Заводска аларма на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 coupe IS
Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

Заводска аларма на е36

Мнение от Dafy » 23 Апр 2011, 14:29

Здравейте колеги ...

Имам следния проблем, е36 м43б18 заводската аларма която се активира и деактивира от дистанционното в ключа прави номерца ... задейства се сама в 13:34... всеки божи ден ...
до скоро не работеше защото дистанционното беше без батерия ...но намерих и купих ...
всичко друго е 6 точни ... затваря прозорци ... отключва/заключва,но това безпричинно активиране ме дразни много ...
преди година когато бях сложил друга батерия правеше същия номер но тогава беше посред нощ ... към 23:30 ...
някой да има идея от какво е ? не е Волтидж дроп /защото е точна като швейцарски часовник/ винаги в 13:34 ... а днес карахме до 13:00 и се активира след като стоя 34 мин заключена ... ако караш не се задейства ... като стои 2-3 дни винаги в точния час писка ...
дайте няква идея кво да направя, че ми лази по нервите!

П.С. Сложи си друга аларма не ме устройва като вариант ! Разбирам от Електроника но тук проблема е в настройка струва ми се ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53,BMW 730

Re: Заводска аларма на е36

Мнение от K 1 » 24 Апр 2011, 15:02

И аз имах същия проблем с една Е36 ,с оригиналната алрма Laser Line ,и така и не можаха никаде да ми я оправят ,всички казват че била с много сложна електроника и не подлежала на ремонт ,което според мен значи ...купи си аларма от мен и , да ти я монтирам да ти взема парите , дано намериш решение на проблема,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 24 Апр 2011, 22:48

K 1 написа:И аз имах същия проблем с една Е36 ,с оригиналната алрма Laser Line ,и така и не можаха никаде да ми я оправят ,всички казват че била с много сложна електроника и не подлежала на ремонт ,което според мен значи ...купи си аларма от мен и , да ти я монтирам да ти взема парите , дано намериш решение на проблема,

Колега Laser Line никога не е била оригинална аларма. Слагали са ги предимно в Италия . Моята е изхвърлих на боклука след поне 5 пъти опити за няколко години за ремонтиране. Като ти казват ,че е за боклука и иска нова значи е така .Не всеки на тоя свят иска да те преметне и да ти вземе парите. Към колегата с проблема пробвай да махнеш и сложиш въпросната батерия в кръгъл час ще се ориентираш поне на 100% дали има нещо общо с изминало време от както е стартирана алармата . Виж също можеш ли да намериш поне модела на алармата за да се потърси инфо в гугъл за евентуална настройка.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dafy » 25 Апр 2011, 10:45

обеден съм че е на точен час. а за модела трябва да я огледам точно ... не съм сигурен.
мисля, че е оригинална с 1 бутон на заводския ключ, управлява стъклата да се затворят след активиране ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 25 Апр 2011, 14:11

Май ти остава едно решение - търси модела и по него в гугъл някакъв мануал . Освен ако не се намери някой колега дето е наясно с програмирането на алармата.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

Мнение от MAFID » 25 Апр 2011, 21:19

Знам че не е по темата но и аз съм с оригинална аларма но нямам дистанционно за нея :mhihi: ,дали може някаде да ми искарат по серийният номер....
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 25 Апр 2011, 22:24

Имах подобен проблем сьс сьщата аларма.Проблема се оказа бутона на лявата врата.Не контактуваше добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dafy » 26 Апр 2011, 8:09

buny_boy11 написа:Имах подобен проблем сьс сьщата аларма.Проблема се оказа бутона на лявата врата.Не контактуваше добре.

я стига .. бутона има часовник и не контактува добре всеки ден в един и същи час ли ? нещо невъзможно ми приказваш ... ще я ровя тия дни да видя името и мануал ...
Изображение

Назад към E36