320 Ванос с пластмасови колектори....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
320 Ванос с пластмасови колектори....
Може ли на ваноската с пластмасови колектори да се сложи нормална газ...Един приятел пита - и колко пара ще излезе газта....

не знам дали Ванос-а е проблем, аз на мойта се отказах от обикновенна газ и си сложих газов инжекцион. Смятам са ти ясни рисковете заради пластмасовите колектори на 320-ката... Но ако ванос-а не е проблем( някой друг да го каже това) може да се монтира нормална газ, но само ако си сигурен в майстора.
BMW & RAMMSTEIN RULES

- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Мойта Е36 320,която продадох,беше с обикновенна газова уредба-Ловато.Сложих е лятото на 2002г(650лв.),като майсторите ме предупредиха че има опастност от детонации и затова ми монтираха клапан на колекторите.Въпреки че смених свещи,кабели и т.н.,от време на време гърмеше,особено когато колата е топла.Обясняваха ми,че оставала газ в маркучите и тъй като винаги се пали на бензин,ставало възпламеняване на остатъчна газ.После сложих и стоп клапан-наистина гърмеше по-рядко,но гърмеше.От това гърмене изгоря част от кората под предния капак-там където е клапана на колекторите,освен това не рабоше равномерно на празен ход-винаги(въпреки многобройните центровки) леко менеше оборотите.
Сега карам Е39 520 и от 5месеца съм с газов инжекцион Ланди Ренцо-нямам никакви проблеми,върви като на бензин и гори като на бензин(12-14 градско).Наистина цената е височка-2000лв.,но е много по-добре за двигателя,а и цената на бензина
Сега карам Е39 520 и от 5месеца съм с газов инжекцион Ланди Ренцо-нямам никакви проблеми,върви като на бензин и гори като на бензин(12-14 градско).Наистина цената е височка-2000лв.,но е много по-добре за двигателя,а и цената на бензина

Както е казал вече sikar това е проблема при пластмасовите колектори- опасността от гърмене на газта и риска да ти заминат колекторите които не са от евтините части(преполагам де). Имам 2-ма познати с 320, но без ванос и с обикновенна газова
при тях досега гърмежи не е имало, но явно при други се получават... Наистина най-безопасният, но за нещастие скъп вариант е газов инжекцион. Аз съм с М50Б25 и ми струваше малко над 1900 кинта инжекциона, но си върви като на бензин и разхода е същия.
НО ГАЗТА Е 96 СТОТИНКИ

НО ГАЗТА Е 96 СТОТИНКИ

BMW & RAMMSTEIN RULES

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
точно проблема е в пласмасовите колектори при моя двигател го няма този проблем но при 320 20в мисля че и ваноса е такъв колекторите са различни и наи добрия вариант е газов инжекцион в една друга тема един пич обясняваше за разни релета датчици което също е варянт та както ти си прецениш
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
Re: 320 Ванос с пластмасови колектори....
колеги - никакъв проблем няма - само слагате един спортен филтър да бяга по-лесно налягането когато гръмне и това е. Аз съм с обикновена газ и дори не ми отваря защитния клапан - гърми и колата продалжава да върви защото налягането е избягало през филтъра 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Re: 320 Ванос с пластмасови колектори....
nikolay_pz написа:колеги - никакъв проблем няма - само слагате един спортен филтър да бяга по-лесно налягането когато гръмне и това е. Аз съм с обикновена газ и дори не ми отваря защитния клапан - гърми и колата продалжава да върви защото налягането е избягало през филтъра
Откъде я изкопа тази тема от 2005 и какво смислено каза по темата за газта която е разисквана в 200 теми 100 пъти...
Тия изкопавания на стари теми даже с правило в форума са забранени.. според мен тази тема е за ключ че пак ще се почне едно лафене за газта...

9 мнения
• Страница 1 от 1