Нормално ли е ....?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: Нормално ли е ....?
sani написа:Нормално ли е на извън градско каране в тези студове, без много зор на мотора, т.е. около 3000-3500 об/мин, стрелката на температурата на таблото да показва по-наляво от "12 часа", т.е. някъде около 1/4 от цялата скала?? В градски режим пак си застава на средата!!!
* Aко не ти е обезвъздушена системата, колата ще ти загрява, а не обратното.
* Ако ти е зацепено виското, това не пречи, поне в началото, защото термостата е затворен, т.е. охл.течност до радиатора не достига. Пък и като дадеш газ виското се чува много характерно. Друга проверка на празен ход палиш колата и внимателно се опитваш да спреш перката (постепанно, да не вземеш да пъхнеш пръста напреко на перката!). Ако успееш значи виското не е зацепено. По принцип перката си се върти по инерция, увличана от вала, но това да не те плаши!
* Ако е термостат, пробвай да пуснеш един мноого голям наклон с 130 и виж дали ще изстине... Ако да, значи е термостата! Също така ще ти загрява сутрин бавно за около 18-25-30 мин. е зависи как я караш. Ако стартитраш и тръгнеш с 3000 об/мин и не падаш под тях сигурно резултата ще е друг. Говаря за нормално каране.
УСПЕХ!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
НЕ С ПРЪСТИ !!! (трудно се шият послеICE написа:... Друга проверка на празен ход палиш колата и внимателно се опитваш да спреш перката (постепанно, да не вземеш да пъхнеш пръста напреко на перката!)...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
sani написа:Нормално ли е на извън градско каране в тези студове, без много зор на мотора, т.е. около 3000-3500 об/мин, стрелката на температурата на таблото да показва по-наляво от "12 часа", т.е. някъде около 1/4 от цялата скала?? В градски режим пак си застава на средата!!!
Тъй като темата малко се "разми" с разни течове и загуба на антифриз, та по първоначалния въпрос, който поставих за охлаждането при висока скорост се оказа, че след смяната на термостата и хубаво обезвъздушаване на системата, колата си "кове" температурата точно в средата на датчика на таблото и не мърда при никакви обстоятелства! И парното духа по-топло от преди! Оказа се, че перката охлаждаща радиатора ми не е с виско, а е електрическа и се включва нормално!
Благодаря на всички, които се отзоваха на темата и помогнаха с мнения и препоръки!
Дано нямате подобни проблеми!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
Давам цени на Камор:
Термостат - 74.00 лв
О-пръстен - 4.00 лв
Гарнитура - 8.00 лв
Аз лично си го купих от там! Защо? Защото по номера на рамата и парт номера излиза на 92 градуса, а по другите магазини ми предлагаха на 88 градуса!
Термостат - 74.00 лв
О-пръстен - 4.00 лв
Гарнитура - 8.00 лв
Аз лично си го купих от там! Защо? Защото по номера на рамата и парт номера излиза на 92 градуса, а по другите магазини ми предлагаха на 88 градуса!
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2