Лампата за дюзата мига 16 и 29 пъти....325ТД...видео клип...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Лампата за дюзата мига 16 и 29 пъти....325ТД...видео клип...
Здравейте колеги!!!
Много интересно нещо се получи днес.
Значи качвам се натискам няколко пъти педала за газта и започва да мига тази лампа с дюзата.При натискане на педала 5 пъти до долу започва да мига 16 пъти след като изгасне и го натисна още 5 пъти без да връщам на о-во положение мига 29 пъти.
Вчера се опитахме да смажем потенциометъра на газта,обаче не се получи и взе да прави номера.Точно същите които описвам.Обаче днес качихме друг потенциометър за газта и проблема си остана.
Ето и клипа.
http://www66.zippyshare.com/v/26570477/file.html
http://hotfile.com/dl/111834435/8e28030/diuza.3gp.html
Много интересно нещо се получи днес.
Значи качвам се натискам няколко пъти педала за газта и започва да мига тази лампа с дюзата.При натискане на педала 5 пъти до долу започва да мига 16 пъти след като изгасне и го натисна още 5 пъти без да връщам на о-во положение мига 29 пъти.
Вчера се опитахме да смажем потенциометъра на газта,обаче не се получи и взе да прави номера.Точно същите които описвам.Обаче днес качихме друг потенциометър за газта и проблема си остана.
Ето и клипа.
http://www66.zippyshare.com/v/26570477/file.html
http://hotfile.com/dl/111834435/8e28030/diuza.3gp.html
Последна промяна Nasko_325TD на 30 Мар 2011, 9:02, променена общо 2 пъти
Re: Лампата за дюзата мига след запалване.....325ТД...видео клип
Е-е-е , Наско , ако знаеш как ми се иска и на мойта така да прави идея си нямаш
. Е тва ако го откри сега брат щеше да ти спести доста ходене по диагностики и майстори
. М да-а-а оставям сладкото за накрая докато си мислиш че нещо те бъзокам
. Ай няма да те мъча ма и аз не предполагах че на твойта ще стане тоя номер иначе отдавна да съм ти казал , явно М51 двигателя си върви с екстрите . И много бих искал да ти видя физиономията кат разбереш истината , сигурен съм бая ще се опулиш ма вервай ми истина е аз със 525-цата си го правих доста често тоя чек. Ей гледай тука viewtopic.php?f=7&t=206157 . И вземи попрочети във Е34 форума та да ти се изясни тоя ДВГ. Енжой. 

Доколкото видях лампата ти присветна 16 пъти след първия ( след него имаше кратка пауза и после броиш ) което е грешка записана във ДДЕ и означава Start of Injection Regulator каквото и да значи това , виж инглиша ся почнах да го ича на дърти години. И ти пращам и файлче с кодовете и самите грешки за рзлични комп. ама теб те интересува стр.14.
Айде жив и здрав. ПС: И само едно доуточнение брой мигванията директно и понякога се записват повече от една грешка за което е необходимо като прочетеш първата без да изключваш от контакт натискаш пак педала 5 пъти и пак броиш , след като свършат почват отначало по това ще разбереш. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Наско ,ще откриеш диагностиката сам.
Пак се нахвьрляш кьм безразборбна смяна на части,след премърдри умозаключения.
Що ся с тоя потенциометьр си се захванал.
В БМВ тая част е много устоичива.Все пак не е ситроен ксантия
Пак се нахвьрляш кьм безразборбна смяна на части,след премърдри умозаключения.
Що ся с тоя потенциометьр си се захванал.
В БМВ тая част е много устоичива.Все пак не е ситроен ксантия
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами моя първия който беше на колата имаше проблем.Когато натиснеш педала дава 1700ома горе-долу,а когато го пуснеш даваше 0-ла и като го почукна леко започваше да дава 600ома,100ома,1000ома.За мен не беше в ред.Сега този който съм сложил не прави такива магарий. 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:Доколкото видях лампата ти присветна 16 пъти след първия ( след него имаше кратка пауза и после броиш ) което е грешка записана във ДДЕ и означава Start of Injection Regulator каквото и да значи това , виж инглиша ся почнах да го ича на дърти години. И ти пращам и файлче с кодовете и самите грешки за рзлични комп. ама теб те интересува стр.14.Айде жив и здрав. ПС: И само едно доуточнение брой мигванията директно и понякога се записват повече от една грешка за което е необходимо като прочетеш първата без да изключваш от контакт натискаш пак педала 5 пъти и пак броиш , след като свършат почват отначало по това ще разбереш.
А грешките така ли се трият както колегата в Е34 раздела е писал!?
"Подава се контакт бързо за около секунда и се връща.
Ключа се върти в позиция 0 и се чака така около 10-сек.
След това може да пробвате отново да изведете кодовете сега би трябвало лампата да премигне само контролно един път."
Щото аз откачих снощи клемите на акомулатора да стоят цяла нощ махнати.
Start of Injection Regulator и това какво значи,че аз с английския пък съм много скаран!?

