Изумителен разход на....течност за чистачки :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Изумителен разход на....течност за чистачки :)

Мнение от petio » 31 Яну 2006, 16:43

Момчета задравейте. Та проблема е : от известно време, може би още откакто взех колата ми прави впечатление, че течността за чистачки свършва много бързо. Но какво пък сигурно си е така. И онзи ден вдигам капака след пътуване и какво да видя - от изолацията на капака капе червено (такава ми е течността Шел) подгизнала цялата. Аз я откачих днес и гледам някакви цилиндърчета преди пръскалките. И натискам аз да видя от къде изпуска и какво - от цилиндърчетата пръска ама яко една струя дето би могла да ми измие стъклото перфектно, но не тя пръска към двигателя. Ужас и така и от двете места. И аз какво със скоч увивам двете дупки и пробвам и пак ужас вече не пръска и от горе:)). Направо съм шашнат. За какво са тея дупки и защо от тях пръска два пъти повече течност отколкото на стъклото. Та аз давам повече пари за течност отколкото за нафта :))). Ако някой знае нещо нека се изкаже :)).

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Яну 2006, 16:47

Точно в тези цилиндърчета се крие тайната за ниския "разход" :) Те са нещо като клапани/т.е. пропускат само като натиснеш да пръскаш към стъклото/ за да ти стои винаги пълна с течност за чистачки системата. Смени ги - евтини са. В Дару ги имаше

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 31 Яну 2006, 17:29

:mhihi: Хаха а аз си мислех че само на моито го има този проблем.Ама абсолютно същото като на тебе- все едно аз съм я писал тая тема! Ами аз източих течността и извадих захранването на помпичката и съм свалил това цилиндърче и сега го търся да си купа нови ама в моя град-Монтана надали ще намеря! В него има клапа която недава на водата да се връща в казанчето и предполагам клапата е отишла! Ако ги намериш кажи къде и колко струват за да пратя мои човек в София да ги купи!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 31 Яну 2006, 18:59

на мен пъм ми се излива от капачката и ми цапа казанчето
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 31 Яну 2006, 23:59

Благодаря на всички дето се отзоваха. От утре ще търся и като намеря ще пиша. А на колегата от Монтана - и аз съм от там та ако искаш като си ходя другия път ще ти занеса. Пиши на ЛС ако си за :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Мнение от kmet » 01 Фев 2006, 15:21

момчета аз получих същия проблем на дясната пръскалка.Отворих и махнах тази магария Пак пръска но ми олива капака и изобщо не е според мен за задържане на налягане Разликата е че пръска повече и олива Отворих джаджата и установих че там има гумичка която от налягането се отваря и пръска при спиране на налягането от помпата гумата изтласква остатъка течност към стъклото Не оставя течност в пръскалката Това разбрах като се трудих В АУТО + ги доставят за по 8 лв.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 01 Фев 2006, 17:54

Аз ги сменявах и ако не се лъжа те държат налягането

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 06 Фев 2006, 10:40

А за какво служат кабелчетата, които влизат в самата пръскалка - май са някакви подгреватели, но дали се включват отделно, дали като поискаш да пръскаш. Някой ако знае, моля да каже !!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 06 Фев 2006, 17:09

sani написа:А за какво служат кабелчетата, които влизат в самата пръскалка - май са някакви подгреватели, но дали се включват отделно, дали като поискаш да пръскаш. Някой ако знае, моля да каже !!
Точно така, товоите пръскалки са с подгряване!

Назад към E36