смяна маховик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
смяна маховик
колеги предстои ми смяна на маховик заради венеца по всяка вероятност бихте ли ми казали задължителни и препоръчителни неща за смяна покраи маховика за да съм подготвен за отварянето
знам че е хубаво всичко да се смени наведнъж ама за 4 години тва ще е третото отваряне ...

знам че е хубаво всичко да се смени наведнъж ама за 4 години тва ще е третото отваряне ...
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: смяна маховик
Така и така ще ти е смъкната кутията направи и една профилактика.Промивка + ново масло.Покрай маховика притискател феродо виж ги и тях в какво състояние са.Ако съединителя ти е добре феродовия и притискателя провери си и лагерчето.Бендикса на стартера също е хубаво да го смениш щом ти са се изронили зъбците на маховика 

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
shengi написа:Така и така ще ти е смъкната кутията направи и една профилактика.Промивка + ново масло.Покрай маховика притискател феродо виж ги и тях в какво състояние са.Ако съединителя ти е добре феродовия и притискателя провери си и лагерчето.Бендикса на стартера също е хубаво да го смениш щом ти са се изронили зъбците на маховика

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ами така и така си го отворил можеш да го смениш.И семерингата бях забравил.Аз ако съм бих я сменил, че може да просълзи след 1000км може и да не просълзи докато колата е в теб.За лагерчето усещаш ли някакъв шум при отпуснат съединител на място и като натиснеш педала на съединителя да изчезва? Ако има такъв шум смени го смотаното лагерче, че на 80% от е36-ците си шумят макарче не е много фатално.Но щом си сменял съединител скоро не вярвам да е здало багажа.Е зависи и какви км си минал де.

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
горе долу навъртам по две смени на масло годишно(откак е в мен 60 000 + съм направил)имах голям разход на масло смених предния семеринг(колянов вал) но големия теч е бил от стоиката на маслото сега горе долу бива(по скоростите не съм забелязал да има теч.А за шума де да знам то кат цяло чувам някъв странен като метален шум и се чудя дали не е от веригата нещо(не е тракане). Акулката си ме кефи и си я обичам(то друг начин няма) на няколко пъти се замислям за 5ца ама кат я занеса 2,3 пъти и се разубеждавам,по скоро двигател2.5 нещо може...ама тва е тема за друг разговор

5 мнения
• Страница 1 от 1