318 тдс Ограничител?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 318 тдс Ограничител?
темата е стара ама все пак да попитам колегата дали откри проблема, че се оказва че и при мен е така ,до 4 та предавка оборотомера си подминава 4000 оборота, но на 5 та на 150-160 умира изведнъж все едно ми свършва горивото
Re: 318 тдс Ограничител?
Колеги има и други варианти за този проблем. Може би при всеки е рзличен , но оскъдната информация го прави еднакъв като описание. Тъй че думичката умира за кой какво значи да уточни и също не иска повече или забива муцуна или спира и т.н. Та ако забива муцуна демек освен че не иска повече да поема ( ускорява ) ами и все едно удря спирачки има вероятност да се намесва електрониката , която изключва горивоподаването и така двигателя остава незахранен с нафта и работи като моторна спирачка. А компа спира горивоподаването поради възможна повреда в турбото и по-точно в разтоварващия клапан , който ако по някаква причина е спрял дда отваря ( разтоварва ) се получава свръхналягане което се отчита от мапа и при стойности над 1.5 бара на ДДЕ е зададено да даде команда за спиране на горивото. Това се е случвало много пъти с много колеги ( вкл. и с мен ) и решението е почистване на турбото и ревизия на въпросния клапан , мъркучлето до него . Най-добрия начин да бъде установено това е с манометър с който да следите пълненето от турбината във всякакви режими на натоварване на двигателя т.е. трябва да ви е в купето и да отчитате живи данни в движение . Това е възможна причина и в последно време май зачести тоя проблем може би заради напредване годинките на колиците , а също и на турбините. Не знам диагностика това ще го запише ли като грешка , защото на мойта след като си нормализирах максималния буст я четох на комп. и не беше записало нищо макар че поне 50 пъти бях изпадал в такива режими на забиване. Успех.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2