Проблем с таблото на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Проблем с таблото на е36

Мнение от Besnia2005 » 14 Мар 2011, 0:54

Проблемът е следният: както си карам и таблото изгасва за секунди, все едно колата не е в движение и след малко пак се включва.Понякога става по - често, понякога не толкова, но винаги го има. Ясно, че явно е пренавивано, бабина ти трънкина, ама ми писна да се занимавам с табла и въпроса ми е: Има ли проблем да си карам така, смисъл да си гасне и да си се пуска, ще стане ли нещо или ефекта от цялата работа е, че е дразнещо да гасне и да спира постоянно ?
Не е важна колата, важно е задкормилното устройство :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Проблем с таблото на е36

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Мар 2011, 1:31

От таблото е. Доколкото знам един кварцов елемент прави тия мизерии. Иначе проблем няма да си караш така, и моето е на същото дередже, и наистина много дразни.

ПП: Ползвай търсачката ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 14 Мар 2011, 2:57

Dirty M5 driveR написа:От таблото е. Доколкото знам един кварцов елемент прави тия мизерии. Иначе проблем няма да си караш така, и моето е на същото дередже, и наистина много дразни.

:OT:
А моят оборотомер се прави на часовник :mhihi: Ускорявам - цък 1 500 оборота, следващото движение на стрелката е цък 2 000 оборота, следват цък 2700 оборота, цък 3000 оборота, цък 3400 оборота и вече след 3500 оборота си върви плааавно до 6 800, жалко, че нямам време да го гледам в този оборотен диапазон :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i M50B20
Мечтае да кара: колелото с 200

Мнение от Bum Bumer » 14 Мар 2011, 4:37

Колега, да не те разочаровам но Е36 ците май си страдат от тази децка болест, моето пък когато колата е преседяла много часове и като я запаля всичко по таблото е забило, спи си и пет пари не дава :mhihi: докато колата е студена, като позатопли малко и стрелките трагнат, иначе лампите си светат, понякога пък си трагват без проблем, но съм забелязал че лятото не го прави тоз проблем тоест в топло време или когато я пече сланце, но твоя проблем със внезапното спиране е по срещан, тук някаде в тема бях чел че таблата след 94г БМВ та не правели тез проблеми, но и аз не мисля че е проблем да си караш така освен само че дразни :banghead: хайде със здраве колега :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Besnia2005 » 14 Мар 2011, 10:19

Dirty M5 driveR написа:От таблото е. Доколкото знам един кварцов елемент прави тия мизерии. Иначе проблем няма да си караш така, и моето е на същото дередже, и наистина много дразни.

Ползвал съм я търсачката, но никъде не видях отговор/въпрос на въпроса: "Има ли проблем да си карам така" :) На мен това ми е въпроса, а не как да го реша :)

Мерси на всички за мненията :bchug:
Не е важна колата, важно е задкормилното устройство :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 14 Мар 2011, 10:38

Besnia2005 написа:

Ползвал съм я търсачката, но никъде не видях отговор/въпрос на въпроса: "Има ли проблем да си карам така" :) На мен това ми е въпроса, а не как да го реша :)

Мерси на всички за мненията :bchug:

Ако не те дразни щом гасне за по малко няма проблем! Ако изгасне и после не тръгне проблема е, че не можеш да си следиш показателите! Иначе може и без табло :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Мар 2011, 15:52

u`F`o написа:

:OT:
А моят оборотомер се прави на часовник :mhihi: Ускорявам - цък 1 500 оборота, следващото движение на стрелката е цък 2 000 оборота, следват цък 2700 оборота, цък 3000 оборота, цък 3400 оборота и вече след 3500 оборота си върви плааавно до 6 800, жалко, че нямам време да го гледам в този оборотен диапазон :mhihi:

Мда, същата картинка при мен :mhihi: Това си е слабост на е36 и е39, не се стряскайте.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 14 Мар 2011, 18:52

Само с ново табло ли се решава проблема? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 14 Мар 2011, 18:56