М51 шумна работа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

М51 шумна работа

Мнение от BAYRON » 02 Мар 2006, 14:10

Колеги струвами се че много тракат тия ТДС-чета вече незнам кво да правя хлопа ли хлопа сутрин будя блока :uups: :uups: :uups:

Направил съм всичко което трябва Пълно обслужване преди 4000 к ремъци масла филтри , резиклиране на помпа и смяна на електронния блок преди 10000к сервизира се в камор или дару ще се отнася до мотора диагностика всеки сезон, смяна на маркучи също в камор смяна на подгряващи свещи в Супер дизел, веригата е наред в границите си е добавки към горивото рядко но слагам и естествено горивото проверено от лук оил като преди да сипя в ко0лата си сипвам в тубичка и после ставам клиент на бензиностанцията. .Само дюзите не съм пипал чувам една две , но техния звук се различава от основния . И тях ще сменя накрая .............................

Аз се съмнявам малко в маслото ,досега 3 години съм карал само с кастрол магнетик 10w40 сега сложих ТИТАN 10W40 GT1 който покрива всичи спецификации за турбо хидравлични клапани високи обороти температува и други там такива сертификати. купих го от Ауто плюс с 20 процента отстъпка на 20 литъра . Доколкото съм запознат с произодството на това масло е немско и само там си се прави ,на българския пазар е от скоро. Каро цяло ми се струва гъстичко като вдигна щеката и ме притеснява.
Чумна колата иначе не харчи много съм доволен в града 8 литра ми дава не се състезавам вече и съм много доволен не пуши сутрин , нито на загряло само това тракане чукане ме притеснява. Карам дизели 6-7 години и никога не ме е дразнел този шум обаче сега ми бърка в здравето.
най вероятно е от дюзите щото освен пукането, което те издават те оформят предполагам цялата мекота на звука. Абе лоша работо и се надявам всеки да сподели как му работо дизелчето.
Язък, като погледна колата и очите ми остават и като ми работи като буклукджийски камьон.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E36