Ами чичо гугъл бе братле " Начало на инжектиране регулатор " , което пък аз си го привеждам като соленоида за регулиране на предварението намиращ се на ГНП отзад долу и от него излиза кабелче с буксичка . Виж провери първо буксичката почисти и кабелчето пък после може би му трябва почистване на гадината ма помпата долу неприятно е . Това е мое мнение. И имаш стойностите на въпросния регулатор можеш пак контролно да замериш , пращал съм ти го къде да мериш и колко е стойността по памет 10-20ома беше ама ако е зацапано и в един момент нещо му пречи на движението пак ще прави мизерии.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами смених го с друг.Освен инсталацията да не е в ред до него.Този който сложих показва 15 ома горе долу.Мисля че е в ред.И е изчистен като нов.Цедката не му е запушена.Промихме и леглото в ГНП с добавка за дизел с една голяма спринцовка да няма боклуци вътре и го сложихме.След това като я запалих нямаше проблем като този,обаче все още си тресеше на място(студена) и губеше мощност.И затова реших да се захвана с потенциометъра на газта.На следващата сутрин като си поиграх с педала на газта и го чукнах с крака няколко пъти леко тресеното спря окончателно.Явно май всичко е идвало от него,понеже в начално ненатиснато положение показваше каквото си иска.
Преди да сменим потенциометъра на газта не правеше магарий като тези сега.
Отворихме (силно казано понеже не може да се отвори нацяло)стария потенциометър за газта с цел да го смажем обаче като го качихме взе да прави същите парчета както тези сега.И затова направо си взех друг работещ и го сменихме,но проблема си остана.
Ту работи на 900-1000 ту на 650-700.Не може да фиксира определени обороти.
Днес ще прегледам пак всичко да не съм забравил някой кабел или букса.

Отворихме (силно казано понеже не може да се отвори нацяло)стария потенциометър за газта с цел да го смажем обаче като го качихме взе да прави същите парчета както тези сега.И затова направо си взех друг работещ и го сменихме,но проблема си остана.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Току що пробвах на мойта,но не стана.Дали защото е 96 година? На таблицата с кодовете пише,че колите снабдени с този вид самодиагностика са до 94 година 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
sebulba1 написа:Току що пробвах на мойта,но не стана.Дали защото е 96 година? На таблицата с кодовете пише,че колите снабдени с този вид самодиагностика са до 94 година
Твоита само през 20-пиновата букса

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Пресиян Василев написа:sebulba1 написа:Току що пробвах на мойта,но не стана.Дали защото е 96 година? На таблицата с кодовете пише,че колите снабдени с този вид самодиагностика са до 94 година
Твоита само през 20-пиновата букса
Благодаря

Nasko_325TD написа:Ами смених го с друг.Освен инсталацията да не е в ред до него.Този който сложих показва 15 ома горе долу.Мисля че е в ред.И е изчистен като нов.Цедката не му е запушена.Промихме и леглото в ГНП с добавка за дизел с една голяма спринцовка да няма боклуци вътре и го сложихме.След това като я запалих нямаше проблем като този,обаче все още си тресеше на място(студена) и губеше мощност.И затова реших да се захвана с потенциометъра на газта.На следващата сутрин като си поиграх с педала на газта и го чукнах с крака няколко пъти леко тресеното спря окончателно.Явно май всичко е идвало от него,понеже в начално ненатиснато положение показваше каквото си иска.![]()
Ама тя тая грешка е останала още от времето преди да смениш тоя регулатор и затова съм писал да си прочетеш всичките грешки последователно и след това да триеш. Което си оправил и не зпише грешка добре ама преди това не прави изводи защото не е правилно. И стига лежи на тая кълка че помпата била от Германия проверена , ми хубаво ама сега е тука и то от доста време тъй че БГ нафтата и действа със всичка сила

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Как да я изтрия тази грешка?
Значи само 16 пъти мига и това е.
Колата ту работи на 900,ту на 600.Понякога гасне като тръгвам на първа без газ.
Днес свалих за 2-ри път датчика на помпата който се нарича авансатор и го почистих обилно с коресилин.Също така почистих и дупката където влиза в ГНП с коресилин.
След това го качих пак,обаче пак същата работа.
Тази грешка си я вади и това е.
Супер спъната е кочината,няма мощност,абе ужасс!!!
Явно не е от този авансатор.
Само да допълня,че грешката се появи след като се опитахме да смажем потенциометъра на газта с контактен спрей.Педи това нямаше такива поразий.
И как се трият грешки,задължително на диагностика или....!?
Значи само 16 пъти мига и това е.
Колата ту работи на 900,ту на 600.Понякога гасне като тръгвам на първа без газ.
Днес свалих за 2-ри път датчика на помпата който се нарича авансатор и го почистих обилно с коресилин.Също така почистих и дупката където влиза в ГНП с коресилин.
След това го качих пак,обаче пак същата работа.

Тази грешка си я вади и това е.

Супер спъната е кочината,няма мощност,абе ужасс!!!

Явно не е от този авансатор.

Само да допълня,че грешката се появи след като се опитахме да смажем потенциометъра на газта с контактен спрей.Педи това нямаше такива поразий.
И как се трият грешки,задължително на диагностика или....!?
13 мнения
• Страница 1 от 1