проблем с ел. прозорците на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е36 320 "93
- Мечтае да кара: ....M3.........
проблем с ел. прозорците на купе
здравеите колеги из4етох всичко квото нареих в форума обаче неможах да намеря отговора на моя вапрос.та значи преди 3 дни взех едно купенце обаче от дясната страна като отворя и след това почна да го затварям прозореца и тои неиска да влезе под уплатнението а излиза над него сащото го има и само като отворя и затворя вратата.след затварянето на врата прозореца си се вдига но вместо да влезе под уплатнението тои излиза отстрани.на левия прозорец пак там проблема е друг самия прозорец не се вдига догоре би трябвало да се вдигне поне с още 1см. .иначе си се отварят и затварят няма проблем с това оба4е тези неща много ме дразнят как мога да ги отстраня.ще сам благодарен на колегите които помогнат.
BMW - Be My Wife!!!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: проблем с ел. прозорците на купе
Здравей колега!
И аз имам е36 купе точно от 4ри дена и вече имам проблем с лявото ел.стъкло. След като два дена го мъчихме да го направим (и още не е готово, подпрял съм стъклото с дъски) имам някакъв поглед върху системата за ел. стъклата.
В момента, това което се сещам да погледнеш е, като свалиш кората, да погледнеш дали "гребена" не е с изядени зъби или да не е зацепен както трябва с моторчето или другия вариант е, да имаш някакъв проблем с ножицата (както аз имам).
Кората в случай че не знаеш как се сваля, се сваля като:
1) извадиш управлението на ел. огледалата, - с отверка
2) разкачаш буксата на ел. огледалата от управлението
3) с отверка "изчопкваш" там тая пластмаска отколо лостчето за отваряне на вратата
4) под дръжката на вратата има два болта с тапи. Сваляш тапичките и ти трябва глух ключ 10-тка
5) кората остава само на щипки и я разкачаш
6) като си свалил кората виждаш изолацията, сваляш я и нея и отдолу ще видиш ел. механизма за вдигане на стъклото. Пробвай го със свалени кори как работи и защо не прилепя както трябва.
Пусни снимки и колегите ще ти бутнат едно рамо (ако е възможно).
Поздрави и успех
И аз имам е36 купе точно от 4ри дена и вече имам проблем с лявото ел.стъкло. След като два дена го мъчихме да го направим (и още не е готово, подпрял съм стъклото с дъски) имам някакъв поглед върху системата за ел. стъклата.
В момента, това което се сещам да погледнеш е, като свалиш кората, да погледнеш дали "гребена" не е с изядени зъби или да не е зацепен както трябва с моторчето или другия вариант е, да имаш някакъв проблем с ножицата (както аз имам).
Кората в случай че не знаеш как се сваля, се сваля като:
1) извадиш управлението на ел. огледалата, - с отверка
2) разкачаш буксата на ел. огледалата от управлението
3) с отверка "изчопкваш" там тая пластмаска отколо лостчето за отваряне на вратата
4) под дръжката на вратата има два болта с тапи. Сваляш тапичките и ти трябва глух ключ 10-тка
5) кората остава само на щипки и я разкачаш
6) като си свалил кората виждаш изолацията, сваляш я и нея и отдолу ще видиш ел. механизма за вдигане на стъклото. Пробвай го със свалени кори как работи и защо не прилепя както трябва.
Пусни снимки и колегите ще ти бутнат едно рамо (ако е възможно).
Поздрави и успех

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
мерси колега утре ще отворя и ще видя дали ще мога да разбера нещо 

BMW - Be My Wife!!!
Здрасти колега,
Аз имах същия проблем от бая време но се ме мързеше да го оправя щото имам клима, но е то какво какво установих при мен.
На шофьорската врата като се вдигаше прозореца излизаше от самия улей и се показваше пред уплътнението.
Махнах кората и прегледах самата ножица, която вдига прозореца и се оказа, че пластмасовото колело
което се движи в улея на неподвижното рамо е счупено между другото често срещан проблем при тройките
Изпращам ти и схемата на прозореца. Колелото се намира точно над 4-ката.
Това колело държи прозореца в хоризонтално положение и той си върви както трябва.
Ако пък колелото се окаже здраво то самото рамо е закрепено с винт и гайка към панела на вратата и може те да са се
разхлабили. Тогава само натискаш надолу и завиваш в такова положение че прозореца да се вдига хопизонтално това е най-лекия вриянт.
Ако колелото те и счупено то тогава лек няма сменя се цялата нажица заради едно шибано колело
Нова е около 140лв. нотова са грешни пари.
Аз си я купих от форума за 25лв. от един колега от В.Търново и проблема се оправи.
При теб обаче ножицата трябва да е за купе защото вратата ти е различна.
На другата врата при мен след време се появи същия проблем но там се оказа че щипките които са в улея под самия прозорец на схемата №2 едната се беше раздробила направо сменех я и всичко вече е ок.
Води се щипка водач стъклоповдигач № по BMW 51 32 938 884 - 4,32лв.
Това беше при мен дано съм бел полезен.
Аз имах същия проблем от бая време но се ме мързеше да го оправя щото имам клима, но е то какво какво установих при мен.
На шофьорската врата като се вдигаше прозореца излизаше от самия улей и се показваше пред уплътнението.
Махнах кората и прегледах самата ножица, която вдига прозореца и се оказа, че пластмасовото колело
което се движи в улея на неподвижното рамо е счупено между другото често срещан проблем при тройките

