задни пружини
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
задни пружини
здравейте,
Предстои ми смяна на задни пружини на колата от подписа ми. По realoem.com ми излизат и две подложки-горна и долна, които са конусовиднии пружината се закрепя на тях. Въпросът ми е налага ли се смяната на тези подложки заедно с пружините или само пружините да сменям. Другият ми въпрос е с какво мога да повдигна малко колата понеже всеки ден пътуваме поне по 4 човека в нея и да не кляка много. Дали става с тези подложки една върху друга или има други начини.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Предстои ми смяна на задни пружини на колата от подписа ми. По realoem.com ми излизат и две подложки-горна и долна, които са конусовиднии пружината се закрепя на тях. Въпросът ми е налага ли се смяната на тези подложки заедно с пружините или само пружините да сменям. Другият ми въпрос е с какво мога да повдигна малко колата понеже всеки ден пътуваме поне по 4 човека в нея и да не кляка много. Дали става с тези подложки една върху друга или има други начини.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: задни пружини
Тия подложки са гумени и не се сменят с новата пружина, може да повдигнеш колата, но оригиналните фланци са много пара, мойта ще я вдигам с ладови подложки, като съм им направил обръч от ламарина 2 мм с малка периферия отдолу, мога да ги снимам таз събота преди да ги монтирам.
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
ще съм ти благодарен колега за снимките ако ги качиш. благодаря за отговора.
За отзад има оригинални подложки, които не са безбожно скъпи като предните, позиция 16:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
Номенклатурен номер : 33531091599
Описание : ПОДЛОЖКА
Ед.цена (с ДДС) : 17.95 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Вярно няма да се вдигне много (14мм), но все пак е нещо, а и като смениш пружините също сигурно ще се повдигне видимо.
Поздрави
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
Номенклатурен номер : 33531091599
Описание : ПОДЛОЖКА
Ед.цена (с ДДС) : 17.95 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Вярно няма да се вдигне много (14мм), но все пак е нещо, а и като смениш пружините също сигурно ще се повдигне видимо.
Поздрави
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колега, това са центриращите гуми на пружината за които пита автора дали се сменят.
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
точно за същите подложки ми беше въпроса дали се сменят. в дару са 17 лева а във вари 2000-10лева, пак оригинални. принципно ме притеснява след като пружините са се отпуснали толкова да не би и тези подложки да са се разкашкали и те.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Тези подложки се улягат, т.е пружината си прави легло в тях, не е и невъзможно и да се пробият. Или горната или долната (не помня точно) са стандартни като дебелина от другата има три размера ( 5мм, 7мм и 10мм.) в дебелина. Повдигал съм задница с такива подложки (комплект стари + комплект нови)заради по-широки джанти, колите все още мисля така се карат.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за отговора колега, значи ще взема един комплект за всеки случаи така че може и да повдигна още малко.
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-
Смених си пружините с нови, уж усилени...дали са такива няма как да съм сигурна на 100%, но пък колата се вдигна като щъркел, но с това смених и амортесьорите с газови двойно действащи и разликата не съм я мерила с точност, но е очевадна просто! Пък и пружините, които свалих вероятно бяха оригиналните от 1993г. та...
Аз не карам бързо, просто летя ниско...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Le Transporteur написа: от другата има три размера ( 5мм, 7мм и 10мм.) в дебелина.
Точно ! Предимството е че в града прелитам през спящите полицаи , до сега никога "корема" на колата не опирал където и да било , когато ми се налжи се качвам и на най високия бордюр , а и на мен така си ми по харесва , пък нека да ми е като щъркел ... Недостатъка е , че в завоите е малко по нестабилна , или когато се разминавам с тир с висока скорост , се усеща как купето се разклаща от въздушната струя. Но на всичко се свиква и е до стил на каране ..... Като му свикнеш не ти прави впечатление ...

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Аз също искам да си повдигна колата,защото когато задера някъде ме моли сърцето.Сменя ли прожините с нови и сложа допълнително подложки,трябва ли да сменям и амортесиорите? Как стои въпроса с стабилността на колата,като се повдигне?
11 мнения
• Страница 1 от 1