъв е проблема, как ще се реши, къде да отидеш и колко ще ти струва.
Това бръмчене от къде идва? Ако вентилатора за вентилацията в купето работи при подаване на контакт значи таралежа е заминал.
С повече четене ще разбереш точно какъв е проблема, как ще се реши, къде да отидеш и колко ще ти струва.
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега и аз го имах същия проблем и се оказаче фреона ми заминал
,като го заредиха и се оправи проблема.за това отиди на една диагностика за лиматика да го прегледат 

Е какво общо има фреона с това:spens_82 написа:колега и аз го имах същия проблем и се оказаче фреона ми заминал,като го заредиха и се оправи проблема.за това отиди на една диагностика за лиматика да го прегледат
Slu4ainiK написа:при палене на колата или контакт започва да бучи при изключване т.е намаляване до край с цел изключване на парното/климатика той продължава да духа (бръмчи)
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:Може да уточниш с кое управление си, защото сега само предполагам, че си с дигиталното управление.
С това управление съм.
цък
Бръмчене/духане, но без да духа а само да се чува, че нещо се случва си е от парното/климатика от отворите, които са за тази цел. От там се чува, но по-слабо, когато го намаля до край смисъл, когато искам да го спра преди да съм го спрял е по-силно и намалявам силата на перката, когато вече стигна до края и самия дисплей изгасне самия шум намалява, но не изчезва.
Прочетох темата там за кондензаторчето и г/д май се вписам в подобни проблеми.
Имаш пблем с таралежа. Не е кондензатора.Slu4ainiK написа:...С това управление съм.
цък
Бръмчене/духане, но без да духа а само да се чува, че нещо се случва си е от парното/климатика от отворите, които са за тази цел. От там се чува, но по-слабо, когато го намаля до край смисъл, когато искам да го спра преди да съм го спрял е по-силно и намалявам силата на перката, когато вече стигна до края и самия дисплей изгасне самия шум намалява, но не изчезва.
Прочетох темата там за кондензаторчето и г/д май се вписам в подобни проблеми.
Като изключиш вентилацията (дисплея изгасва) и всички клапи се затварят, тогава дори и вентилатора да върти няма как да духа от някъде. Просто таралежа не спира тока.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
Добре,
Дали ще помогне някой колега от София да услужи с един таралеж да видим дали всичко се оправя, преди да инвестирам.
По-добре ми се струва този проблем, защото за модула, който смятаха, че е прецакан ми искаха 150лв за ремонт.
Дали ще помогне някой колега от София да услужи с един таралеж да видим дали всичко се оправя, преди да инвестирам.
По-добре ми се струва този проблем, защото за модула, който смятаха, че е прецакан ми искаха 150лв за ремонт.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Slu4ainiK написа:Добре,
Аз имам един таралеж за проба ако искаш ми звънни и ще ти го дам да тестваш.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега да не би да чуваш вентилаторчето което обдухва термодатчика вътре в управлението и да си мислиш че нещо не е наред.Защото според твоите обяснения аз това разбрах , след като изключиш контакта и продължава да се чува бръмчене, това е от управлението и ако не се лъжа след 5мин. спираше това бръмчене.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
tekabg написа:Колега да не би да чуваш вентилаторчето което обдухва термодатчика вътре в управлението и да си мислиш че нещо не е наред.Защото според твоите обяснения аз това разбрах , след като изключиш контакта и продължава да се чува бръмчене, това е от управлението и ако не се лъжа след 5мин. спираше това бръмчене.
Ами не знам какво чувам. Но нищо не спира след 5 или 10 мин.
Тва е,че двата сервиза, в които отидох те ми казаха различни проблеми едва ли е това вентилаторче.
Щом ти казват различни неща значи или единия не разбира или и двамата не разбират или знаят че ти неразбираш.Slu4ainiK написа:...Тва е,че двата сервиза, в които отидох те ми казаха различни проблеми едва ли е това вентилаторче.
Ако ти е удобно утре след работа ще го видим и да се решава проблема, че идват топли дни. Пипи л.с.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
Колегата @bmw325tds ми помогна да видя какъв е проблема за което съм му много благодарен. Оказа се таралежа.

14 мнения
• Страница 1 от 1