дайте ми съвет за обороти за 3.18 ис м44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
дайте ми съвет за обороти за 3.18 ис м44
някой дали може да ми съветва кво да правя, отидох при един майстор за смяна на маркуча на хидравликата, той намери един друг маркуч който е бил запушен напълно, и този маркуч влиза в двигателя от горе. след като сменихме маркуча започнаха проблемите с оборотите. на място на празен ход работи нормално. след като ускоря колата няма значение колко, на празен ход ми ги даржи някаде 1500 оборота, след като спра тогава се нормализира, на компютюра не показва грешка. моля някой ако има от кво да е да ми помага.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: дайте ми съвет за обороти за 3.18 ис м44
Колега снимай двигателя с въпросния маркуч да видим за картерните испарения ли става въпрос или за нещо друго..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Така както си обяснил сте сменили маркуча за картерните газове(изпарения)(ако съм те разбрал правилно).Дано да сте го сменили с какъвто трябва(маслоустойчив и издържащ на температура),ако не новия след време маслото ще го разяде.
Не би било редно от него да са се развалили оборотите,но знае ли човек къде е пипал майстора.
п.с.Смени майстора най-добре.
Не би било редно от него да са се развалили оборотите,но знае ли човек къде е пипал майстора.
п.с.Смени майстора най-добре.

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
ако е този маркуч за който говорят колегите, си провери клапана за картерерните газове

от клапана може да ти прави тези проблеми аз съм със същия мотор и имах този проблем, и на мен на диагностика ми го откриха че сее прецакъл клапана за картерните газове

благодаря за отговорите, днеска направихме колата с оборотите, сменихме въздушния клапан (така ми каза майстора) който определял колко въздух да отива на двигателя и сменихме ламбда сондата, беше беру сега е бош. оба4е сега не ми харесва как дърпа, като че ли не ускорява както трябва
6 мнения
• Страница 1 от 1