Добавки за бензин... За или против използването им?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ti6anski
- Потребител
-
- Кара: E61 525D M57D25
Добавки за бензин... За или против използването им?
От доста време си задавам въпросите:
-Има ли полза от тези добавки за бензин?
-Ако отговора е да имат ли странични ефекти, които естестено не пише на етикета?
-Как точно действат те на помпата, дюзите, ламбда сондата, катализатора?
-Кои добавки са подходящи да ползваме и кои не според спецификацията на нашите BMW?
Нека колегите които имат информация да я споделят, за да може всеки от нас да прецени заслужава ли си да сипе нещо в горивото, за което понякога дори няма етикет на BG, или пък са преведени 40-60% от информациата, нищо не се споменава за съставките, как точно ще ни "почисти" горивната система и др.
-Има ли полза от тези добавки за бензин?
-Ако отговора е да имат ли странични ефекти, които естестено не пише на етикета?
-Как точно действат те на помпата, дюзите, ламбда сондата, катализатора?
-Кои добавки са подходящи да ползваме и кои не според спецификацията на нашите BMW?
Нека колегите които имат информация да я споделят, за да може всеки от нас да прецени заслужава ли си да сипе нещо в горивото, за което понякога дори няма етикет на BG, или пък са преведени 40-60% от информациата, нищо не се споменава за съставките, как точно ще ни "почисти" горивната система и др.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Re: Добавки за бензин... За или против използването им?
ti6anski написа: понякога дори няма етикет на BG, или пък са преведени 40-60% от информациата, нищо не се споменава за съставките

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Сипвай смело, вършат работа. Не знам как е при другите колеги, но моята кола ако се кара примерно 1 седмица сутрин и вечер по 6км. в посока със студени стартове и до 2500 оборота дюзите ми се зацапват. С добавка в горивото на Редекс примерно на 20-25 литра цялото малко шишенце си сипвам (от време на време) и е супер. Другия вариант го знаеме, ама с него се чистят и улиците и гумите и .... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ti6anski
- Потребител
-
beco109 написа:не съм спирал да карам с такива
с какви по точно, дай марки, количество, съставки, начин на действие...
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
ti6anski написа:-Ако отговора е да имат ли странични ефекти, които естестено не пише на етикета?
-
то най големия страничен ефект идва от бензина с който караме,каквото и да налееш на дали ще стане по лошо

има най различни добавки,с различни цени и различен по сила ефект,но не съм чувал някоя да е вредна,освен ако не прекалиш с количеството евентуално.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Обикновенно не ползвам добавки, но карам само с топ горивата на всички производители (на йвече предпочитам Еко 100).
Слагал съм ето такива хапчета и не усетих никакъв ефект
.

За сметка на това един съсед ги ползва на Xantia дизел и е във възторг от тях вече 2 години ги слага редовно
Нямам конкретно мнение за тях, но ако не се усеща ефект, то няма смисъл да се дават излишни пари
М/у другото имам още хапове някой ако иска да ги пробва, ама не на вкус
Слагал съм ето такива хапчета и не усетих никакъв ефект

За сметка на това един съсед ги ползва на Xantia дизел и е във възторг от тях вече 2 години ги слага редовно

Нямам конкретно мнение за тях, но ако не се усеща ефект, то няма смисъл да се дават излишни пари

М/у другото имам още хапове някой ако иска да ги пробва, ама не на вкус

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
аз съм слагал няколко вида и разликата е малка поне при мен 

Аз сипвах преди 4 години некви говна от ОМВ и после Колето ми чисти дюзите на ултразвук 

Деба тия дърти кочини!
- ti6anski
- Потребител
-
Ozir1S написа:Аз сипвах преди 4 години некви говна от ОМВ и после Колето ми чисти дюзите на ултразвук
Клега кажи каква точно добавка си ползвал, за да знаем да не сипваме и ние от тез "говна". И Колето трябва да бачка ама.........

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Оригинална добавка според спецификация на БМВ: ДЕЗОЛИТ.
Другите са големи боклуци да знаиш, за нищо не стаат, мотора отива на старо жилезо.
Па са чудим що на бензин не въри, а на газ лети. Па кат турих една незнайна на ЛИКИ МОЛИ, па взе да кърти павета, нал знаеш: ръкам на трета минавам БМВ-та, .... ръгам на 5-та къртим павета.
Поредната безмислена тема, добавките имат смисъл, те вече са като грима за жените, не става без тях. Доказателство има, в работата ми, дадоха ми един таралясник дето не можеше да отлепи от място с 300 зора, е ръгнах му една добавка на БЕРНЕР, врътнах му едни километри и случката се случи. Сякаш таралясника се събуди, това сравнение мога да направя.
Не правя реклама на посочените марки, всеки може да си ги закупи от всяка бензиностанция или магазин за авто-консумативи.
Поздрави.
най-вече на автора на темата, има да черпи по една бира всеки писал в темата му
Другите са големи боклуци да знаиш, за нищо не стаат, мотора отива на старо жилезо.
Па са чудим що на бензин не въри, а на газ лети. Па кат турих една незнайна на ЛИКИ МОЛИ, па взе да кърти павета, нал знаеш: ръкам на трета минавам БМВ-та, .... ръгам на 5-та къртим павета.
Поредната безмислена тема, добавките имат смисъл, те вече са като грима за жените, не става без тях. Доказателство има, в работата ми, дадоха ми един таралясник дето не можеше да отлепи от място с 300 зора, е ръгнах му една добавка на БЕРНЕР, врътнах му едни километри и случката се случи. Сякаш таралясника се събуди, това сравнение мога да направя.
Не правя реклама на посочените марки, всеки може да си ги закупи от всяка бензиностанция или магазин за авто-консумативи.
Поздрави.
най-вече на автора на темата, има да черпи по една бира всеки писал в темата му
10 мнения
• Страница 1 от 1