скърцане на предна дясна врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

скърцане на предна дясна врата

Мнение от balcanbas » 02 Апр 2011, 20:55

Здравейте колеги , искам да се допитам до вас относно корите на вратите ...
Вчера и днес цял ден се занимавам да отстраня гадния и непоносим шум на скърцане от дясната врата ...
Значи, свалих корите , едното легло дето държи щипката горе в дясно беше счупена, залепих го, смених всички щипки, мисля, че бяха 9 на брой. поставих я перфектно кората на мястото си ... шумът малко поизчезна , но понеже исках напълно да изчезне започнах да пипам отново ... видях,че уплатението се беше извадило малко, вкарах го ... натисках и държача за колана ... в крайна сметка ЕФЕКТ няма .. кората се държи здраво, но все още се чува това гадно скърцане, все едно съм в каруца ........ Утре смятам да разглобя и кората на колана - само да вметна,че когато отворя вратата скърцането престава ...
Според вас, какъв е проблема ? Дайте идеи :) ... да не би пък да опира някъде кората и оттам да идва това скърцане ?

Подариха ми един Ксенон, обаче нямам бормашина, за да пробия чашките на фаровете ... пък и не съм поставял ксенон и нямам много идеи къде да поставя бластите и как да ги закрепя ...
така, че ако има някой запознат и е от София , ако има желание да се видим някъде, пък после ще му платя поставянето
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: скърцане на предна дясна врата

Мнение от ~Мишо~ » 03 Апр 2011, 0:48

И аз в момента съм на тая вълна,при мен има едно бръждене,няма откриване... тия дни ще сваля механизма на вратата,само той остана :conf: . За щипките установих че трябва да имат гумени шайби под тях,при мен имаше само 2-3,наложи се да си изрежа от велосипедна гума. При теб щом е скърцане може да е от вътрешното уплътнение на вратата,пръсни го с спрей за гумени уплътнения и виж дали ще скърца пак.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Апр 2011, 9:28

balcanbas написа:- само да вметна,че когато отворя вратата скърцането престава ...

При мен беше по същия начин , само че на задна дясна врата. Какво ли не правих , свалях кори , свалях "покормината" на вратата , за да съм сигурен , че не дрънчи нещо от механизма за стъклата или заключването ... Нищо и нищо, все си скрибуцаше. Като отворех вратата , скърцането спираше . Смених уплътнението на вратата и всичко ЗАСПА ! Не казвам , че и при теб проблема е същия , но мини по дребни неравности някъде (павета или някъде където има баластра ). Щом скърцането изчезва , когато отвориш вратата , явно самата врата се опира някъде при вибрацията или при сукането на купето и за това скърца ...

П.С. Да ви кажа честно вече не обръщам внимание като се разскърца нещо в купето (говоря за дребни шумове ). Колите лека по лека си остаряват и е нормално да се появяват шумове ... Преди търчах веднага да отстранявам , сега си пускам музика и .... :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 03 Апр 2011, 15:19

Първо, благодаря ви за отговорите ...

metodi80, много си прав за пореден път ... и аз мисля, че е от самото уплатнение, тъй като се е нацепило и видях,че има проблем в него, уж го оправих, ама явно не съвсем ...
Слизам долу и ще го мисля отново ... иначе на задната лява врата пак скърца по идентичен начин, но там когато наместя уплатнението и тресна вратата се оправя за кратко ....

Айде после ще пиша, дали е имало резултат :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 03 Апр 2011, 17:36

Оправих го ! Оказа се, че се получава триене /както предполагах/ , между кората и това триъгълниче до прозореца, където е от вътрешната страна на огледалото,тъй като се е отлепило малко,а пък кората не се е прилепнала до край във вратата ... Реших проблема, като сложих едно картонче, за да не се получава това триене, това разбира се е временно решение на проблема и утре ще го залепя.
Направих едно кръгче и проблема беше изчезнал !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 04 Апр 2011, 22:28

колеги здравейте аз направик показаното по горе смених щипките оба4е пак има дранкане и най-интересното е че като сваля прозореца до долу дранкането изчезва, моля за помощ
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Апр 2011, 6:44

pinko_23 написа:колеги здравейте аз направик показаното по горе смених щипките оба4е пак има дранкане и най-интересното е че като сваля прозореца до долу дранкането изчезва, моля за помощ

Натисни с монета уплътнението което е м/у кората и стъклото надолу и виж дали изчезва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 05 Апр 2011, 10:15

ще го пробвам
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 05 Апр 2011, 21:50

~Мишо~ написа:
pinko_23 написа:колеги здравейте аз направик показаното по горе смених щипките оба4е пак има дранкане и най-интересното е че като сваля прозореца до долу дранкането изчезва, моля за помощ

Натисни с монета уплътнението което е м/у кората и стъклото надолу и виж дали изчезва.

Натисках колега от ватре от вънка и пак същата работа
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 06 Апр 2011, 20:50

колега и аз имах същия проблем от шофъорксата врата - реших го по следния начин - махнах кората и започнах да оглеждам и опипвам уплатненията които се бяха леко разместили, не знам точно каква беше причината , но след кат размърдах едни пластинки и наместих уплатненията повече спря да скърца и освен това много по лесно се сваля прозореца ! Има един дунапрен, който седи между вратата и кората , понеже беше хванало прах изчистих с един парцал вратата и дунапрена и го залепих наново и стана много по-добре
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 06 Апр 2011, 20:59

balcanbas написа:колега и аз имах същия проблем от шофъорксата врата - реших го по следния начин - махнах кората и започнах да оглеждам и опипвам уплатненията които се бяха леко разместили, не знам точно каква беше причината , но след кат размърдах едни пластинки и наместих уплатненията повече спря да скърца и освен това много по лесно се сваля прозореца ! Има един дунапрен, който седи между вратата и кората , понеже беше хванало прах изчистих с един парцал вратата и дунапрена и го залепих наново и стана много по-добре

Колега и аз ги гледах всички ламаринки даже се опитах да притегна и кадето можах напрасках е един спрей за смазване с тефлонови смеси и други глупости в него, дунапренът не беше мраднал и пак същата работа, тия дни пак ще го мъча.

Благодаря за съвета
Няма начин да няма начин

Назад към E36