От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?
Ще използвам темата, за да споделя полесно инфо за колеги, които имат желание да правят трансплантация на волан в Е36 и в същото време да попитам за менния и помощ
Така за какво иде реч....след 300 зора, най накрая ще си сменя волана. Колата ми е Е36 316 купе от последните преди фейса, тоест със супер странна комбинация от визуални компоненти, а именно трилъчев волан преди фейса и табло с един бег, но фейсов салон, фейсова броня, фейсови калници, могачи и фарове. Но стига с лирическите отклонения. Ако сте решили да сменяте волан
Трябва да знаете едно - ако колата ви е произведена в периода 91-94г. и е с ербег, за да стане волан с бег и искате той да работи, непременно трябва да е от този период
Бях взел фейсов трилъчев (ромбоидният) и М-ков с големият бег - след много прочетено и пробвано ще ви споделя - НЕ стават, тоест стават да се монтират с известни преправния, но Ербега никога няма да ви работи
А при монтажа на волан след 94г. на кола преди проблема идва от това, че първите са с три контактни писти и една кабелна букса, а новите с лентов кабел
Надявам се с това си инфо да съм бил полезен на някой при избора си на волан
А сега към конкретното ми питане
с много мъки най-накрая се сдобих с М-ков четирилъчев волан
В момента се претапицира с кожа и алкантара и тези дни съм решил да го поставям
В момента съм с този волан
който ми е заводски и си изпя своята песен напукан от слънцето
Новият волан е такъв
Някой правил ли е подобна интервенция? За след фейса четох темата в полезните, но за преди....за съжаление няма
Ще се радвам да чуя мнения и препоръки за смяната
А ако има някой мераклия от София със свободно време и познания...съм мераклия и аз да се съберем и да снимаме цялата работа в една тема, която да прикачим към полезните
Поздрави на всички

Така за какво иде реч....след 300 зора, най накрая ще си сменя волана. Колата ми е Е36 316 купе от последните преди фейса, тоест със супер странна комбинация от визуални компоненти, а именно трилъчев волан преди фейса и табло с един бег, но фейсов салон, фейсова броня, фейсови калници, могачи и фарове. Но стига с лирическите отклонения. Ако сте решили да сменяте волан

Трябва да знаете едно - ако колата ви е произведена в периода 91-94г. и е с ербег, за да стане волан с бег и искате той да работи, непременно трябва да е от този период

А сега към конкретното ми питане

В момента съм с този волан

Новият волан е такъв
Някой правил ли е подобна интервенция? За след фейса четох темата в полезните, но за преди....за съжаление няма

Ще се радвам да чуя мнения и препоръки за смяната

Поздрави на всички

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

Re: От 3-лъчев волан с бег към 4-лъчев Мков с бег?
Хубава информация си дал
Помисли си да сложиш емблема в средата на волана(като на оригиналния ти примерно), ще стои доста по-добре.

Помисли си да сложиш емблема в средата на волана(като на оригиналния ти примерно), ще стои доста по-добре.
Dpy написа:Хубава информация си дал![]()
Ще пречи на бега...иначе и аз съм го мисли ;-) Гледах в нета с карбонова амблема супер седи, а и в комбинация с алкантарата ще се убие....ама не случайно швабите не са сложили емблема....не е от безпаричие

Да де,ама така е само една идея по-хубав от обикновения 4-лъчев(сещаш се кой имам предвид, оня най-грозният произвеждан от БМВ някога).
Ако ще е без емблема, по-добре стои трилъчевият като твоя.
Ама ти си решаваш....
Ако ще е без емблема, по-добре стои трилъчевият като твоя.
Ама ти си решаваш....
Въпрос на разбиране
За мен това е волан класика, това реално е единственият ///М волан с бег, който се монтира на БМВ-та до 94г. Слагам е на Е36 и Е34, виждал съм и Е30-ка М-ка с него, но нека Явор тука като спец сподели има ли М-ки с такъв :-)
За много хора например воланите "Нарди" са просто нахагонови грозни волани....но за други разбиращи повече - това е класика изработена от изключително висококачествено дърво, която винаги ще се цени
Въпрос на време и вкус всепак ;-) Защо казвам време - когато взех БМВ-то (имам го откакто имам регистрация тук) всички смятаха плетениците ББС джанти за отвратителни и демоде....а я сега какво стана, това е една от най-скъпите джанти
По същият начин - преди 3 години ми продаваха Брок Тайп А 17-ски, задните 9.5 инча, предните 8.5 за 300лв....всички хора си мислеха, че това е джанта боклук и фрозник....и до ден днешен ме е яд, че не ги купих тогава
Но нека не разводняваме темата....за тези неща можем да си пуснем нова, в която да дискутираме ;-)

За много хора например воланите "Нарди" са просто нахагонови грозни волани....но за други разбиращи повече - това е класика изработена от изключително висококачествено дърво, която винаги ще се цени

Но нека не разводняваме темата....за тези неща можем да си пуснем нова, в която да дискутираме ;-)

Да, има нещо вярно в думите ти.
Външният вид е субективно нещо, така че като те кефи слагаш и толкоз
Външният вид е субективно нещо, така че като те кефи слагаш и толкоз

преминах от такъв с писта на кола 91 към този ромбоидния /98/, за който говориш, никакви проблеми.
ти още като го продаваше твоя щото не ставал, бях тръгнал да ти пиша, ма после нещо се отказах..
...
иначе тва, което казваш е малко грешно, понеже има и такива с кабел от тея години
е тва използвах аз http://www.frankies-bmw.com/3series/diy/steering_wheel/bmw_3series_steering_wheel.php
пп- сетих се как е твоя, принципно стават нещата за бега на фейсов, но ще трябват още работи..
ти още като го продаваше твоя щото не ставал, бях тръгнал да ти пиша, ма после нещо се отказах..
...
иначе тва, което казваш е малко грешно, понеже има и такива с кабел от тея години
е тва използвах аз http://www.frankies-bmw.com/3series/diy/steering_wheel/bmw_3series_steering_wheel.php
пп- сетих се как е твоя, принципно стават нещата за бега на фейсов, но ще трябват още работи..
е....някой правил подобна конверсия
?
П.П. - Джоги - в твоят случай става, но бега не работи....аз държа на 100% да е активен

П.П. - Джоги - в твоят случай става, но бега не работи....аз държа на 100% да е активен

8 мнения
• Страница 1 от 1