Изпращам ти и схемата на прозореца. Колелото се намира точно над 4-ката.
Това колело държи прозореца в хоризонтално положение и той си върви както трябва.
Ако пък колелото се окаже здраво то самото рамо е закрепено с винт и гайка към панела на вратата и може те да са се
разхлабили. Тогава само натискаш надолу и завиваш в такова положение че прозореца да се вдига хопизонтално това е най-лекия вриянт.
Ако колелото те и счупено то тогава лек няма сменя се цялата нажица заради едно шибано колело

Нова е около 140лв. нотова са грешни пари.
Аз си я купих от форума за 25лв. от един колега от В.Търново и проблема се оправи.
При теб обаче ножицата трябва да е за купе защото вратата ти е различна.
На другата врата при мен след време се появи същия проблем но там се оказа че щипките които са в улея под самия прозорец на схемата №2 едната се беше раздробила направо сменех я и всичко вече е ок.
Води се щипка водач стъклоповдигач № по BMW 51 32 938 884 - 4,32лв.
Това беше при мен дано съм бел полезен.
- u`F`o
- ентусиаст
-
Здравей колега, значи аз реших моя проблем с помощта на един приятел.
Всичко ми струваше 46лв барабар с доставката от Шумен (без работа, приятел ми я прави). Беше се счупила една занИтена част (разбирай хваната с нитове), която трябваше да стои неподвижна и след като 2 дена се мъчихме да я побългарим се оказа, че трябва да купувам друга. Не знам колко струва нова, но изпадна тази и направо я поръчахме. Предполагам, може да се намери и по-евтина, но аз бързах да си оправя проблема
Имаше малко заигравка по монтажа, докато го накараме стъклото да се прибира под уплътненията, но все пак стана
По твоя проблем - виж като свалиш кората дали водачите са прави, дали пластмасовите щипки са здрави (не тези на кората, а тези които се движат по водачите). Можеш да пробваш да го регулираш на ръка като отвъртиш леко някои болтове, за да наместваш. Сам не можеш да го правиш, трябва ти 2ри човек, за да ти държи стъклото докато ти ръчкаш по механизма. До самото моторче има една шайба с болт от там разбрахме, че се регулира височината на която се прибира стъклото в уплътнението (виж схемата). Но като цяло при теб ми изглежда, че самото стъкло е изместено и излиза над уплътнението. Провери дали задната част на стъклото има едно и също разстояние към средната греда на колата. Заставаш срещу колата сякаш ще си отваряш вратата и гледаш от горния ръб надолу към дръжката на вратата дали разстоянието е едно и също
Успех

Всичко ми струваше 46лв барабар с доставката от Шумен (без работа, приятел ми я прави). Беше се счупила една занИтена част (разбирай хваната с нитове), която трябваше да стои неподвижна и след като 2 дена се мъчихме да я побългарим се оказа, че трябва да купувам друга. Не знам колко струва нова, но изпадна тази и направо я поръчахме. Предполагам, може да се намери и по-евтина, но аз бързах да си оправя проблема

Имаше малко заигравка по монтажа, докато го накараме стъклото да се прибира под уплътненията, но все пак стана

По твоя проблем - виж като свалиш кората дали водачите са прави, дали пластмасовите щипки са здрави (не тези на кората, а тези които се движат по водачите). Можеш да пробваш да го регулираш на ръка като отвъртиш леко някои болтове, за да наместваш. Сам не можеш да го правиш, трябва ти 2ри човек, за да ти държи стъклото докато ти ръчкаш по механизма. До самото моторче има една шайба с болт от там разбрахме, че се регулира височината на която се прибира стъклото в уплътнението (виж схемата). Но като цяло при теб ми изглежда, че самото стъкло е изместено и излиза над уплътнението. Провери дали задната част на стъклото има едно и също разстояние към средната греда на колата. Заставаш срещу колата сякаш ще си отваряш вратата и гледаш от горния ръб надолу към дръжката на вратата дали разстоянието е едно и също

Успех

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
благодаря ви много колеги тази информация ще ми баде много полезна като го разглобя ще пиша какво е станало.поздрави
BMW - Be My Wife!!!
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички отзовали се проблема е решен и от двете страни.темата може да се заключва вече
BMW - Be My Wife!!!
Rad_maniak написа:....... като го разглобя ще пиша какво е станало....
Rad_maniak написа:Благодаря на всички отзовали се проблема е решен и от двете страни.темата може да се заключва вече
благодаря ти, че сподели с нас как реши проблема ...

- u`F`o
- ентусиаст
-
zazomazo написа:Rad_maniak написа:....... като го разглобя ще пиша какво е станало....Rad_maniak написа:Благодаря на всички отзовали се проблема е решен и от двете страни.темата може да се заключва вече
благодаря ти, че сподели с нас как реши проблема ...
+1

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
извинявам се колеги ама тогава нямах време значи от едната страна кадето прозореца излизаше от уплатнението при затваряне беше счупен единя водач и затова ставаше така,а от другата страна кадето прозореца не се затваряше докраи самия прозорец самата машинка е сменена и при смяната са я слойата на обратната страна.извинявам се че в не бях обосновал причините по рано.
BMW - Be My Wife!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1