Обслужване на акомулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Обслужване на акомулатор

Мнение от baitun » 30 Апр 2011, 12:36

Най-вероятно е заминала някоя клетка, щом след 2-3 дена без да е палена колата стартера не може да завърти, но ако при зареждане кипят всички клетки, не мисля, че проблема е в тях, но тогава трябва да се види какво е състоянието на електролита, може и утечка да има, тогава свали една от клемите и с мултицета направи измерване, ако стойността на тока е повече от 50 милиампера, тогава мисля, че има някаква утечка и трябва да се види от къде идва. На първо време виж при запален двигател с какво напрежение зарежда алтернатора, нормално е 13.8-14.2 волта

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 30 Апр 2011, 15:06

baitun написа:Най-вероятно е заминала някоя клетка, щом след 2-3 дена без да е палена колата стартера не може да завърти, но ако при зареждане кипят всички клетки, не мисля, че проблема е в тях, но тогава трябва да се види какво е състоянието на електролита, може и утечка да има, тогава свали една от клемите и с мултицета направи измерване, ако стойността на тока е повече от 50 милиампера, тогава мисля, че има някаква утечка и трябва да се види от къде идва. На първо време виж при запален двигател с какво напрежение зарежда алтернатора, нормално е 13.8-14.2 волта

13.8-14.2 волта Зареждането е толкова :yes: Ще заредя акомулатора и ще пробвам да го запаля след 3 дни само че без да слагам клемите :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 30 Апр 2011, 15:09

ти си знаеш, успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 01 Май 2011, 12:39

когато разбереш от къде идва проблема да не забравиш, да кажеш каква е била причината.
Айде успех :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 01 Май 2011, 17:23

balcanbas написа:когато разбереш от къде идва проблема да не забравиш, да кажеш каква е била причината.
Айде успех :bchug:

Колега мисля че открих проблема май е алтернатора зареждането е нормално но като работи колата таблото и всички светлини по колата премигват днес го свалих с 300зора :banghead: и мисля че е за четки лагери и сиг диодния блок ще видим и кво ще каже и маистора :mhihi:

Предишна

Назад към E36