проблем с е36 320 ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- absolutlover
-
-
проблем с е36 320 ванос
здравейте искам да започна с въпрос колко е нормалния разхода на е36 ванос в градски условия с нормално каране (на моменти дори влачене)и колко извън града с нормална скорост от около 120 км в час.питам защото както казах с влачене колата ми дава градско 20 л.на 100км.не съм пробвал ако я настъпя колко става.колата не гори дори грам масло карам я с масло мисля че кастрол беше специално разработено за бмв и го сменям редовно.от какво може да се е повишил разхода на колата къде да търся причините при положение че изключвам двигателя да е причина защото както казах тои е в идеално здраве.ще съм благодарен ако модераторите не трият темата защото в полезни не успях да намеря нищо сварзано с този проблем.благодаря предварително
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: проблем с е36 320 ванос
Колега искаш да ти оставиме темата, е хубаво ще я оставя, но незнам на какво се надяваш, тук врачките отдавна са пенсионирани ...
Има много неща които могат да ти вдигнат разхода(ламбда сонда, дебитоер, свещи лули с бобини, скапан бензин, бензинов регулатор, запушен катализатор и тн.), за целта иди на диагностиа в свестен сервиз в който да ти проверят всичко по мотора
Има много неща които могат да ти вдигнат разхода(ламбда сонда, дебитоер, свещи лули с бобини, скапан бензин, бензинов регулатор, запушен катализатор и тн.), за целта иди на диагностиа в свестен сервиз в който да ти проверят всичко по мотора

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега не знам но като изключваш двигателя като причина за разхода ти ? какво очакваш да ти кажем тук?
не ми се вярва да ти тече от резервоара някъде и тн...
просто отиди на една качествена диагностика и провери дали всичко си работи както трябва...
не ми се вярва да ти тече от резервоара някъде и тн...
просто отиди на една качествена диагностика и провери дали всичко си работи както трябва...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Я сподели как стигна до извода, че по двигателя ти всичко е тип-топ? Не се заяждам, просто понякога правите такива изказвания, че ние оставаме с впечатлението, че едва ли не си познавате колите болтче по болтче, пък не умеете да отворите търсачката, да напишете "висок разход" и да видите какво ще излезе (а то е мноооого инфо, и вероятността да не намериш това, което ти трябва е нищожна). Айде като съм почнал да пиша, поне да кажа 2 думи по темата. Първо кажи кой от двата мотора е - М50 или М52. Разхода градско се върти между 12-17, извънградско 7-11. Да кажа, че тия стойности ги казвам като впечатление от това, което съм чел из форума многократно, и те зависят пряко от това как се кара колата - дали предимно студена, или палиш и цял ден не слизаш от нея; на климатик или не; тежи ли ти крака или не; къде живееш; какъв бензин слагаш, и т.н. М52 харчи с една идея по-малко от М50. Така че направи една хубава диагностика, сподели какво е излязло, с каквото можем ще помагаме (макар че пак казвам - писано е много, за макс един час ще ти станат ясни възможните причини). Айде със здраве и дано скоро я оправиш, че тоя разход на тия цени на горивата не знам как го търпиш 

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Мен извън градско ми гори 7,градско зависи много от това дали я карам загряла или все студена давала ми е 12 със средна стъпка ,зимата ми е давало и 18-20,но като се има предвид че този разход е за десетина дена сам сметни колко цикъла на загряване и изстиване на мотора са,а комбиниран 10-11
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Моята м52в20 с оловната обувка гори 20 газ с г.и. Бардолини и аванс процесор градско .Извънградско при 120 -130 с вкл. клима ,фарове и пълна -10-11.Разхода ми се вдига ,ако не сменя на време възд. ф-р.
Ех като почнете, иди на свестна диагностика... иди на хубава диагностика. КОЯ ЗА ВАС Е СВЕСТНАТА ДИАГНОСТИКА? Кой е майстора, чийто софтуер ще му хване всичко и най-вече, това което хване... ще бъде проблема!?
4 последователни диагностики при виден майстор - резултат = Status Ok. Диагностика при друг майстор, същото. Диагностика с чисто нов софтуер на Bosch, за цели 8 камъка - изкара грешка в еърбега и грешка 212... която ако не се лъжа беше механична грешка на вануса. В крайна сметка, целия проблем беше в филтър за картерни газове. Е кажете ми тогава, коя диагностика лови всичко и показва най-точно !? Нека не ви звучи като заяждане, просто ми се ще като толкова хвалите диагностиките, да ми кажете къде и кой прави читава... поне да го имам напредвид занапред
4 последователни диагностики при виден майстор - резултат = Status Ok. Диагностика при друг майстор, същото. Диагностика с чисто нов софтуер на Bosch, за цели 8 камъка - изкара грешка в еърбега и грешка 212... която ако не се лъжа беше механична грешка на вануса. В крайна сметка, целия проблем беше в филтър за картерни газове. Е кажете ми тогава, коя диагностика лови всичко и показва най-точно !? Нека не ви звучи като заяждане, просто ми се ще като толкова хвалите диагностиките, да ми кажете къде и кой прави читава... поне да го имам напредвид занапред

