проблем с е36 320 ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

проблем с е36 320 ванос

Мнение от absolutlover » 16 Мар 2011, 21:21

здравейте искам да започна с въпрос колко е нормалния разхода на е36 ванос в градски условия с нормално каране (на моменти дори влачене)и колко извън града с нормална скорост от около 120 км в час.питам защото както казах с влачене колата ми дава градско 20 л.на 100км.не съм пробвал ако я настъпя колко става.колата не гори дори грам масло карам я с масло мисля че кастрол беше специално разработено за бмв и го сменям редовно.от какво може да се е повишил разхода на колата къде да търся причините при положение че изключвам двигателя да е причина защото както казах тои е в идеално здраве.ще съм благодарен ако модераторите не трият темата защото в полезни не успях да намеря нищо сварзано с този проблем.благодаря предварително

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: проблем с е36 320 ванос

Мнение от vld » 17 Мар 2011, 10:18

Колега искаш да ти оставиме темата, е хубаво ще я оставя, но незнам на какво се надяваш, тук врачките отдавна са пенсионирани ...

Има много неща които могат да ти вдигнат разхода(ламбда сонда, дебитоер, свещи лули с бобини, скапан бензин, бензинов регулатор, запушен катализатор и тн.), за целта иди на диагностиа в свестен сервиз в който да ти проверят всичко по мотора :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 17 Мар 2011, 11:43

колега не знам но като изключваш двигателя като причина за разхода ти ? какво очакваш да ти кажем тук?
не ми се вярва да ти тече от резервоара някъде и тн...
просто отиди на една качествена диагностика и провери дали всичко си работи както трябва...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Мар 2011, 16:24

Я сподели как стигна до извода, че по двигателя ти всичко е тип-топ? Не се заяждам, просто понякога правите такива изказвания, че ние оставаме с впечатлението, че едва ли не си познавате колите болтче по болтче, пък не умеете да отворите търсачката, да напишете "висок разход" и да видите какво ще излезе (а то е мноооого инфо, и вероятността да не намериш това, което ти трябва е нищожна). Айде като съм почнал да пиша, поне да кажа 2 думи по темата. Първо кажи кой от двата мотора е - М50 или М52. Разхода градско се върти между 12-17, извънградско 7-11. Да кажа, че тия стойности ги казвам като впечатление от това, което съм чел из форума многократно, и те зависят пряко от това как се кара колата - дали предимно студена, или палиш и цял ден не слизаш от нея; на климатик или не; тежи ли ти крака или не; къде живееш; какъв бензин слагаш, и т.н. М52 харчи с една идея по-малко от М50. Така че направи една хубава диагностика, сподели какво е излязло, с каквото можем ще помагаме (макар че пак казвам - писано е много, за макс един час ще ти станат ясни възможните причини). Айде със здраве и дано скоро я оправиш, че тоя разход на тия цени на горивата не знам как го търпиш :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 17 Мар 2011, 20:27

Мен извън градско ми гори 7,градско зависи много от това дали я карам загряла или все студена давала ми е 12 със средна стъпка ,зимата ми е давало и 18-20,но като се има предвид че този разход е за десетина дена сам сметни колко цикъла на загряване и изстиване на мотора са,а комбиниран 10-11
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 17 Мар 2011, 21:03

Моята м52в20 с оловната обувка гори 20 газ с г.и. Бардолини и аванс процесор градско .Извънградско при 120 -130 с вкл. клима ,фарове и пълна -10-11.Разхода ми се вдига ,ако не сменя на време възд. ф-р.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 18 Мар 2011, 3:20

Ех като почнете, иди на свестна диагностика... иди на хубава диагностика. КОЯ ЗА ВАС Е СВЕСТНАТА ДИАГНОСТИКА? Кой е майстора, чийто софтуер ще му хване всичко и най-вече, това което хване... ще бъде проблема!?

4 последователни диагностики при виден майстор - резултат = Status Ok. Диагностика при друг майстор, същото. Диагностика с чисто нов софтуер на Bosch, за цели 8 камъка - изкара грешка в еърбега и грешка 212... която ако не се лъжа беше механична грешка на вануса. В крайна сметка, целия проблем беше в филтър за картерни газове. Е кажете ми тогава, коя диагностика лови всичко и показва най-точно !? Нека не ви звучи като заяждане, просто ми се ще като толкова хвалите диагностиките, да ми кажете къде и кой прави читава... поне да го имам напредвид занапред 8)
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36coupe320

Мнение от thugmc1 » 18 Мар 2011, 16:33

krisu написа:Ех като почнете, иди на свестна диагностика... иди на хубава диагностика. КОЯ ЗА ВАС Е СВЕСТНАТА ДИАГНОСТИКА? Кой е майстора, чийто софтуер ще му хване всичко и най-вече, това което хване... ще бъде проблема!?

