м40 опушва свещи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: м40 опушва свещи
Щом караш на газ и ако си с обикновена газова няма смисъл да изключваш ламбдата. Виж след извънградско каране дали пак са черни свещите.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
с обикновенна газова съм............след извънградско каране на газ ли да проверя свещите или на бензин?IMB написа:Щом караш на газ и ако си с обикновена газова няма смисъл да изключваш ламбдата. Виж след извънградско каране дали пак са черни свещите.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и на газ ли ти черни свещите 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
Щом си на газ дюзите ти са запушени до някаква степен и на късо щом караш е нормално свещите да са опушени когато си на бензин. Ако всичко е наред когато караш на газ свещите стават почти бели, сега е топло времето ако искаш пробвай да караш няколко дни само на газ. От скоро ли е проблема, казваш че си ремонтирал главата провери дали е зацепена правилно.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
ами ремонта е от преди 1,6г. и малко след това почнаха проблемите,та до ден днешен все така,но опушването го забелязах от скоро,преди не беше чак такова положението.Относно зацепването,веднага след като почнаха проблемите,отидох при "майсторчето" той провери дали е зацепена,гледа там някакъв белег ,и до колкото може да му се има вяра каза че е всичко е нормално.........но така ли е?!!!IMB написа:Щом си на газ дюзите ти са запушени до някаква степен и на късо щом караш е нормално свещите да са опушени когато си на бензин. Ако всичко е наред когато караш на газ свещите стават почти бели, сега е топло времето ако искаш пробвай да караш няколко дни само на газ. От скоро ли е проблема, казваш че си ремонтирал главата провери дали е зацепена правилно.

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
при всички случай 3 единици разлика в компресията е проблем.
според мен са заминали маслени сегменти, ама адйде да не се изказвам категорично, щото пък не харчи масло... но пък не е задължително да се хване преразхода на щеката, пък и се кара на къси разстояния.
според мен са заминали маслени сегменти, ама адйде да не се изказвам категорично, щото пък не харчи масло... но пък не е задължително да се хване преразхода на щеката, пък и се кара на къси разстояния.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
ако са сегменти предполагам трябва да се сменят на всички цилиндри ,а не само на проблемния......или бъркам ?!!!akula написа:при всички случай 3 единици разлика в компресията е проблем.
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
Обикновено щом се отвори мотора се сменя всичко което е необходимо, за да не се налага да се прави втори път. Освен че свещите са черни други проблеми имаш ли, колата нормално ли върви и гори.
- plamen823
- Потребител
-
- Кара: E36 323 Touring; Е36 318 Седан
При мен също имаше разлика от 3 атмосфери на единия цилиндър. Когато го отворихме се оказа, че прорезите(незнам как се казват) на двата компресионни сегмента се бяха подредили в една линия а масления беше запекъл. Карам предимно на газ(обикновена газова) но не ми цапаше свещите.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
Колеги за да не отварям нова тема,по моя проблем,понеже все още го търся,искам да пробвам с друго ЕКУ,та въпроса ми е ,мога ли да използвам ЕКУ то на м40б16 ,моята е м40б18,разликата в цифрите е много малка,съответно: 0 261 200 522 и 0 261 200 520,мога ли да повредя нещо с чуждия комп.
.....................................хайде де,никой ли не можа да каже,дали мога да менкам компа,без да се повреди нещо?!

Много правилен съвет е дал колегата.Аз имах подобен проблем с вървенето и след презацепване на ремъка,и смяна на капачка ми изчисти свеща.При мен нямаше загуба на компресия,мислех си,че са дюзи и не вървеше колата и не вървеше.Презацепиха я смених капачка и 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2