смяна маховик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36
Мечтае да кара: su47 berkut
Детайли за колата: akulata

смяна маховик

Мнение от berkut » 12 Мар 2011, 21:12

колеги предстои ми смяна на маховик заради венеца по всяка вероятност бихте ли ми казали задължителни и препоръчителни неща за смяна покраи маховика за да съм подготвен за отварянето :help:
знам че е хубаво всичко да се смени наведнъж ама за 4 години тва ще е третото отваряне ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: смяна маховик

Мнение от shengi » 13 Мар 2011, 11:28

Така и така ще ти е смъкната кутията направи и една профилактика.Промивка + ново масло.Покрай маховика притискател феродо виж ги и тях в какво състояние са.Ако съединителя ти е добре феродовия и притискателя провери си и лагерчето.Бендикса на стартера също е хубаво да го смениш щом ти са се изронили зъбците на маховика :|
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от berkut » 13 Мар 2011, 13:47

shengi написа:Така и така ще ти е смъкната кутията направи и една профилактика.Промивка + ново масло.Покрай маховика притискател феродо виж ги и тях в какво състояние са.Ако съединителя ти е добре феродовия и притискателя провери си и лагерчето.Бендикса на стартера също е хубаво да го смениш щом ти са се изронили зъбците на маховика :|

:bowdown: :bowdown: :bowdown: а какво е положението покрай лагера на маховика и семеринга (задължителни ли са?) съединителя е на 1 година люк чисто нов слаган.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 13 Мар 2011, 20:27

Ами така и така си го отворил можеш да го смениш.И семерингата бях забравил.Аз ако съм бих я сменил, че може да просълзи след 1000км може и да не просълзи докато колата е в теб.За лагерчето усещаш ли някакъв шум при отпуснат съединител на място и като натиснеш педала на съединителя да изчезва? Ако има такъв шум смени го смотаното лагерче, че на 80% от е36-ците си шумят макарче не е много фатално.Но щом си сменял съединител скоро не вярвам да е здало багажа.Е зависи и какви км си минал де.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от berkut » 14 Мар 2011, 21:04

горе долу навъртам по две смени на масло годишно(откак е в мен 60 000 + съм направил)имах голям разход на масло смених предния семеринг(колянов вал) но големия теч е бил от стоиката на маслото сега горе долу бива(по скоростите не съм забелязал да има теч.А за шума де да знам то кат цяло чувам някъв странен като метален шум и се чудя дали не е от веригата нещо(не е тракане). Акулката си ме кефи и си я обичам(то друг начин няма) на няколко пъти се замислям за 5ца ама кат я занеса 2,3 пъти и се разубеждавам,по скоро двигател2.5 нещо може...ама тва е тема за друг разговор :driving: :yes:

Назад към E36