Възможно ли е
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно ли е
Тука прочетох някаде тема за смяна на двигатели. Искам да питам попадна ми едно тдс-че(90 коня компакт) за мн мижави парички ама малко поудухано. Та дали може да му се "присади" 2.5тдс (пасва ли в коша отпред има ли голяма преправка и т.н.) 10х от ся
Е аз хубаво ще действам ама направо сменям двигателя или да го тарся със скоростната кутия (щот колкото и да е от 1.7 става 2.5
диференцяла???) Да си каже мнението и някой който разбира малко повече от двигатели (най-вече дизели или дайте някав телефон на някой майстор дето угажда не келешкия акъл
)

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
На ЕТК-то излиза че 318 е с 2.65 диф а 325tds е с 2.56 само че е седан.Възможно е и в скоростните кутии да имат разлика.За 318 дават S5D 200G AKW или S5D 250G AKM а за 325 S5D 260Z HML.На мен тия обозначения не ми говорят нищо ако някой знае да каже имат ли голяма разлика.
Значи да взимам скоростна кутия и диф!!!
ам кардана със същата дължина ли е??? Ам става ли двиг. от 5-ца например-да не се окаже обаче че е голям за мястото за което съм го нагласил:) щот колкото и да се залъгвам става въпрос за компакт. Ами на някой случайно да му е попадала инфо кви пари варвят скор. кутия и диф от такова нещо (2.5тдс) а съответно и някви ценички за двигател (да проверя за по-тагнайка) Мн 10х

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мястото под предния капак на компакта е като на другите Е36. Щом някой мотор се вгражда серийно, можеш и ти да го присадиш, останалото Наско ти описа. Сменяш цялата карантия по силовото предаване... 

Never mistake motion for action...
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
jarhead написа:съжалявам че използвам темата ама не ми се искаше да отварям подобна такава, та въпросчето ми е има ли вариант на е36 316i компакт с М43 да се монтира по голям двигател - от 318iS примерно и какви други изменения ще се наложи да бъдат направени евентуално...
Никакъв проблем, мерките под капака на Е36 са едни и същи, само пролуките стават по-малко.

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
9 мнения
• Страница 1 от 1