Съвет за задната броня

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съвет за задната броня

Мнение от BMX » 26 Фев 2006, 13:10

Здравейте,
Преди няколко месеца един джип спря в мен на Сточна гара. Пораженията не бяха големи, единствено едната странична релса, за която се захваща задната бронята беше счупена. Както и да е. От удара бронята леко се разкрачи и провисна. Ето как изглежда сега.

Мислех си да я сваля и нагрея отвътре с пистолет с горещ въздух, и да се опитам да я прибера малко. Някакви други идеи? Или майстор, който може да свърши работа?

За уточнение с рапидки няма да стане, а и да ставаше този вариант едва ли бих го направил.

P.S.: Снимах я преди да я измия и затова има толкова кофти вид ;)

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Фев 2006, 17:14

Ми да де смени си релсата и ще стане не е трудно
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Фев 2006, 18:09

ха и на мен от дясната страна на задната броня е абсолютно по същия начин леко разкачена :( някои верно ако има инфо как може да се оправи или го е правил да каже

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Фев 2006, 19:25

хубаво де дори и да не е счупена се регулира тази релса има малък ход. Какво повече очаквате моята съм я сменял и съм я сваля; 3 пъти докато ми хареса. вярно малко е кофти мястото щото трябва да се свали подкалничето и после всичко е ръждясало но с повече мерак става , айде да видим закакво си бодем очите тук ако сами неможем да си направим някой неща
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 26 Фев 2006, 20:08

Аз бях свалил цялата броня и сложих нови релси. И сега седи така. Сигурен ли си, че ако сваля подкалника мога да регулирам самата релса? Колко може да се регулира? Приблизително в мм? Може ли нагоре/надолу, навътре/навън?

Защото си мисля, че няма да мога само с регулиране да го оправя.

Потребител
Аватар

Мнение от kosio-Своге » 27 Фев 2006, 10:01

Релсата се регулира, но по удобно е да си свалиш бронята. Необходимо е да отвъртиш четирите болта в багажника и тя излиза назад. Тогава вземи идна рулетка и си регулераи лявата релса на по дясната.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 27 Фев 2006, 11:29

Аз май не се изразих правилно. От удара бронята се разкрачи. Като я сваля цялата, си седи разкрачена. А не помня релсите да могат да се регулират навътре/навън. Ако греша ме поправете. Защото това ме тревожи в момента повече от факта, че е леко провиснала.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 28 Фев 2006, 21:35

свали си подкалника ,развии 4 болта на бронята и я извади назад много е лесно и 6те ти се изясни кртинката ,по принцим релсите не се регулират може да е провиснала така ако е излязла от тях,за6то кога ме удариха двата амортисиора са се свили до краен предел и бронята е излязла от релсите защото от пред нямат ограни4ители ако не е от това щте си смениш релсите не са скъпи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 01 Мар 2006, 0:08

Смених ги с нови, оригинални, не е това проблема. Мислех отново да я свалям цялата, ама като гледам каво е времето ще задържа малко, че нямам гараж. Като се оправи ще действам и ще пиша. ;)

Назад към E36