Повдигане задницата на колата ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- fxer
- Потребител
-
- Кара: Е36 325tds
Re: Повдигане задницата на колата ?
Първо извинявам се, че пиша в малко стара тема, но тъй като смятам че съм компетентен по въпроса искам да кажа на автора на темата BMW Addiction.
Колега, не слагай подложки от тези Опелските. От всички по темата най-правилно се е исказал ето този колега.
Аз лично съм с Е36 325тдс комби, първоначално ми беше ниска отзад и реших да я повдигна малко заради предстоящата зима. Ето и моито впечатления:
Първо - промяна във возията има.
Второ - което си мисля че е най-важното. Колата става доста нестабилна, говоря при високи скорости по магистрала и извънградско каране. Поради изместения център на тежеста, задницата ти става доста "лека" - усещането не е приятно.
Трето - след извесно време колата си придобива почти същата стойка. Пуржината е по-сплескана от там амортсисиорите работят по-интензивно, почва да изпуска и тн. и общо взето само си си дал парите. И даже се набутваш.
Сега след зимата ще ги махам въпросните Опелски подложки и ще си сложа нови пружини и стоковите подложки. Та моя съвет е ако още не си го направил това, не ги слагай! Събери си някой лев от горе и си купи нови пружини.
Това е от мен надявам се да съм бил полезен на колегата.

Колега, не слагай подложки от тези Опелските. От всички по темата най-правилно се е исказал ето този колега.
Totko написа:Подложките, които се препоръчват от BMW, са с дебелина - 5мм, 7.5мм, 10мм. Опелските са към 25-27мм и с тях задните гуми са като на Татра - камбера вече отива наопаки, съответно амортисьорите и полуосите работят в по-критичен режим и колата става нестабилна...
Аз лично съм с Е36 325тдс комби, първоначално ми беше ниска отзад и реших да я повдигна малко заради предстоящата зима. Ето и моито впечатления:
Първо - промяна във возията има.
Второ - което си мисля че е най-важното. Колата става доста нестабилна, говоря при високи скорости по магистрала и извънградско каране. Поради изместения център на тежеста, задницата ти става доста "лека" - усещането не е приятно.
Трето - след извесно време колата си придобива почти същата стойка. Пуржината е по-сплескана от там амортсисиорите работят по-интензивно, почва да изпуска и тн. и общо взето само си си дал парите. И даже се набутваш.
Сега след зимата ще ги махам въпросните Опелски подложки и ще си сложа нови пружини и стоковите подложки. Та моя съвет е ако още не си го направил това, не ги слагай! Събери си някой лев от горе и си купи нови пружини.
Това е от мен надявам се да съм бил полезен на колегата.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
BMW Addiction написа:sa_hellrot написа:Брата : Ето я снимката ...
Хм, това е с високите пружини, така ли ? ... Понеже първоначално реших, че си постнал снимка на сегашния вид (преди да видя че си правил edit на последния си пост от снощи), тъкмо щях да ти казвам, че колата изглежда добре за да я повдигаш допълнително...
И какво в този вид от снимката не ти харесва, така ли ? Защото мене казано чесно ми е приятна така... странно, предполагам всеки има наистина различни вкусове...
А извинявай, но тогава може ли да постнеш снимка и на сегашния вид на колата - да видя колко е разликата и какво харесваш повече.
Благодаря ти отново.
И на мен ми харесва така, резултата от пружини на комби или с подложки е
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Това е най-евтиното решение . 6 бр от тия за по 2 лв на брой. Задницата става камък

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
е от това по-голяма простотия няма
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
baitun написа:BMW Addiction написа:sa_hellrot написа:Брата : Ето я снимката ...
Хм, това е с високите пружини, така ли ? ... Понеже първоначално реших, че си постнал снимка на сегашния вид (преди да видя че си правил edit на последния си пост от снощи), тъкмо щях да ти казвам, че колата изглежда добре за да я повдигаш допълнително...
И какво в този вид от снимката не ти харесва, така ли ? Защото мене казано чесно ми е приятна така... странно, предполагам всеки има наистина различни вкусове...
А извинявай, но тогава може ли да постнеш снимка и на сегашния вид на колата - да видя колко е разликата и какво харесваш повече.
Благодаря ти отново.
И на мен ми харесва така, резултата от пружини на комби или с подложки е
Я,...тва мойта кола... тук е с нови пружини( уж ниски) и нови амортисьори. Обаче ми се виждаше навирена задницата и смених пружините със старите
Сега е по-ниска отзад, мога да я снимам , но не мога да качвам снимки

Пък и още съм със зимните джанти... - няма да се види разликата.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
fxer написа:Първо извинявам се, че пиша в малко стара тема, но тъй като смятам че съм компетентен по въпроса искам да кажа на автора на темата BMW Addiction.
......
Здравей колега,
Първо благодаря за изразеното мнение, само че може би не си забелязал, че малко по-горе в темата бях писал, че всъщност вече съм сложил новите подложки - даже съм пуснал снимки "преди" и "след" за сравнение за любопитните.
Иначе за впечатления, да ти кажа честно, до момента не съм усещал разлика... Признавам си, не съм и имал сериозно извънградско каране по магистрала да усетя как е при големите скорости... основно съм с градско каране през зимата и само едно сериозно излизане на хубав път, но беше хлъзгаво през декември и не съм я настъпвал много. Но както казах, не съм усетил някакви проблеми до момента, а като визия определено ме кефи повече....

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
абе хора какви подложки ..
тая тема ако я видят от БМВ ще ви конфискуват колите...
намери си някакви пружини и пробвай с тях....
опитай с модела от комби например...

тая тема ако я видят от БМВ ще ви конфискуват колите...
намери си някакви пружини и пробвай с тях....
опитай с модела от комби например...
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Комплект нови спортни пружини е 200лв в Казанлък..
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Купи си 2 стокови усилени пружини за комби . На мен ми излязоха към 80 лв. като ги прекарахме през фирма.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4