теч антифриз в купето ..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
теч антифриз в купето ..
Та ето ме и мен тази вечер с проблем .. Седя си аз в колата с приятелката ми и долавям сякаш миризма на антифриз.. викам си край сигорно радиаторчето на парното издумка, бутам до педала на газта топличко и мокричко от антифризче
Прибирам колата в гаража и смъкнах кората под волана да огледам . Забърсах всичко паля и гледам от каде ще се обади
за щастие радиаторчето се оказа здраво , а теча е точно между двигагателния отсег и купето сиреч Firewall-a кадето 3те метални тръбички от радиаторчето стигат до него .
подозирам че проблема е някаде в тази пластмаса номер 22 която е нещо като уплатнител между металните тръбички от радиаторчето и тези 3 пластмасови които вече са в двигателния отсег.
ето и схемата
Искам да попитам тези 3 пластмасови тръбички дали се падат точно зад всмукателния колектор и се свързват към клапана
номер 1 на схемата
И дали ще мога да сменя каквото е нужно там било то номер 22 от 1вата схема или самите О пръстени без да се налага да се разглобява половината кола .

подозирам че проблема е някаде в тази пластмаса номер 22 която е нещо като уплатнител между металните тръбички от радиаторчето и тези 3 пластмасови които вече са в двигателния отсег.
ето и схемата

Искам да попитам тези 3 пластмасови тръбички дали се падат точно зад всмукателния колектор и се свързват към клапана

И дали ще мога да сменя каквото е нужно там било то номер 22 от 1вата схема или самите О пръстени без да се налага да се разглобява половината кола .

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: теч антифриз в купето ..
BlacK-EviL написа:Искам да попитам тези 3 пластмасови тръбички дали се падат точно зад всмукателния колектор и се свързват към клапана
Трите пластмасови тръбички се свързват именно към електромагнитните клапани (посредством къси маркучи) , а местоположението им е точно зад клапаните , проследяваш маркучите , които излизат от клапаните и те ще те отведат точно до тези тръбички. Единия край на тръбичките е захванат за маркучите, а другия край на тръбичките е хванат към тази пластмасовата джажда - номер 22 на схемата ....
BlacK-EviL написа:И дали ще мога да сменя каквото е нужно там било то номер 22 от 1вата схема или самите О пръстени без да се налага да се разглобява половината кола .
Значи , свали пластмасата 22 , ако не е спукана , спокойно можеш да смениш само О-пръстените ...
Преди време ги сменях тези пръстени ....
Имаш три броя О-пръстени , които се монтират на самите метални тръбички и след това пластмаската 22 ляга на тях . Отделно на горната повърхност на пластмаската (която е към двигателния отсег) трябва да се сложат пак три О-пръстена , които пък служат за уплътнение м/у нея и трите пластмасови тръбички .... Трябват ти два пръстена номер 10 и четири пръстена номер 9 ,надявам се ме разбра ...
Когато го правих това при мен смених и трите О-пръстена , които са м/у металните тръбички и радиаторчето на парното (но аз бях свалил таблото, че и прасето и ми беше удобно за работа). Принципно може да се направи това и без да е свалено таблото , но е доста чепене на пръсти (говоря ако решиш да сменяш пръстените на радиаторчето). Иначе ако сменяш само пръстените , които са около пластмаската 22 , работа в купето нямаш , всичко се прави от страната на двигателния отсег . Сваляш ламаринката , която е м/у двигателя и нишата на вентилатора , за да можеш да работиш спокойно , освобождаваш маркучите , махаш пластмасовите тръбички , те се стягат с една гайка -10 , ще ти трябва дълбока вложка за там ... Отвива се гайката и тръбичките са свободни , след това дърпаш и вадиш пластмаската 22 , сменяш трите О-пръстена на металните тръбички , налагаш пластмаската 22 , от горе на нея слагаш пак три О-пръстена и монтираш пластмасовите тръбички , стягаш с болта и си готов .... Внимавай като натягаш да не ги спукаш, аз като ги стягах , много се притеснявах , изобщо не се стигаше до момент в който да усещам "сито" стегнато , но то е защото О-пръстенитео "поемат" , та внимавай , че ако се отплесенеш ще си заминат !
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
Мерси много колега. Вчера я направих тази процедура разглобих отпред стигнах до тази 3на пластмасова снадка но успях да сменя само О пръстените от страната на мотора , а самата пластмаса номер 22 която се свързва с металните тръбички не успях да я извадя а проблема е точно в тези уплатнители между нея и тръбичките .. След няколко часа неуспешна борба зглобих всичко и я оставих на сервиза.. та ще чакам резултата дано да успеят да я извадят 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
BlacK-EviL написа:Мерси много колега. Вчера я направих тази процедура разглобих отпред стигнах до тази 3на пластмасова снадка но успях да сменя само О пръстените от страната на мотора , а самата пластмаса номер 22 която се свързва с металните тръбички не успях да я извадя а проблема е точно в тези уплатнители между нея и тръбичките .. След няколко часа неуспешна борба зглобих всичко и я оставих на сервиза.. та ще чакам резултата дано да успеят да я извадят
Колега , не си успял да я извадиш , защото О-пръстените са се спекли яко в нея ... , трябвало е да натиснеш с нещо от вътре от към купето. Когато пластмаската не излиза от горе , трябва от вътре да се побутне, леко да се поразмърдат тръбичките ..., и излиза.
4 мнения
• Страница 1 от 1