Направи си сам,зареждане на климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: докато спре...
Мечтае да кара: голф :D

Re: Направи си сам,зареждане на климатик

Мнение от cardan » 21 Апр 2011, 0:28

tosho_72 написа:
cardan написа:...
.........

Може да се допълва разбира се по показания на манометри

Колега,от 4 години(а имам и колеги от 10) се занимавам с климатици и не знам как се ДОПЪЛВА климатик,още повече само с манометри.
tosho_72 написа:Не знам колко ви стана ясно от това което исках да обесня :)

Мисля че и на теб не ти стана много ясно какво искаш да обясниш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Мнение от tosho_72 » 21 Апр 2011, 12:49

cardan написа:
tosho_72 написа:
cardan написа:...
.........

Може да се допълва разбира се по показания на манометри

Колега,от 4 години(а имам и колеги от 10) се занимавам с климатици и не знам как се ДОПЪЛВА климатик,още повече само с манометри.
tosho_72 написа:Не знам колко ви стана ясно от това което исках да обесня :)

Мисля че и на теб не ти стана много ясно какво искаш да обясниш.

Явно бавно се учите господине,и аз се занимавам от 4-5 години с климатици и това което ти пиша го мога а и много хора го умеят,все пак трябва да знае човек фреона на какви изпарения работи и на какво налягане,при дадена температура на виншния въздух,и от там да си направи извода колко фреон да сложи и съответно да следи маномеръра.А че не сте разбрали какво искам да кажа е ваш проблем,много хора ме разбраха.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 21 Апр 2011, 13:38

Хубаво ще е , освен манометри, да има и термометър.... :yes:
Бе друго си е с везната, но когато не се знае точното количество фреон > ман., терм. и бой :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 21 Апр 2011, 21:39

Борка скоро време ще разголвам цялото купе и ще направя клип да видиш,това че при мен се получило по друг начин не е мои проблема не аз съм инсталирал ЕВС-а а и като цяло не съм на ти с системата на евс-а просто обесних при мен какво стана.Краи по онази тема важното е че запали :mhihi: а относно вакумирането казах че се прави вакум преди да се пълни системата но явно не четете правилно а не си спомням кои колега писал че се допълвал със манометар климатик,няма такова нещо :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Апр 2011, 0:55

angelBMW написа:....... а относно вакумирането казах че се прави вакум преди да се пълни системата но явно не четете правилно ...

ми явно не четем правилно...
за тва си направих труда да се върна назад в темата и да погледна пак кво съм изпуснал в поста ти...ето го и него:

angelBMW написа:Зареждането е при един познат които има фирма за дом.климатици а проверката за издишането която ти се опита да обесниш се прави чрез манометара и компресора пълни се с въздух и се затварят клапите на манометара и на компресора и тогава като се напълни системата се оставя манометара ооколо 1 час грубо казано и като провериш после то си казва,и ако не е мръднала стрелката пълниш смело.А техниката не е кои знае каква,за допълнение фреона си е чиста газ,само че по друб начин преименувана,всеки които е разглобявал пълен климатик трябва да знае,техниката е един манометар,електронна везна 5-10 литрова малки бутилки газови и маркуч с спецялна клапа не и знам името която влиза в тръбите на климатика,лявата мисля че беше за пълнене на климатика...не е нищо сложно скоро време ще го напълня и ще пусна подробни снимки и информация..

бате, 3 пъти го прочетох и явно все неправилно, щото никъде не видях да се споменава вакуумиране :dunno:
ти сигурен ли си дали не си го написал с невидимо мастило? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Апр 2011, 12:06

Ебаси темата , аз две пуснах с питане и никой не пише тука за нещо достатъчно ефтино да си го платиш при специалист 4 страници . Сори ама ми е необяснимо . Тъй или иначе досега не стана ясно има ли начин да се направи това зареждане с оправдана парична инвестиция и време по-евтино от професионалното . Май не .

Потребител
Аватар
Кара: докато спре...
Мечтае да кара: голф :D

Мнение от cardan » 22 Апр 2011, 12:10

vladobate написа:Май не .

:yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Апр 2011, 12:39

Да няма начин, поне не достатъчно читаво професионално.
Изображение

Предишна

Назад към E36