Е36 ел.регулиращ волан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Е36 ел.регулиращ волан

Мнение от iamatuning » 08 Апр 2011, 19:17

Имам Бмв е36 искам да си сложа ел.регулиращ волан,но неможах да намеря нищо по-въпроса.За е36 има ли серийно с такава екстра или няма.Все пак аз си купих от е39 и 70% от нещата си пасват с е36-цата но проблема става в каретата и прътовете до рейката-алуминиеви,иначе проблема в купето е решен и нищо не ме притеснява.Ако има такава оригинална от е36 би ми спестило много главоболия.Не че няма да ги нарежа и изпозаваря но ме притеснява при едни 150км ако се скъса някоя заварка какво може да стане,ако някой е заварял такава част нека си сподели мнението.Скоро ще сложа и снимки ако успея да напредна с трансплантацията и не се откажа.Но все пак ако се намери някакъв оригинален преход с двете карета работата е в кърпа вързана.
По-доло на снимката е показана за коя част става въпрос.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Re: Е36 ел.регулиращ волан

Мнение от shiko » 08 Апр 2011, 22:24

и аз мисля да си слагам такъв механизъм на мойта кола.мисля че най- добре е да се завари,защото едва дали ще стане без преправяне.има ли памет на волана и колко кабели ти излизат от моторчетата. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 08 Апр 2011, 22:36

Незнам дали е с памет колега,а в моторчетата влизат по 3 кабела.
Да ще го заваря,но просто исках да се консултирам с някой който е заварял хидравличното каре и да действам нататък.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 09 Апр 2011, 0:38

Колега, защо не ползваш елементите от обикновен регулиращ волан за Е36 и да добавиш електрическата система. Не мисля, че от BMW ще си усложняват производството като проектират различни компоненети за воланите с обикновено и ел. регулиране. По схемите в интернет: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... mn_switch/ се вижда, че има такова лостче, но не се предлага за Е36.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Апр 2011, 10:02

stony1 написа:Колега, защо не ползваш елементите от обикновен регулиращ волан за Е36 и да добавиш електрическата система. Не мисля, че от BMW ще си усложняват производството като проектират различни компоненети за воланите с обикновено и ел. регулиране. По схемите в интернет: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... mn_switch/ се вижда, че има такова лостче, но не се предлага за Е36.

Съгласен съм колега,но никой не отговаря по-темата а аз точно това искам да разбера дали има хидравлично каре за е36 със движение напред-назад.То е съставено от две части които се движат една в друга посредством много едър шлиц.Като цяло карето би трябвало да е същото на външен вид но да си променя дължината.
Е все пак питам има ли такова нещо или няма.Само това нещо ми трябва и ще съм събрал всичко необходимо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 09 Апр 2011, 11:22

Вземи от Е36 с десен волан , те са със супер дълги карета и се опитай да го направиш с елементите на късото каре за ляв волан :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 09 Апр 2011, 22:07

Колега, това което си показал на снимката излиза и като парт номер за Е36.
Ето линк: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... _assembly/
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Апр 2011, 23:31

Да колега това на снимката е оригинала който трябва да заместя с нещо отговарящо на тези параметри но да е плаващо или с две думи да се свива и отпуска за да може волана като се отдалечава и приближава към таблото да се компенсира по-някакъв начин.Все пак никой не каза дали има е36 с ел. волан,но мисля че съм на прав път само трябва да сравня едно каре от е34 и ако пасне ще се получи интервенцията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 09 Апр 2011, 23:40

Също така питам толкова настоятелно понеже на дясната картинка е пръта с карета използван на 90% в е36 но този в ляво ми прилича на регулиращ се - куха тръба с вътрешен шлиц и прът с външен.Незнам дали е това и затова задавам въпроса ако някой е срещал такава част да каже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от shiko » 10 Апр 2011, 10:55

до колкото съм запознат колега,е36 с ел. волан няма.имат като опция само ел. седалки. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iamatuning » 10 Апр 2011, 19:36

shiko написа:до колкото съм запознат колега,е36 с ел. волан няма.имат като опция само ел. седалки. :roll:

Е все пак е някакво развитие,информацията си е информарция щом няма ще му направим :mhihi:

Назад към E36