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
krisu написа:Ех като почнете, иди на свестна диагностика... иди на хубава диагностика. КОЯ ЗА ВАС Е СВЕСТНАТА ДИАГНОСТИКА? Кой е майстора, чийто софтуер ще му хване всичко и най-вече, това което хване... ще бъде проблема!?
сагласен сам с колегата и аз искам да знам кои прави добра диагностика за м50 мотор щото за този мотор си трева човек които разбира
- absolutlover
-
-
мерси за многото мнения извън темата днес закарах колата на диагностика и ми излезна само една грешка отопление на лмбда сонда смених сондата но след това не успяха да ми я засекат и сега се надявам да е излезнала работеща защото я взех втора употреба.аз не помня преди какъв разход ми е давала ама май май от както е в мен е била с развалена сонда та какъв разход да очаквам от количката с нормално каране говоря дори с малко съобразяване.и сега малко да си сменя въпроса на темата според колегите с такъв двигател заслужава ли си да се сложи газов инджекцион или е загуба на средства.мотора е м50 б20.ако може модераторите да изчакат само някой колега с ГИ да отговори и после вече щом желаят нека истрият темата но съм сигурен че доста хора който скоро са си взели бмв и разхода им идва малко в повечко се питат точно това което и аз.
п.п и още един за някой може би глупав въпрос...в техническите характеристики на този двигател пише 8.6 смесен разход как е мерен този разход и с каква скорост и защо никой от притежателите на такав кола не могат да стигнат до него.
п.п и още един за някой може би глупав въпрос...в техническите характеристики на този двигател пише 8.6 смесен разход как е мерен този разход и с каква скорост и защо никой от притежателите на такав кола не могат да стигнат до него.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
absolutlover написа:мерси за многото мнения извън темата днес закарах колата на диагностика и ми излезна само една грешка отопление на лмбда сонда смених сондата но след това не успяха да ми я засекат и сега се надявам да е излезнала работеща защото я взех втора употреба.аз не помня преди какъв разход ми е давала ама май май от както е в мен е била с развалена сонда та какъв разход да очаквам от количката с нормално каране говоря дори с малко съобразяване.и сега малко да си сменя въпроса на темата според колегите с такъв двигател заслужава ли си да се сложи газов инджекцион или е загуба на средства.мотора е м50 б20.ако може модераторите да изчакат само някой колега с ГИ да отговори и после вече щом желаят нека истрият темата но съм сигурен че доста хора който скоро са си взели бмв и разхода им идва малко в повечко се питат точно това което и аз.
този разход не го гледаи ..

дано да е било ламдата ти ...
пише дали ще има промяна сега
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Смесения разход, който дават по каталог, май прекалено рядко отговаря на действителността, особено тук в България. Колеги, живеещи в чужбина споделят, че там автомобилите им работят по-добре, и харчат по-малко. Правете си сметка тука какви горива сипваме в колите си... Извънградския разгод също е трудно постижим. Там хората си имат и второстепенни пътища (ама не като нашите - двулентови двупосочни, с бог знае колко кратера по трасето), и магистрали, да се чудиш в коя лента да караш
Заковават едно 90-110 и е ок. Все пак си има тънкости в шофирането, които определят разхода. Относно слагането на газов инжекцион - да, удачно е, когато е качествен, и се монтира и настрои кадърно.
ПП: Към колегите, които питаха що е качествена диагностика - такава, каквато автора на темата е направил
Много малко са колегите, които питат нещо с надеждата да го проверят и оправят сами. А то през форума няма как да се диагностицират колите
Нищо лично към никого, знам че да направиш хубава диагностика не е да отидеш в първия сервиз с надеждата да ти кажат какво й има на колата (щот нали е сервиз все пак), напоследък некомпетентността е на ниво. Та това исках да вметна с понятието качествена диагностика. Поздрави! 

ПП: Към колегите, които питаха що е качествена диагностика - такава, каквато автора на темата е направил

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Има български Г.И. за около 1200 лв.за 6 ц .С такъв минах 40 х. к. без проблем.С един аванс процесор мотора става неузнаваем. За разхода съм писал по горе.Ако ти се дават тези пари давай смело,няма да съжаляваш!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
bavar4o.70 написа:Моята м52в20 с оловната обувка гори 20 газ с г.и. Бардолини и аванс процесор градско .Извънградско при 120 -130 с вкл. клима ,фарове и пълна -10-11.Разхода ми се вдига ,ако не сменя на време възд. ф-р.
И аз се оплаквам, че моята М50Б20 с ванос и обикновена газова гори 11-12 извънградско със скорости до 160км/ч

13 мнения
• Страница 1 от 1