Проблеми с осветлението на копчета и други части в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Проблеми с осветлението на копчета и други части в купето

Мнение от player123 » 04 Мар 2011, 23:22

Здравейте колеги искам да си направя колата всичко да си свети нали сток (червено).
1)Въпроса ми е копчетата ми светят каква е процедурата мога ли да им намеря крушчици или те са диодчета ?
2)Запалката свети ли и как стоят нещата да я направя да просветне :oops: ?
3)На таблото имам 2 3 изгорели крушки от къде мога да намеря крушки за таблото примерно някакъв цял комплект и да ги сменя всичките ?
4)Как да направя да свети в краката на пасажера и в мойте ?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Проблеми с осветлението на копчета и други части в купето

Мнение от vladi_a_i » 04 Мар 2011, 23:47

player123 написа:Здравейте колеги искам да си направя колата всичко да си свети нали сток (червено).
1)Въпроса ми е копчетата ми светят каква е процедурата мога ли да им намеря крушчици или те са диодчета ?
2)Запалката свети ли и как стоят нещата да я направя да просветне :oops: ?
3)На таблото имам 2 3 изгорели крушки от къде мога да намеря крушки за таблото примерно някакъв цял комплект и да ги сменя всичките ?
4)Как да направя да свети в краката на пасажера и в мойте ?

1.Намери си копчета който светят червено,мойте са си такива
2.Запалката си има крушка,ако е изгоряла я подменяш..
3.Във повечето авто части разполагат с такива крушки
4.Продават се плафони,но трудно се намират,свързването им е лесно начинание.
А и не на последно място търси в продава части,там ще намериш повечето неща :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 04 Мар 2011, 23:49

аз с таблото имам голям проблем едно свети едно не свети .. и аз исках да сменя всички ама надали ще намеря комплект

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 05 Мар 2011, 15:51

Отворих копчетата и съм на диоди ще отида в някой магазин ще зема и ще ги подменя а за плафоните в краката как стоят нещата ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Мар 2011, 16:12

player123 написа:Отворих копчетата и съм на диоди ще отида в някой магазин ще зема и ще ги подменя а за плафоните в краката как стоят нещата ?

Купуваш си плафони,монтираш ги на корите,връзваш ги към инсталацията за плафоните в купето и си ти .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 05 Мар 2011, 16:18

И това ще стане утре и последно да питам за таблото какъв цвят крушки да зема ? аз свалих една и тя беше бяла ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 05 Мар 2011, 16:22

player123 написа:И това ще стане утре и последно да питам за таблото какъв цвят крушки да зема ? аз свалих една и тя беше бяла ?

Крушките за таблото са си конвенционални крушки с нажежаема спирала и нямат цвят. Самите символи,които осветяват са със съответен цвят,както в гнездата на циферблатите има екран,който придава амбър нюанса на светлината.Само гледай да си вземеш крушки със същата мощност като тези,които сваляш ,да не стопиш некоя пластмаска.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от player123 » 05 Мар 2011, 16:24

plradev написа:
player123 написа:И това ще стане утре и последно да питам за таблото какъв цвят крушки да зема ? аз свалих една и тя беше бяла ?

Крушките за таблото са си конвенционални крушки с нажежаема спирала и нямат цвят. Самите символи,които осветяват са със съответен цвят,както в гнездата на циферблатите има екран,който придава амбър нюанса на светлината.Само гледай да си вземеш крушки със същата мощност като тези,които сваляш ,да не стопиш некоя пластмаска.

Мерси колега за информацията като засвети цялата кола т.е. всичко дето трябва да си свети ще сложа малко снимки.И съм решиил и една М топка да сложа тя как се връзва ? :) :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 05 Мар 2011, 16:27

player123 написа:Мерси колега за информацията като засвети цялата кола т.е. всичко дето трябва да си свети ще сложа малко снимки.И съм решиил и една М топка да сложа тя как се връзва ? :) :driving:

Ако имаш предвид светеща М топка,връзваш към осветлението на запалката или предния пепелник.Тва са най- близките места....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 06 Мар 2011, 0:10

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам едно въпросче. Нали за да светят пепелниците и запалката трябва да има едни специални фасунги, от къде мога да се сдобия с такива, че моите леко са хванали краченца :D
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 06 Мар 2011, 0:52

georgi9909 написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам едно въпросче. Нали за да светят пепелниците и запалката трябва да има едни специални фасунги, от къде мога да се сдобия с такива, че моите леко са хванали краченца :D

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&start=30
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318 ti Compact

Мнение от benzinjiata » 12 Мар 2011, 18:13

plradev написа:
georgi9909 написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам едно въпросче. Нали за да светят пепелниците и запалката трябва да има едни специални фасунги, от къде мога да се сдобия с такива, че моите леко са хванали краченца :D

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&start=30

и аз се извинявам,при мен не ми свети врътката която е за степените за парното(а другите светят мног слабичко) а също така и на 160-я километър на спидомера,разглобих врътките като се надявах че е изгоряла някоя лампа,но се оказа че лампи няма там,та сега не знам как да го направя да свети

Назад към E36