BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми

Мнение от Dizi_vr » 20 Май 2011, 15:40

Здравейте колеги и фенове на Бмв
Искам да ви помоля за помощ защото срешнах огромно затруднение с мойта 320 ванос
Колата започна да пали трудно да губи мощност да пригръмва на ниски обороти .. трудно и е да се изфурсира пали мени оборотите и гасне и това е за сега
обърнах се към един майстор който ми направи диагностика с КТС 200 и стигна до извода че е датчик на разпределителния вал . ОК ! Поръчах въпросния датчик сложихме го но резултатът си е същия .. проверихме да не би да е някъде по инсталацията от датчика до компютара но всичко си е здраво .. и сега
незнам какво да правя .. Моля ви отчаян съм от всякъде помогнете ми ако някой има идеи или се е сблъсквал със същия проблем Благодаря ви предварително . Забравих да спомена .. когато колата е студен си пали перфектно без проблеми дърпа си се .. ноо покарам 1 км и се почват същите проблеми и просто незнам какво да правя моля ви помогнетте ми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Re: BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми

Мнение от jackass3D » 20 Май 2011, 22:31

Dizi_vr написа:Здравейте колеги и фенове на Бмв
Искам да ви помоля за помощ защото срешнах огромно затруднение с мойта 320 ванос
Колата започна да пали трудно да губи мощност да пригръмва на ниски обороти .. трудно и е да се изфурсира пали мени оборотите и гасне и това е за сега
обърнах се към един майстор който ми направи диагностика с КТС 200 и стигна до извода че е датчик на разпределителния вал . ОК ! Поръчах въпросния датчик сложихме го но резултатът си е същия .. проверихме да не би да е някъде по инсталацията от датчика до компютара но всичко си е здраво .. и сега
незнам какво да правя .. Моля ви отчаян съм от всякъде помогнете ми ако някой има идеи или се е сблъсквал със същия проблем Благодаря ви предварително . Забравих да спомена .. когато колата е студен си пали перфектно без проблеми дърпа си се .. ноо покарам 1 км и се почват същите проблеми и просто незнам какво да правя моля ви помогнетте ми

:confused: от кога прави тези проблеми колега. Направи пак една свястна диагностика ако трабва при друг маистор и гледаите всичко или откачаи дебитомери и всякви други дреболии виж си гофрето вакумите, :idea: температурен датчик много възможно правят такива мизериики понякога, отваряш AutoData-та хващаш мултицета и мериш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Май 2011, 0:04

По-скоро датчик колянов вал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Май 2011, 0:41

А на мен симптомите повече ми мязат на температурен датчик. Щото сега е топло ,колата загрява бързо и ако е забил и показва постоянно студена температура,сместта много бързо вече става преобогатена и колата се задавя зверски..А като е студена още,работи адекватно. Друг е въпроса,че на диагностика би трябвало да излезе като проблем,а и ако не се лъжа на м52 темп.датчика е двоен ( за таблото и за компа) и така ще отчита и неверна температура на стрелката :roll: А ако си с М50,там датчиците са два и на стрелка може да е коректно показанието а в компа барламбоч. Провери инсталацията и буксата на датчика за всеки случай.

п.п.Хвърлям боб в момента,не се хващай като удавник за сламка в горенаписаното ...
Последна промяна plradev на 21 Май 2011, 0:45, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 330cd '04

Мнение от jiksyn » 21 Май 2011, 0:43

Dirty M5 driveR написа:По-скоро датчик колянов вал.

:yes: +1 имах същия проблем самоче м42 сумати диагностики и показва само датчика на рапределителния вал,няколко смених от работещи м42 и същата работа на края се оказа датчик колянов вал и всичко заспа...ако имаш познат сменете го за проба!!!успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vzm » 21 Май 2011, 0:58

Възможно е да е от ламбда сондата. Пробвай да разкачиш буксата на сондата, ако с разкачена сонда си е ок - сменяй я без да се чудиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Май 2011, 8:35

Той датчика на коляновия не е от най-лесните за смяна само за проба :) Не е и особено евтин, но смяната или ремонта (ако е възможен, говоря за варианта с кабела) ако собственика не може да си позволи нов си е винаги добра инвестиция, защото във времето ще се изплати в икономия на бензин.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 '97

Мнение от motg » 24 Май 2011, 19:38

Аз дадох по 170лв за двата датчика на коляновия и на разпределителния вал и пак си карам с 20 на 100(100 октана, иначе не става за каране), сега ми остава само температурния датчик и ако няма подобрение -> Надин! :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 24 Май 2011, 20:11

колеги проверете си запалителните свещи и бобините.Особено ясно се вижда нощно време как си светкат бобините и то ярко,ако са се скапали максимално... :yes:
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Май 2011, 21:24

motg написа:Аз дадох по 170лв за двата датчика на коляновия и на разпределителния вал и пак си карам с 20 на 100(100 октана, иначе не става за каране), сега ми остава само температурния датчик и ако няма подобрение -> Надин! :banghead:

Преди Надин виж и ламбдата и бобините и свещите, както казва колегата и лулите ;)
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 24 Май 2011, 21:29

gsi_leo написа:колеги проверете си запалителните свещи и бобините.Особено ясно се вижда нощно време как си светкат бобините и то ярко,ако са се скапали максимално... :yes:

Денно време като пипнеш кабелите и всичко свързано пред тях ще подскочиш :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Назад към E36