4 последователни диагностики при виден майстор - резултат = Status Ok. Диагностика при друг майстор, същото. Диагностика с чисто нов софтуер на Bosch, за цели 8 камъка - изкара грешка в еърбега и грешка 212... която ако не се лъжа беше механична грешка на вануса. В крайна сметка, целия проблем беше в филтър за картерни газове. Е кажете ми тогава, коя диагностика лови всичко и показва най-точно !? Нека не ви звучи като заяждане, просто ми се ще като толкова хвалите диагностиките, да ми кажете къде и кой прави читава... поне да го имам напредвид занапред 8)

сагласен сам с колегата и аз искам да знам кои прави добра диагностика за м50 мотор щото за този мотор си трева човек които разбира

Аватар

Мнение от absolutlover » 19 Мар 2011, 0:51

мерси за многото мнения извън темата днес закарах колата на диагностика и ми излезна само една грешка отопление на лмбда сонда смених сондата но след това не успяха да ми я засекат и сега се надявам да е излезнала работеща защото я взех втора употреба.аз не помня преди какъв разход ми е давала ама май май от както е в мен е била с развалена сонда та какъв разход да очаквам от количката с нормално каране говоря дори с малко съобразяване.и сега малко да си сменя въпроса на темата според колегите с такъв двигател заслужава ли си да се сложи газов инджекцион или е загуба на средства.мотора е м50 б20.ако може модераторите да изчакат само някой колега с ГИ да отговори и после вече щом желаят нека истрият темата но съм сигурен че доста хора който скоро са си взели бмв и разхода им идва малко в повечко се питат точно това което и аз.
п.п и още един за някой може би глупав въпрос...в техническите характеристики на този двигател пише 8.6 смесен разход как е мерен този разход и с каква скорост и защо никой от притежателите на такав кола не могат да стигнат до него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Мар 2011, 11:50

absolutlover написа:мерси за многото мнения извън темата днес закарах колата на диагностика и ми излезна само една грешка отопление на лмбда сонда смених сондата но след това не успяха да ми я засекат и сега се надявам да е излезнала работеща защото я взех втора употреба.аз не помня преди какъв разход ми е давала ама май май от както е в мен е била с развалена сонда та какъв разход да очаквам от количката с нормално каране говоря дори с малко съобразяване.и сега малко да си сменя въпроса на темата според колегите с такъв двигател заслужава ли си да се сложи газов инджекцион или е загуба на средства.мотора е м50 б20.ако може модераторите да изчакат само някой колега с ГИ да отговори и после вече щом желаят нека истрият темата но съм сигурен че доста хора който скоро са си взели бмв и разхода им идва малко в повечко се питат точно това което и аз.
п.п и още един за някой може би глупав въпрос...в техническите характеристики на този двигател пише 8.6 смесен разход как е мерен този разход и с каква скорост и защо никой от притежателите на такав кола не могат да стигнат до него.

този разход не го гледаи .. :) това е сметнато с някакви таблици при смяна на предавка на 2200 рпм и тн

дано да е било ламдата ти ...
пише дали ще има промяна сега
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Мар 2011, 13:07

Смесения разход, който дават по каталог, май прекалено рядко отговаря на действителността, особено тук в България. Колеги, живеещи в чужбина споделят, че там автомобилите им работят по-добре, и харчат по-малко. Правете си сметка тука какви горива сипваме в колите си... Извънградския разгод също е трудно постижим. Там хората си имат и второстепенни пътища (ама не като нашите - двулентови двупосочни, с бог знае колко кратера по трасето), и магистрали, да се чудиш в коя лента да караш :mhihi: Заковават едно 90-110 и е ок. Все пак си има тънкости в шофирането, които определят разхода. Относно слагането на газов инжекцион - да, удачно е, когато е качествен, и се монтира и настрои кадърно.

ПП: Към колегите, които питаха що е качествена диагностика - такава, каквато автора на темата е направил ;) Много малко са колегите, които питат нещо с надеждата да го проверят и оправят сами. А то през форума няма как да се диагностицират колите :) Нищо лично към никого, знам че да направиш хубава диагностика не е да отидеш в първия сервиз с надеждата да ти кажат какво й има на колата (щот нали е сервиз все пак), напоследък некомпетентността е на ниво. Та това исках да вметна с понятието качествена диагностика. Поздрави! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 19 Мар 2011, 18:52

Има български Г.И. за около 1200 лв.за 6 ц .С такъв минах 40 х. к. без проблем.С един аванс процесор мотора става неузнаваем. За разхода съм писал по горе.Ако ти се дават тези пари давай смело,няма да съжаляваш!

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 21 Мар 2011, 3:49

bavar4o.70 написа:Моята м52в20 с оловната обувка гори 20 газ с г.и. Бардолини и аванс процесор градско .Извънградско при 120 -130 с вкл. клима ,фарове и пълна -10-11.Разхода ми се вдига ,ако не сменя на време възд. ф-р.

И аз се оплаквам, че моята М50Б20 с ванос и обикновена газова гори 11-12 извънградско със скорости до 160км/ч :kuku: Направо разхода ми е перфектен, щом на теб с ГИ ти дава толкова, значи няма на къде да падам повече от към разход ;)

Назад към E36