Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?

Мнение от ivan83 » 31 Мар 2011, 22:09

колеги не спорете за глупости и не се карайте, въпроса е да помогнем и насочим момчето, всеки да си каже мнението и да не се дават крайни мнения и изводи, защото темата ще хукне :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 31 Мар 2011, 23:03

Колега, както някой доста по-нагоре писа, транзитните номера не са кой знае колко скъпи. Договори се с тоя пич за някакъв вариант за тях ( ако колата е Ок след диагностика, както той твърди, плащаш ги ти така или иначе ще ти се наложи, ако ли не... :) ). В крайна сметка парите са твои и ти си взимаш решенията! Ако си решил да я взимаш без да я караш на сервиз, защото.. не ни занимавай повече с въпроси от този род. Ванга от доста време не е сред нас и май няма кой да ти помогне по този начин във форума :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 31 Мар 2011, 23:19

Колега ако не е тайна за колко пари ти я дават колата и коя година е

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 01 Апр 2011, 8:38

chimeto написа:... а човека ЯКО ще позеленее като види че освен всичко до момента което направих искам и на сервиз да я закарам хахаха :lalala:

Абе какво ти пука какво мисли човека бе колега. Ти си купувача, ти даваш парите. Отиваш му с пари в ръка и какво, ще ти каже няма да ходи на сервиз ли. Той ако е сигурен в колата си няма да е против, ако неще има нещо гнило.
Аз като си търсих кола преди години, е така един искаше да му я платя даже без да съм я карал :mhihi: :kuku: Вика ми колата е без номера и нямало да излиза от салона :mhihi: и на сервиз неискаше да я караме (при положение че имаше сервиз на около 400-500м) съответно му казах, че няма как да очаква да му платя кола, която освен че не съм карал, ами и да я взема така на сляпо :mhihi:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Аватар

Мнение от chimeto » 01 Апр 2011, 12:04

bojanov-is написа:Колега ако не е тайна за колко пари ти я дават колата и коя година е

Колега колата по думите на човека е 1995г но аз не му вярвам и ще погледна документите когато ходя следващия път.
СЕГА ПОСЛЕДНО - колко гори колата извънградско/градско? мотора е М52б20 с ванос.
И относно колегата както е "ОД" не схванах съкращенията :paranoid:
Къде да проверя дали го има товя НЕЩО?

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 01 Апр 2011, 16:36

chimeto написа:
bojanov-is написа:Колега ако не е тайна за колко пари ти я дават колата и коя година е

Колега колата по думите на човека е 1995г но аз не му вярвам и ще погледна документите когато ходя следващия път.
СЕГА ПОСЛЕДНО - колко гори колата извънградско/градско? мотора е М52б20 с ванос.
И относно колегата както е "ОД" не схванах съкращенията :paranoid:
Къде да проверя дали го има товя НЕЩО?

Направих си труда да изчета цялата тема....Колега....прекалено много се интересуваш от тоя разход,гледам искаш да минеш и с минимално разходи за диагностика и др.... Замисли се дали тази кола е за теб(БМВ) Колкото до автомата колко от изказалите се тук са карали автомат? Или само са слушали истории колко муден е той и колко много качвал разхода...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 01 Апр 2011, 19:21

Аз съм карал, много е муден наистина, а разхода на ис-ка с 4 предавки с повечко настъпване и задръствания ми беше около 18. С много пенсионерско каране и изрично пестене на горивото съм падал до 13, но почти нямаше задръствания по тоя маршрут като засичах. Извънградско ми гореше 7-8. Мотора беше в перфектно състояние компресия 13 абсолютно всички датчици и тн работещи. И въпреки това кола с ръчка не бих си взел никога.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 01 Апр 2011, 19:28

ОД е оувър драйв .След изреждане на всички скорости ,конвертора се заключва механично и няма приплъзване,все едно си с ръчка и караш на 5-та.Нищо лошо .Но ако си решил да я взимаш ,поне я пробвай!Изадължително я виж от долу!Най малко да не е изгнила.И не се притеснявай за исканията си.Все пак парите ги даваш ти.

Аватар

Мнение от chimeto » 01 Апр 2011, 23:26

bavar4o.70 написа:ОД е оувър драйв .След изреждане на всички скорости ,конвертора се заключва механично и няма приплъзване,все едно си с ръчка и караш на 5-та.Нищо лошо .Но ако си решил да я взимаш ,поне я пробвай!Изадължително я виж от долу!Най малко да не е изгнила.И не се притеснявай за исканията си.Все пак парите ги даваш ти.

Благодарско колега, аз предполагам че кутията е 5 степенна, но нз как да я проверя...
за ОД къде да гледам дали има?
Още първия път когато я оглеждах видях че гърнето е тръгнало, но то не ме притеснява защото знам е съвместимо с е39 а то струва 200/250лв по моргите.
Разхода не ме притеснява ИЗОБЩО ако ще е до 15 зимата (с плавно стартиране и средно 50/ч градско.... да не се заяждат куките) направо ще си удрям гъза в тавана понеже и корсата на пълна ръчка градско с 30лв минавах точно 100лв даже 95 :banghead: .

Сега вече по-сериозно ще помоля да пишат хора само КАРАЛИ е36 320/325/328 АВТОМАТ
Сега сериозно се надявам някой да ми даде отговор за разхода с мотор М52Б20 + ванос + АВТОМАТ.
Други мнения за разхода от сорта на - карах рено, карах мерцедес, карах ферари и то харчеше/нехарчеше не искам да виждам в темата.
Аз за другите коли като мерцедеси ми е пределно ясно колко харчат и как вървят НО ТУК В ТАЗИ ТЕМА ПИТАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА е36 320 М52Б20 (айде някой може да каже и за М50, те са г/д близки по стойности) НО НИЩО ДРУГО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.
Пак повтарям за недоразбралите - 323,325,328 и М3 НЕ МИ ТРЯБВАТ, не искам мнения за тях... Аз знам че разхода е 1л повече и върви страшно много... НО не ме интересува а вие правите темата мн размита и хора дето искат да помогнат не схващат главната ми мисъл.

Поздрави и без лоши чувства.... но просто мн избягахте от темата... :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Апр 2011, 1:14

По повод на колегата който споменаваше че тука които си кометираме е само така, аз пък да питам: Ти ял ли си л§*$о че да знаеш че е гадно или някой ти е казал ? :mhihi: Та мисълта ми е че колегата със сигурност ще се "набута" според 80% ако не и повече от хората, което мисля че е достатъчно показателно за мнението на хората. Сега той дали ще си я взима е негово решение и не мисля че трябва да го надъхваме колко е готина колата, тъй като той иска мнение, а не надъхване...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 02 Апр 2011, 1:28

Boyadjiev написа:По повод на колегата който споменаваше че тука които си кометираме е само така, аз пък да питам: Ти ял ли си л§*$о че да знаеш че е гадно или някой ти е казал ? :mhihi: Та мисълта ми е че колегата със сигурност ще се "набута" според 80% ако не и повече от хората, което мисля че е достатъчно показателно за мнението на хората. Сега той дали ще си я взима е негово решение и не мисля че трябва да го надъхваме колко е готина колата, тъй като той иска мнение, а не надъхване...

Ей,дупе.. Много остроумен ще дойдеш. Сменил сьм няколко БМВ-та все автомат... Трьгнах от 318ис ,вьрвеше и харчеше като за 1.8 добре. Сега сьм сьс 740и е38,разход 10 извьнградско и 15 в града... Малко са качилите се на автомат,после да искат рьчка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Апр 2011, 9:51

Изчерпа се темата ....
В крайна сметка се оказа че истината е - малко е мудна и харчи повече от ръчка, подръжката и също ще бъде малко по-скъпа и евентуално ако ти се наложат ремонти по кутия ще са златни.

:OT:
Недей намесва Е38 в темата, кат си се хванал на хорото ша го играеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 02 Апр 2011, 10:19

Coulthard написа:Изчерпа се темата ....
В крайна сметка се оказа че истината е - малко е мудна и харчи повече от ръчка, подръжката и също ще бъде малко по-скъпа и евентуално ако ти се наложат ремонти по кутия ще са златни.

:OT:
Недей намесва Е38 в темата, кат си се хванал на хорото ша го играеш.

Това ми е 2ра е38 и "няма да се пусна от хорото..." не бих си го и помислил...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Апр 2011, 10:32

Почнахте да прекалявате.
Изображение

Предишна

Назад към E36